Profitul Samsung crește cu 51%, cerere mare de cipuri și Galaxy S22 Ultra

302
Profitul Samsung crește Galaxy S22 Ultra
Sursa foto: via Koreaherald.com

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a înregistrat un venit trimestrial record pentru ultimele trei trimestre la rând. Mai mult, Samsung a înregistrat o creștere de 51% a profitului operațional în primul trimestru, a arătat compania în ghidul său privind câștigurile publicat zilele trecute.

Samsung a spus că cererea solidă de cipuri pentru servere și aplicații de ultimă generație, precum și vânzările puternice de Galaxy S22 Ultra, care a început să-și înlocuiască gama Note în acest an, au contribuit la această creștere. Cu toate acestea au fost unele probleme în lanțul de aprovizionare din cauza invaziei Rusiei în Ucraina și a pandemiei. În același timp au fost probleme cu unele blocaje de producție în China.

Profit record pentru Samsung în Q1 2022

Veniturile consolidate ale companiei sud-coreene în primul trimestru au fost de 77,78 trilioane de woni (61,48 miliarde de dolari). Cifra este în creștere cu 19% față de aceeași perioadă a anului precedent. În același timp profitul operațional a crescut cu 51%, la 14,12 trilioane won (~11,132 miliarde USD). Ambele cifre au fost aproape de a îndeplini așteptările analiștilor, potrivit FnGuide, citat de The Korea Herald.

Venitul trimestrial al diviziei de cipuri semiconductoare a atins un maxim istoric la 26,87 trilioane de woni, în creștere cu 39% față de anul precedent. Divizia care supraveghează gadgeturile mobile și electrocasnicele a ajuns la 48,07 trilioane de woni (~37.893 miliarde de dolari), cel mai mare din 2013.

Un server este un program care furnizează servicii altor aplicații. Serverele tipice sunt serverele de baze de date, de fișiere, de e-mail, servere web, de jocuri și servere de aplicații. Un singur server poate deservi mai mulți clienți, iar un singur client poate folosi mai multe servere.

În special, Samsung Semiconductors a înregistrat rezultate bune în vânzările de cipuri de memorie datorită scăderii mai lente decât se aștepta, susținută de o cerere solidă pentru servere din centrele de date, precum și computere personale, a spus compania. Cererea de cip-uri pentru servere va continua să rămână robustă în ciuda incertitudinilor de pe piață, a adăugat Samsung.

În ceea ce privește afacerile mobile, vânzările puternice sunt atribuite lui Samsung Galaxy S22 Ultra și lansării telefoanelor mid-range 5G. Samsung a mai amintit și vânzările consistente de dispozitive portabile și tablete care alcătuiesc restul ecosistemului Galaxy.