Apple iPhone 12 Pro Max vs Samsung Galaxy S21 Ultra – Star Wars

2175
Star Wars iPhone 12 Pro Max vs Samsung Galaxy S21 Ultra
Sursă foto: Internet

Comparația de mai jos este o ciocnire între cele mai strălucitoare stele ale celor doi giganți mondiali Apple și Samsung. Apple iPhone 12 Pro Max și Samsung Galaxy S21 Ultra sunt două smartphone-uri incredibile. Cele mai bune în acest moment de pe piață. Chiar dacă Galaxy S21 Ultra are doar câteva săptămâni și iPhone 12 Pro Max este și el destul de nou, sunt incredibile. Aceste două smartphone-uri sunt dotate cu tot ce au mai nou în materie de tehnologie mobilă Apple și Samsung. În acest articol, le vom pune pe cele două staruri față în față, pentru a vedea care este mai strălucitor.

Cele două telefoane sunt substanțial diferite în mai multe privințe. Samsung și Apple au abordări considerabil diferite în ceea ce privește designul smartphone-urilor și orice altceva. Vorbim de sistem de operare, camere, memorie sau audio. Singurul element comun este ecranul, produs pentru ambele companii de Samsung Display. După ce vom parcurge pe rând designul, afișajul performanțele, bateria, camerele și altele la sfârșit veți vedea față în față și toate specificațiile și caracteristicile. Software-ul este ceva care ar dura câteva săptămâni pentru a fi comparat și știți deja ce obțineți cu Android și iOS. Aceste două sunt foarte diferite.

Design: iPhone 12 Pro Max vs S21 Ultra

Ambele telefoane sunt fabricate din metal și sticlă, dar se simt considerabil diferite în mână. Apple a optat de data aceasta pentru a merge cu un design mai pătrățos, în timp ce Samsung rămâne cu o mulțime de curbe. Deci, totul este o chestiune de preferință, dar Galaxy S21 Ultra este într-un fel mai ergonomic și mai atrăgător. Ambele telefoane sunt destul de alunecoase, așa că utilizarea unei huse nu este o idee rea. Chiar recomandăm acest lucru pentru ambele modele. Galaxy S21 Ultra are, de asemenea, un ecran curbat, spre deosebire de iPhone 12 Pro Max cu ecran plat. Aici este o diferență și explicația când vine vorba de simțitul în mână.

Modulul camerelor la Galaxy S21 Ultra este mai mare și, totuși, se potrivește mai bine cu designul. Modulul camerelor este o extensie a cadrului lateral. Rama de pe Galaxy S21 Ultra este mai subțire, iar telefonul vine cu o gaură mică în ecran pentru camera selfie.

Apple iPhone 12 Pro Max, pe de altă parte, are o crestătură destul de mare în partea de sus. Deja exasperantă după atâția ani. Dar are un rol în ID-ul Apple. Smartphone-ul are identificare biometrică pentru securitate prin scanare facială avansată.

Galaxy S21 Ultra este mai înalt, mai îngust și mai gros decât iPhone 12 Pro Max. Totuși, cele două telefoane cântăresc cam la fel. Este de remarcat faptul că Galaxy S21 Ultra are un ecran puțin mai mare, dar totuși, merită menționat. Una peste alta, ambele dispozitive oferă o calitate excelentă a construcției, iar designul este o chestiune de gust. Depinde ce preferați.

Ecrane excelente pe ambele modele

Ambele telefoane au afișaje foarte mari, ambele produse de Samsung Display. Acestea sunt cele mai bune smartphone-uri anunțate de cele două companii în cel mai recent lot de dispozitive emblematice. Galaxy S21 Ultra are un display Dynamic AMOLED 2X WQHD+ de 6,8 inch (3.200 x 1.440) cu o rată de reîmprospătare adaptivă de 120Hz. Acest ecran este protejat de Gorilla Glass Victus și acceptă HDR10+. Poate ajunge la o luminozitate maximă de 1.600 niți. Ecranul este curbat, dar curba nu este agresivă, este de fapt o curbă ușoară care se potrivește foarte bine cu designul și nu reprezintă o problemă în ceea ce privește utilizarea.

Apple iPhone 12 Pro Max vine cu un ecran OLED Super Retina XDR de 2.778 x 1.284 de 6,7 inch. Este un ecran plat, care rulează la 60Hz și acceptă conținut HDR10. De asemenea, devine destul de luminos, cu o luminozitate maximă de 1.200 de niți. Ca rată de actualizare și niți este clar sub modelul Samsung. Display-ul lui Galaxy S21 Ultra arată mai bine în viața reală. Este pur și simplu mai avansat din punct de vedere tehnologic. Apple iPhone 12 Pro Max este protejat la spate de o sticlă ceramică rezistentă la zgârieturi.

Chiar cu diferența de mai sus, trebuie să remarcăm că ecranul lui iPhone 12 Pro Max arată excelent. Diferența în ceea ce privește reproducerea imaginilor nu este atât de mare. Ambele afișaje sunt de super-clasă și nu veți fi dezamăgiți de ecranul smartphone-ului Apple dacă nu sunteți obișnuiți cu afișaje cu rată de reîmprospătare ridicată. Ambele ecrane oferă culori vii, un negru profund și unghiuri de vizualizare excelente. Sunt două telefoane cu afișaje diferite și depinde de voi să decideți ce vi se potrivește cel mai bine.

Performanță: Apple iPhone 12 Pro Max vs Samsung Galaxy S21 Ultra

Când vine vorba de performanță, aceste două telefoane sunt cele mai bune de pe piață. Bun este și prețul 🙄. Ambele telefoane pot gestiona foarte ușor orice fel de sarcini le comandați. Galaxy S21 Ultra vine cu Snapdragon 888 sau Exynos 2100, tot ce are mai bun Qualcomm și Samsung la ora actuală. Procesorul este cuplat cu cea mai bună memorie RAM și flash pe care Samsung o are. Apple iPhone 12 Pro Max are la bord procesorul propriu Apple A14 Bionic de 5 nm. Este extrem de puternic și peste oricare din procesoarele folosite pe Galaxy S21 Ultra. Are mai puțină memorie RAM și stocare, dar sistemul de operare iOS funcționează altfel. Am scris mai sus că este nevoie de foarte mult timp pentru a compara Android și iOS. Apple A14 Bionic este peste Snapdragon 888 și Exynos 2100.

Dacă sunteți un utilizator normal de smartphone sau un jucător pasionat, cele două telefoane sunt excelente. Pot rula cu ușurință orice joc intensiv din magazinele de aplicații Android și iOS. Același lucru este valabil și pentru procesarea imaginilor, procesarea video, navigarea, multitasking-ul, consumarea de multimedia etc. Totul decurge foarte bine. Un plus trebuie să remarcăm aici pentru Samsung Galaxy S21 Ultra. Ecranul cu rata adaptivă de până la 120Hz face diferența. Totuși, când vine vorba de performanțe generale, decalajul nu este chiar așa de mare pe ambele telefoane.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Linkurile de pe site vă duc direct furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Baterie: Pro Max vs S21 Ultra

Durata de viață a bateriei este o chestiune destul de interesantă. În ciuda diferenței de capacitate a bateriei, cele două telefoane inteligente oferă durată de viață foarte bună a bateriei. Dar, pentru că există și un dar, Apple iPhone 12 Pro Max nu poate concura cu Galaxy S21 Ultra când vine vorba de longevitate. Galaxy S21 Ultra poate trece cu ușurință peste o zi de utilizare intensă. Și iPhone 12 Pro Max trece peste o zi dar mai greu ca smartphone-ul Samsung. Sigur că acest lucru este de multe ori relativ, nu putem niciodată calcula stilul de utilizare al unei persoane și, de cele mai multe ori acesta diferă de la zi la zi. Fiecare dintre noi își folosește dispozitivul diferit. Sarcinile intensive ale procesorului și folosirea la rezoluție maximă mănâncă serios din baterie. Cu toate acestea, Galaxy S21 Ultra este cu siguranță mai bun în acest domeniu.

În privința încărcării, Galaxy S21 Ultra oferă o încărcare mai rapidă prin cablu, 25W vs 20W. În privința încărcării wireless, ambele acceptă încărcarea de 15W. Galaxy S21 Ultra oferă, de asemenea, încărcare wireless inversă cu PowerShare. Smartphone-ul Samsung are și o baterie mai mare, de 5.000mAh, comparativ cu 3.687mAh pe iPhone 12 Pro Max. Niciunul dintre cele două telefoane nu vine cu un încărcător. Primiți un cablul în cutie, dar ștecherul va trebui să-l cumpărați separat, dacă nu aveți deja unul de la un telefon anterior Apple sau Samsung.

Camere foto: iPhone 12 Pro Max vs Galaxy S21 Ultra

Modelul „Ultra” a lui Samsung Galaxy S20 de anul trecut are câteva dezavantaje în domeniul foto. Focalizarea automată este lentă și doar satisfăcătoare în general. Acum s-a schimbat foaia! Samsung Galaxy S21 Ultra are una dintre cele mai bune setări ale camerelor de pe un smartphone. Are patru camere excelente, care sunt peste nivelul celor trei de pe iPhone 12 Pro Max. Le putem considera patru dacă punem la socoată și scanerul LiDAR.

Ambele telefoane fac fotografii excelente în condiții de lumină foarte bună. Același lucru este valabil și pentru lumina slabă. Ambele telefoane sunt foarte bune în acest sens, dar Galaxy S21 Ultra pare să fie cu un pas înainte. Smartphone-ul Samsung oferă imagini telefoto mai bune, lucru normal dacă privim ce camere are. Hardware-ul său excelent în combinație cu software-ul permite acest lucru.

Apple iPhone 12 Pro parcă are un ușor avantaj în departamentul video (și S21 Ultra este excelent), cu excepția cazului în care fotografiați cu un obiectiv ultra-larg. În această situație Galaxy S21 Ultra nu are rival și bate cu ușurință oferta Pro Max-ul 12. Ambele telefoane au camere excelente, dar Galaxy S21 Ultra este mai versatil și are performanțe mai bune în mai multe zone în comparație cu iPhone 12 Pro Max. Vedeți pe I❤️Samsung și o comparație și între Apple iPhone 12 Pro Max și Samsung Galaxy Note 20 Ultra!

Audio – Samsung Galaxy S21 Ultra cu audio AKG

Apple iPhone 12 Pro Max și Samsung Galaxy S21 Ultra stau bine în domeniul audio. Cele două sunt dotate cu difuzoare stereo foarte bune. Cu toate acestea, difuzoarele aflate pe Galaxy S21 Ultra par să ofere ceva mai multă profunzime. Sistemul audio stereo pe Galaxy S21 Ultra este reglat de AKG, a cărui experiență în domeniul audio nu poate fi contestată de nimeni. AKG este o filială Samsung. O durere pentru fanii celor două excelente smartphone-uri: niciunul dintre cele două telefoane nu are mufă de 3,5 mm pentru căști 🙁.

Telefoanele pot fi folosite cu un set de căști wireless și nu vă veți plânge de calitatea sunetului. Atât Apple cât și Samsung au seturi wireless foarte bune cum ar fi Apple AirPods Pro sau Samsung Galaxy Buds Pro. Sunetul este clar și echilibrat pe ambele, poate ușor diferit între cele două. Nu sunt mari diferențe în privința audio pe cele două modele, dar experiența AKG în domeniu face diferența.

Specificații iPhone 12 Pro Max vs Galaxy S21 Ultra

 Apple iPhone 12 Pro MaxSamsung Galaxy S21 Ultra
Ecran6,7 inch │Super Retina XDR OLED │1284 x 2778 pixeli │Gorilla Glass │ HDR106,8 inch Dynamic AMOLED 2X │ 120 Hz │ 1440 x 3088 pixeli │ Gorilla Glass Victus │HDR+
ProcesorApple A14 BionicSnapdragon 888 / Exynos 2100
Sistem operareiOS 14.1Android 11, One UI 3.1
Memorie6GB RAM │ 128GB / 256GB / 512GB stocare12GB RAM cu 128 / 256GB stocare │16GB RAM cu 512GB stocare
CamereSpate:
12 MP, f/1,6
12 MP, f/2,2 telefoto
12 MP, f/2,4, ultra-wide
TOF 3D LiDAR (adâncime)
Față:
12MP f/2,2
SL 3D, (adâncime/biometrie)
Spate:
108MP cu f/1,8
10MP telefoto f/4,9 – zoom optic 10x
10MP telefoto f/2,4 – zoom optic 3x
12MP, f/2,2, 120° ultra-wide
Față:
40MP, f/2,2
SenzoriAccelerometru │Giroscop │ Proximitate │ Busolă │ Barometru │ Face IDAccelerometru │Giroscop │ Proximitate │ Busolă │ Barometru │ Amprente in-display (ultrasonic) │Ultra Wideband
Conectivitate5G │ Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band │Hotspot │ Bluetooth 5.0 │ GPS │ GLONASS │ GALILEO │ QZSS │NFC│USB tip-C5G │ Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band │ Wi-Fi Direct │ Hotspot │Bluetooth 5.2 │ USB Tip-C │ GPS │GLONASS │ BDS │GALILEO │ NFC │ MST
Baterie3.687mAh │Încărcare rapidă 20W │ Încărcare rapidă wireless 15W5.000mAh │ Încărcare rapidă 25W │ Încărcare wireless rapidă 15W│ Încărcare inversă 4,5W
Dimensiuni/ greutate160,8×78,1×7,4 mm│228 g165,1×75,6×8,9 mm │ 227 g
CertificareIP68IP68
CuloriSilver, Graphite, Gold, Pacific BluePhantom cu variante Black, Silver, Titanium, Navy, Brown
AudioDifuzoare stereoDifuzoare stereo AKG
SAR0,99 W/kg (cap) │ 0,99 W/kg (corp)0,77 W/kg (cap) │ 1,02 W/kg (corp)