Samsung va lansa noile smartphone-uri pliabile în august

344
Samsung va lansa noile smartphone pliabile in august
Sursa Foto: en.yna.co.kr

Samsung analizează lansarea mai multor noi smartphone-uri în august, au declarat duminică surse media din Coreea de Sud. Gigantul sud-coreean al tehnologiei își propune să-și extindă poziția de lider pe piața mobilă.

Samsung, cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume, este în discuții cu operatorii locali de telefonie mobilă pentru lansarea noilor sale modele de smartphone-uri, inclusiv Galaxy S21 FE, Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3, la sfârșitul lunii august, potrivit agenției de presă Yonhap.

Noile smartphone-uri Samsung vor fi lansate mai devreme decât de obicei.

Anul trecut, Samsung Galaxy S20 FE, predecesorul lui Galaxy S21 FE, a fost lansat în octombrie. În același timp smartphone-urile pliabile Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip au fost lansate în septembrie. În acest fel va fi un decalaj de două luni și respectiv o lună față de lansările de anul trecut.

Specialiștii din industrie au declarat că lansările timpurii ale smartphone-uriloe sunt destinate să umple golul seriei Galaxy Note, conform Yonhap. De obicei seria Note a fost lansată în luna august a fiecărui an. Compania a sugerat anterior că nu va introduce o nouă serie Galaxy Note anul acesta.

Samsung a vândut peste 50 de milioane din seria Note între septembrie 2011 și octombrie 2013 la nivel mondial. 10 milioane de unități din Galaxy Note 3 au fost vândute în primele 2 luni ale acestuia, 30 de milioane din Galaxy Note II și 10 milioane din Galaxy Note original.

Samsung nu a confirmat nicio informație cu privire la viitoarele smartphone-uri pliabile și FE. Potrivit specialiștilor din domeniu, Galaxy Z Fold 3 ar putea fi primul smartphone pliabil de la Samsung cu o cameră in-display și suport S Pen. Smartphone-ul Galaxy Z Flip 3 de tip clapetă ar putea veni cu ecrane mai mari și un preț mai mic. Samsung Galaxy S21 FE, modelul bugetar al seriei Galaxy S21, este de așteptat să coste ~625$ în Coreea.

Compania a fost cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume în primul trimestru al anului 2020. Gigantul high-tech sud-coreean a livrat peste 77 de milioane de smartphone-uri pentru o cotă de piață de 23%. Datele au fost publicate zilele trecute de compania de studiu de piață Strategy Analytics.