Samsung DVM S2 – o nouă gamă de climatizoare pentru spații comerciale

585
Samsung DVM S2 o gama de climatizoare pentru spatii comerciale
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V (SEACE) a lansat oficial DVM S2 – următoarea generație a platformei sale Digital Variable Multi (DVM) pentru piața europeană. Lansarea a fost inițial anunțată în cadrul Climate Solutions Days, ediția 2021, care a avut loc în ianuarie, anul acesta. Noua gamă Samsung DVM S2 – cea de-a șasea generație de sisteme Digital Variable Multi – oferă eficiență energetică și inovații în materie de inteligență artificială ale capacităților de control pentru optimizarea condițiilor de climatizare în funcție de condițiile de mediu.

Samsung a intrat pe piața europeană a aerului condiționat comercial în 2005. Filiala Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) a fost deschisă în 2017 în Amsterdam, Olanda. SEACE are ca obiectiv armonizarea activităților din mai mult de 30 de țări europene. SEACE oferă instruire tehnică continuă în soluții de climatizare și clădiri inteligente, asistență tehnică și post-vânzare pentru partenerii săi din industrie, susținute prin reputația calității și prin soluțiile inovatoare de ultimă oră, inclusiv cele de conectivitate digitală.

Samsung își propune să contribuie la eforturile globale de a transforma neutralitatea climatică într-o realitate în deceniile următoare. Inovăm și dezvoltăm soluții pentru a sprijini schimbarea necesară în sensul utilizării de energie mai curată și mai verde”. A spus Roxana Răducanu, Head of Sales SEACE România și Bulgaria. „Obiectivul nostru este să depășim eficiența energetică sezonieră a ofertelor proprii, atât în ceea ce privește răcirea, cât și încălzirea. Bazându-ne pe viziunea noastră pentru inovații continue și inteligente, sperăm să facem împreună un pas către obiectivul climatic al Europei”.

Tehnologii Samsung inovatoare care conduc la eficiență energetică 

Gama Samsung DVM S2 este compatibilă cu produsele WindFree și poate fi conectată la până la 64 unități de interior. Samsung a aplicat tehnologii inovatoare pentru componentele de bază ale DVM S2 pentru a atinge o înaltă eficiență energetică. Acestea includ un compresor elicoidal mai avansat cu tehnologie AFI (Advanced Flash Injection); Un schimbător de căldură mai mare cu flux de agent frigorific optimizat; Un ventilator cu mai multe caneluri și modulul de alimentare îmbunătățit.

În comparație cu actualul DVM S, zona schimbătorului de căldură al DVM S2 pentru transferul căldurii este cu 36,2% mai mare pe platforma mică și cu 23,7% pe platforma mare. Ventilatorul unic cu mai multe caneluri reduce turbulențele generate de vârtejul de aer, aplicând o rație diferită în funcție de viteza aerului de la marginea și, respectiv, de la interiorul lamei. În plus, calea hibridă este concepută pentru a optimiza fluxul de agent frigorific corespunzător profilului fluxului de aer. Tranzistorul IGBT de înaltă eficiență reduce pierderea de energie electrică condusă.

Samsung DVM S2 cu inovații în materie de AI

Prin intermediul inteligenței artificiale, Samsung DVM S2 asigură confort și stabilitate, în timp ce economisește energie. Inteligența artificială activă recunoaște condițiile mediului instalat, furnizează performanță de răcire și încălzire optimizată și monitorizează în timp real scurgerile de agent frigorific.

Controlul presiunii scăzute prin intermediul AI învață tiparele de funcționare a răcirii și atinge temperatura țintă mai rapid. Acest lucru permite economisirea de energie. Controlul presiunii ridicate prin intermediul AI menține presiunea crescută optimă prin ajustarea în funcție de condițiile de utilizare. AI Defrost Control oferă cea mai bună temporizare pentru dejivrare și, prin urmare, confort în timpul încălzirii. În plus, DVM S2 detectează scurgerile de agent frigorific și alertează utilizatorii datorită unor algoritmi avansați.

De asemenea, conducta de lichid mai subțire protejează mediul înconjurător și reduce costurile de instalare. Tehnologia avansată Samsung de control al sub-răcirii agentului frigorific și de analiză a condițiilor de instalare permite reducerea dimensiunii conductei de lichid. Acest lucru permite o economisire de până la 28% a cantității de agent frigorific.

Performanță de încălzire mai silențioasă și optimizată

Noul design al Samsung DVM S2 este mai aerodinamic și permite o funcționare mai silențioasă în comparație cu generațiile precedente. DVM S2 dispune de compresor cu tehnologia cu patent AFI care oferă performanțe excelente de încălzire. Acesta are un cadru mai robust și o structură ranforsată cu o carcasă exterioară modernizată pentru fiabilitate. Intervalul de funcționare pentru răcire și presiunea statică externă au fost extinse pentru flexibilitate în proiectare, împreună cu o actualizare a modului de operare în caz de urgență. Mai mult, DVM S2 dispune de asemenea de o verificare încorporată a invertorului pentru o întreținere mai bună.

Noua gamă va fi disponibilă în Europa începând cu 2 iunie, 2021, potrivit Samsung Newroom. Gama actuală DVM S rămâne aceeași, variind de la Essential la Standard și la High Efficiency, dar va fi înlocuită cu modelele de generație nouă, anunțate acum.

De la prezentarea primului său aparat de aer condiționat în 1974, Samsung Electronics a redefinit confortul de climatizare de interior pentru societatea de mâine. Pentru fiecare spațiu în care oamenii creează împreună amintiri de neuitat, fie că este vorba de spații comerciale sau de locuințe. Samsung depășește obișnuitul, concentrându-se neîncetat asupra depășirii limitelor tehnologiei, inovației și designului.