Samsung și Olympus: colaborare pentru viitoarea serie Galaxy S22

762
Samsung si Olympus colaborare pentru viitoarea serie Galaxy S22
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Samsung are în prezent un avantaj asupra mărcilor chineze în ceea ce privește calitatea camerelor foto pentru smartphone-uri. În acest moment Galaxy S21 Ultra are cea mai bună cameră pentru smartphone-uri din lume. Cu toate acestea, companii precum OnePlus, OPPO, Vivo și Xiaomi își îmbunătățesc mereu telefoanele folosind camere tot mai mari. Unele dintre aceste companii folosesc camere Samsung, iar altele mărci de camere profesionale de renume. Acum conform ultimului zvon Samsung și Olympus colaborează pentru camerele aflate pe viitoarea serie Galaxy S22.

Omul de serviciu în cazul zvonurilor despre Samsung, Ice Universe a postat pe site-ul chinez de socializare Weibo că cele două mărci vor colabora în viitor. O altă sursă susține că Olympus a fost cel care a abordat Samsung cu scopul de a lucra în comun la viitoarele smartphone-uri. În urma acestor negocieri am putea vedea primul efect al parteneriatului lor cu seria Galaxy S22 anul viitor. Este posibilă și pe o versiune specială a Galaxy Z Fold 3 înainte de sfârșitul acestui an.

Samsung și Olympus colaborează pentru camere foto la Galaxy S22

Conform GalaxyClub, se pare că discuțiile cu Olympus sunt în curs sau deja finalizate. Detalii precise despre colaborarea Samsung cu Olympus lipsesc în prezent în toate aceste zvonuri. Rămâne neclar dacă acest lucru se referă în principal la branding și PR sau dacă Olympus va veni cu software-ul sau chiar hardware-ul.

Pare puțin probabil ca Olympus să poată contribui mult în domeniul hardware. Cel puțin la Galaxy Z Fold 3 lucrul este în fază avansată și nu se pot modifica prea multe. PR (Public Relations) pare atunci a fi scopul. Toate acestea nu modifică faptul că există puține elemente concrete în zvonuri. Sfatul nostru este să luați această informație cu oarecare rezerve, cel puțin până când apare o confirmare oficială.

Olympus Corporation este o companie japoneză specializată în optică, echipamente medicale (endoscoape), camere și echipamente industriale (scanere, sonde, camere), fondată în 1919. Are sediul în Tokyo, Japonia.

Până atunci, cea mai relevantă întrebare este în ce măsură Samsung are într-adevăr nevoie de o colaborare cu Olympus. Da, Huawei o face cu Leica, Vivo și Nokia cu Zeiss și OnePlus cu Hasselblad. Cu toate acestea, sud-coreenii au arătat cu Galaxy S21 Ultra că pot ține pasul bine fără un astfel de parteneriat. Există puține motive pentru care Samsung pur și simplu nu are sau nu poate obține tehnologia necesară pentru camere. Dar așa cum am spus: poate departamentul de marketing dorește altceva.