Samsung Galaxy Z Fold 3 poate fi primul telefon cu o cameră in-display

615
Sursa Foto: hdblog.it

Galaxy Z Fold 3 ar putea fi smartphone-ul pe care Samsung îl va folosi pentru debutul camerei frontale ascunse sub ecran. Ziarul sud-coreean ETNews este convins de acest lucru, citând surse anonime din industrie. Ziarul spune că ecranul necesar acestei tehnologii, numit pur și simplu UDC (Under-dispaly camera – Camera sub-ecran), ar fi în curs de dezvoltare chiar la Samsung Display. Modulul în care va fi plasată această cameră va fi făcut de Samsung LSI, o divizie a Samsung Electronics. Pe scurt, toate vor fi produse de casă.

După cum am văzut anterior, se crede că anul viitor Samsung va adopta o nouă strategie pentru lansările sale emblematice. Vor exista tot două mărci de top cu: seria Galaxy S pentru smartphone-urile clasice și seria Galaxy Z, un brand care include toate tipurile de pliuri realizate până acum (Fold și Flip). Sigur că Samsung nu a confirmat nimic până acum, dar lucrurile par să meargă în această direcție.

Se pare că ne vom lua adio de la seria Galaxy Note. Aceasta va fi integrată în familia Galaxy S – diferențele dintre cele două produse sunt acum foarte mici, practic doar S Pen-ul. Se așteaptă ca Samsung să lanseze pe Galaxy Fold 3 în al doilea/treilea trimestru din 2021. Deci exact când sunt prezentate de obicei generațiile următoare.

Galaxy Z Fold 3 cu tehnologie Under-display camera

Toți marii producători de telefoane încearcă de mai mult timp să ascundă camera în spatele ecranului. În acest fel se pune capăt definitiv capăt soluțiilor de compromis, cum ar fi crestăturile și găurile de pe ecran. Axon 20 5G de la ZTE, a fost primul lansat cu o cameră sub afișaj. Xiaomi își dezvoltă propria tehnologie de cameră in-display cu primele dispozitive planificate pentru lansare în 2021. Probabil tot mai multe companii vor urma exemplul.

ZTE – Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation. Este o companie producătoare de echipamente de telecomunicații din Shenzhen, China, fondată în 1985. Este o firmă „de stat cu funcționare privată”. Alături de Huawei și ZTE este supusă sancțiunilor SUA.

Ne așteptăm ca produsele cu această caracteristică să se înmulțească în următoarele luni cel puțin în segmentul premium. O astfel de cameră UDC pe Galaxy Z Fold 3 ar trebui să permită un ecran complet curat. Precedentele modele au fiecare ceva pe ecran, Galaxy Fold o crestătură și Z Fold 2 o gaură pentru camera selfie. Probabil la primele modele calitatea camerei ascunse sub ecran va lăsa puțin de dorit, lucru de așteptat. Lumina trebuie să treacă prin afișaj pentru a ajunge la senzor, iar fotografiile pot să nu fie la fel de clare ca cele făcute în mod tradițional.

Galaxy Z Fold 3 va fi lansat doar în august/septembrie 2021, conform HDBlog. Până atunci Samsung are timp suficient pentru a rezolva orice problemă care poate apărea la această nouă cameră. Deja la modelele Galaxy S22 din 2020 ne așteptăm la camere in-display mult mai performante.