Galaxy A22 5G va fi cel mai ieftin smartphone 5G de la Samsung în 2021

813
Galaxy A22 5G va fi cel mai ieftin smartphone 5G de la Samsung in 2021
Sursa Foto: SamMobile.com

Aproape toate smartphone-urile 5G ale companiei Samsung sunt foarte scumpe. Este vorba în primul rând despre smartphone-uri emblematice care au de cele mai multe ori prețuri prohibitive pentru multă lume. Sunt și smartphone-uri 5G din seria Galaxy A, iar anul acesta am primit și un Galaxy A42 5G, cel mai ieftin. Acum am aflat despre un Galaxy A22 5G.

Samsung intenționează să facă smartphone-urile 5G și mai accesibile pentru mai mulți consumatori. Anul viitor, compania intenționează să lanseze Galaxy A32 5G, despre care știm deja, dar și Samsung Galaxy A22 5G. Sigur că în viitor vom primi smartphone-uri 5G și din seria Galaxy M sau F. Credem că în maximum doi ani toate telefoanele Samsung vor fi lansate cu o conectivitate 5G.

Galaxy A22 5G la un preț de aproximativ 180$

Potrivit SamMobile, Samsung intenționează să lanseze pe Galaxy A22 5G în India și alte țări din Asia de Sud-Est. Se pare că telefonul va fi lansat în a doua jumătate a anului 2021. Din informațiile de la această oră se așteaptă ca acest telefon să aibă un preț de aproximativ 200.000 KRW (180 USD). Probabil acest A22 5G va ajunge și în Europa și alte zone, dar momentan nu sunt informații în acest sens.

Samsung a decis să utilizeze metoda de producție de dezvoltare în comun – Joint Development Manufacturing (JDM) pentru A22 5G. Acest lucru înseamnă că sarcinile de dezvoltare, proiectare și producție ale produselor vor fi externalizate către un alt brand. Cu toate acestea, Samsung va fi parțial implicat în proces și va decide cu privire la specificațiile și caracteristicile telefonului, împreună cu selectarea componentelor și dezvoltarea de software. Prețul de 180$ pentru Galaxy A22 5G este mai mic decât cel estimat pentru Samsung Galaxy A32 5G. În Europa Galaxy A32 5G va avea un preț de aproximativ 300 de euro.

JDM – Joint Development Manufacturing este un model despre colaborare între două companii pentru un produs de la început până la sfârșit. Cele două vor lucra împreună de la proiectare, testare, fluxul de producție, până la produsul final.

Se pare că Galaxy A22 5G va folosi procesorul MediaTek Dimensity 700, care are un modem 5G integrat. Telefonul va concura cu smartphone-uri 5G la prețuri accesibile de la OPPO, Realme, Vivo și Xiaomi. Am scris anul trecut că Samsung va lansa cel puțin opt smartphone-uri din seria Galaxy A în 2021. Conform informațiilor, 20% până la 30% din smartphone-urile de la Samsung au fost realizate folosind metoda JDM.