Samsung SDI pe locul doi la nivel global la brevete de baterii EV

652
Samsung SDI pe locul doi Mondial la brevetele de baterii EV
Sursa Foto: via evspecifications.com

Samsung SDI Co., Ltd. este divizia companiei care se ocupă de ecrane (Samsung Display) și acumulatori (Samsung Energy). Filiala Samsung Energy a fost fondată in ianuarie 1970. Potrivit Worldwide Intellectual Property Service (WIPS), Samsung SDI are înregistrate la oficiile de brevete din Coreea, Japonia, China, SUA și Europa 20.206 brevete pentru baterii destinate autovehiculelor electrice.

Cu acest număr Samsung SDI ocupă locul doi la nivel mondial în privința numărului de brevete pentru baterii EV. Compania LG Energy Solution are cele mai multe brevete pentru baterii EV (electric vehicle), înregistrate la nivel global în țările de mai sus. Brevetele înregistrate de Samsung, LG și celelalte companii sunt înregistrate și în alte țări, dar acestea sunt cele majore.

Samsung SDI urmată de Panasonic, CATL și SK Innovation

Potrivit Serviciul mondial de proprietate intelectuală a brevetelor (WIPS), brevetele de baterii EV ale LG Energy Solution – cu excepția brevetelor de utilitate – înregistrate la oficiile de brevete s-au ridicat la 23.610. Este cel mai mare număr de brevete pentru baterii EV înregistrat de o companie, conform The Korea Herald. LG Energy și Samsung SDI au fost urmate de Panasonic cu 17.200, CATL cu 2.221 și SK Innovation cu 1.781.

Potrivit IHS Markit, dimensiunea afacerii globale cu baterii EV este de așteptat să crească în perioada următoare de la de la 34,7 miliarde USD anul trecut la ~163 miliarde USD în 2025. Veniturile acestui sector vor fi mai mari decât cele estimate pentru piața semiconductorilor.

Jaguar este un producător britanic de mașini de lux cu sediul în Whitley, Coventry, Anglia. Este o filială deținută în totalitate de Tata Motors. Jaguar este furnizor al familiei regale britanice din 1951. Jaguar Land Rover este singurul producător de automobile deținător de Royal Warrants.

Samsung SDI și-a mărit investițiile în cercetare și dezvoltare într-un ritm rapid în ultimii trei ani. Concret, aceste investiții au crescut de la 600 milioane USD în 2019 la peste 150 milioane USD în 2020. Au fost trei ani consecutive de creșteri importante ca investiții.

Samsung SDI livrează baterii pentru mai multe companii, printre clienții majori numărându-se BMW, Volvo, Jaguar și Volkswagen. Samsung SDI este primul producător de baterii litiu-ion care a îndeplinit standardul american UL9540A. Acesta testează și evaluează propagarea termică în caz de incendiu în sistemele de stocare a energiei bateriei. UL9540A a fost dezvoltat de Underwriters Laboratories (UL), o companie globală de certificare a siguranței din SUA.

Samsung SDI a brevetat anul trecut și o baterie flexibilă. Este posibil ca o astfel de baterie să o vedem pe viitorul Samsung Galaxy Z Fold 3.