Samsung pe locul 3 pe piața tabletelor din Europa de Vest în Q2 2021

351
Samsung pe locul 3 pe piata tabletelor din Europa de Vest in Q2 2021
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung Electronics Co. a fost al treilea cel mai mare furnizor de tablete din Europa de Vest în Q2 2021. Această poziție rezultă din datele publicate miercuri de compania de cercetare de piață Canalys. Samsung încearcă să ajungă din urmă compania Apple pe piața tabletelor, dar cota sa de piață a scăzut în trimestrul doi din acest an.

Samsung a înregistrat o cotă de piață de 18% pe piața tabletelor din Europa de Vest în perioada aprilie-iunie. Livrările companiei sud-coreene de dispozitive Galaxy Tab au scăzut cu 18% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Canalys. Compania Canalys nu a specificat dacă seria Galaxy Tab S7 sau alte modele Samsung cum ar fi Galaxy Tab A7 Lite sau Galaxy Tab S7 FE cât de bine s-au vândut.

Compania Samsung a fost depășită de Lenovo

Apple a fost cel mai important furnizor de tablete în Europa de vest. Compania americană a avut o cotă de piață de 36% după livrarea a 2,8 milioane de iPad-uri în Q2 2021. Lenovo Group Ltd. s-a clasat pe locul al doilea, cu o cotă de 20%. Livrările de tablete Lenovo au crescut spectaculos cu 87% față de trimestrul doi din 2020.

Cea mai recentă versiune Apple a iPad Pro a fost primită cu căldură în Europa de Vest„. A spus compania de studiu de piață Canalys, citată de The Korea Herald. „Lenovo a valorificat rapid cererea de tablete și a livrat o gamă largă pe modele pe piața vest-europeană. Lenovo a livrat inclusiv modele mai ieftine, umplând golul pe care Apple îl lasă cu iPad-urile sale mult mai costisitoare”.

Lenovo a fost fondată în 1984. Are sediul principal în Hong Kong și sediul operațional în Morrisville, Carolina de Nord și la Beijing. Proiectează, produce și vinde PC-uri, tablete, smartphone-uri, servere și smart TV, printre altele.

Compania chineză Huawei Technologies Co. a ocupat al patrulea loc cu o cotă de piață de 8%. La fel ca în domeniul smartphone și aici cota Huawei este în scădere. Huawei fost urmată de Amazon.com Inc. care cu o cotă de piață de 6% a ocupat locul cinci. Livrările totale de tablete în Europa de Vest au crescut cu 18%, până la 7,9 milioane în Q2 2021.

Tabletele nu mai sunt doar dispozitive pentru divertisment, ci au apărut ca alternative mai ieftine la PC-uri. Sunt ideale pentru lucru și învățare la distanță și sunt deosebit de populare în rândul studenților cu nevoi de bază”. A declarat Trang Pham, analist de cercetare la Canalys.