Comparație: Samsung Galaxy S22 Ultra vs OnePlus 10 Pro

901
Galaxy S22 Ultra vs OnePlus 10 Pro
Sursa foto: Google

După ce s-a lansat în China în urmă cu peste două luni, OnePlus 10 Pro a ajuns în sfârșit pe scena globală. Aici smartphone-ul companiei OnePlus se află într-o poziție interesantă. În timp ce în Asia și chiar în unele părți ale Europei, OnePlus 10 Pro este deja considerat o intrare târzie pe scena emblematică Android 2022, deja aglomerată, în America de Nord, este doar a doua lansare majoră de Android a anului. Asta înseamnă că pe acea piață, OnePlus 10 Pro va fi comparat cu vedeta Android din 2022: Galaxy S22 Ultra.

Cel mai recent flagship al OnePlus aduce înapoi software-ul ferm al companiei și camerele cu marca Hasselblad. Este, de asemenea, puțin mai ieftin decât Galaxy S22 Ultra, oferind în același timp un afișaj, un procesor și o performanță comparabilă a camerei principale. În acest fel o comparație Samsung Galaxy S22 Ultra vs OnePlus 10 este normală. Vom vedea mai jos, via XDA-Developers, ce pot cele două modele, care este mai bun și mai convenabil de cumpărat dintre Galaxy S22 Ultra și OnePlus 10 Pro. Ca de obicei avem și un tabel cu specificațiile și caracteristicile celor două față în față pentru a putea cântări mai ușor cele două telefoane emblematice.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Design, display și hardware: Galaxy S22 Ultra vs OnePlus 10 Pro

Galaxy S22 Ultra și OnePlus 10 Pro sunt ambele din sticlă și aluminiu cu ecrane OLED frumoase. Ecranul lui S22 Ultra este mai mare la 6,8 inch (17,27 cm), cu colțuri ascuțite, comparativ cu ecranul de 6,7 inch (17,02 cm) ai lui OnePlus cu colțuri rotunjite mai convenționale. Acest design și faptul că este mai ușor, face ca OnePlus să fie puțin mai confortabil de ținut în mână.

Ecranul Samsung Dynamic AMOLED 2X este incredibil. Veți observa cu adevărat acest lucru doar dacă vă aflați în lumina intensă a soarelui și trebuie să măriți luminozitatea la maximum. De cele mai multe ori ecranul lui OnePlus 10 Pro va arăta aproape la fel de bine.

Ambele sunt afișaje OLED LTPO 2.0 cu rezoluție WQHD+ și rata de reîmprospătare între 1Hz și 120Hz, întrerupte doar de o mică perforare (centru-sus pentru S22 Ultra; sus-stânga pentru OnePlus 10 Pro). Ambele sunt foarte bune și, dacă nu le aveți unul lângă celălalt, probabil că nu veți observa nicio diferență.

Samsung trebuie să găzduiască și un S-Pen în S22 Ultra, deci este un telefon puțin mai lat – din nou, OnePlus 10 Pro este mai confortabil de ținut în mână din acest motiv. Galaxy S22 Ultra aduce o piesă hardware suplimentară semnificativă: S Pen-ul. Stilul nu numai că permite desenări, luarea de note și o editare mai precisă a fotografiilor/video, dar poate fi și o telecomandă pentru telefon. Poți folosi S Pen-ul pentru a controla butonul declanșator al camerei de la distanță, de exemplu.

Funcția hardware suplimentară a OnePlus 10 Pro unică în Android este glisorul de alertă. Este un comutator fizic care permite utilizatorului să comute rapid între modul dezactivare, vibrare sau normal. Totuși, dacă trebuie să judecăm utilitatea acestor componente suplimentare de hardware, stylusul Samsung este un freebie considerabil, cu mai multe avantaje și cazuri de utilizare decât glisorul de alertă.

Procesor și software: S22 Ultra și OnePlus 10 Pro

Galaxy S22 Ultra și OnePlus 10 Pro au ambele procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Dar, Galaxy S22 Ultra folosește acest cip doar în America de Nord, China și India. Pot exista și alte excepții, dar în cea mai mare parte a lumii, Galaxy S22 Ultra are Exynos 2200, care nu este chiar la nivelul lui Snapdragon 8 Gen 1. Un mare plus pentru Galaxy S22 Ultra este stocarea. Evident mai multă pe modelul Samsung, cu 512 și 1TB suplimentar față de OnePlus 10 Pro.

Ambele telefoane rulează Android 12 cu interfața aferentă a fiecărei companii. Aici fiecare interfață, One UI 4.1 sau OxygenOS, are avantajele și dezavantajele sale. OxygenOS nu poate deschide aplicații într-o fereastră plutitoare – multitasking-ul cu ecran divizat este singura modalitate de a rula mai mult de o aplicație simultan. Este derutant că OxygenOS nu are această caracteristică, în ciuda faptului că, ColorOS (pentru China) o are. Și da, One UI de la Samsung poate face și asta.

Încă o problemă cu acest OxygenOS este un UI este mai greu de utilizat cu o singură mână. OxygenOS, la fel ca multe alte telefoane, afișează informațiile în centrul ecranului și este mai greu pentru persoanele cu mâini mai mici să lucreze pe ecran.

Dar, totuși, Samsung One UI, este în general mai fiabil de utilizat și are Samsung DeX, care este o caracteristică foarte utilă. Pur și simplu dă telefonului o valoare suplimentară, deoarece îl poți folosi ca un computer desktop dacă aveți nevoie.

Galaxy S22 Ultra mai are încă o victorie față de OnePlus 10 Pro: Samsung promite patru ani de actualizări pentru versiunea One UI de Android, în timp ce OnePlus oferă doar trei. Deci, dacă intenționați să vă folosiți telefonul mai mult timp, este logic să alegeți produsul care face o promisiune mai bună. De asemenea, Samsung are performanțe mai bune cu actualizările sale lunare de securitate.

Camere foto: Galaxy S22 Ultra vs OnePlus 10 Pro

Samsung a introdus în seria Galaxy S21 un design unic în care modulului camerei se îmbină cu șasiul. Galaxy S22 Ultra nu are o insulă pentru cameră, lentilele ies direct din spatele telefonului în mini-insule individuale. Între timp, OnePlus 10 Pro a „împrumutat” modulul de cameră de la Galaxy S21. Modul de cameră este destul de mare și parcă inestetic pe OnePlus și are o latură care se curbează în șasiu.

Samsung Galaxy S22 Ultra are o cameră principală de 108MP; una ultra-wide de 12MP; și o pereche de lentile cu zoom care acoperă intervalul de zoom optic 3x și 10x, acesta din urmă fiind o cameră tip periscop.

OnePlus 10 Pro are cameră principală de 48MP, una telefoto de 8MP 3,3x și una de 50MP ultra-wide de 150°. Frontal OnePlus are o cameră de 32MP, mult mai mică decât camera de 40MP aflată pe S22 Ultra.

Îmbunătățirile software-ului Samsung provin în cea mai mare parte din tehnologia internă, cum ar fi Adaptive Pixel, unde Galaxy S22 Ultra realizează o fotografie de 108MP și o fotografie de 12MP de fiecare dată când este apăsat butonul declanșator. Cele două fotografii sunt apoi combinate într-o singură imagine care ia cele mai bune lucruri dintre ambele fotografii.

Deși camerele lui OnePlus 10 Pro sunt solide pe toate planurile, nu se compară cu departamentul foto aflat pe Galaxy S22 Ultra. Sistemul de camere al lui OnePlus 10 Pro este grozav, dar sistemul de camere al lui Samsung Galaxy S22 Ultra este cel mai versatil și mai complet.

Baterie, audio și senzori pe modelul Samsung și OnePlus

Ambele telefoane au baterii de 5.000 mAh care pot trece printr-o zi de lucru medie fără probleme. Încărcarea este locul în care OnePlus este mai bun. Nu numai că OnePlus 10 Pro se încarcă mult mai rapid (65W în America de Nord și 80W peste tot), dar are și încărcătorul inclus în cutie.

Diferența de viteză de încărcare pentru modelele nord-americane ale OnePlus 10 Pro se datorează tensiunii specifice în SUA a tehnologiei de încărcare. Referitor la încărcarea de 65W vs 80W pe OnePlus și 25W vs 45W pe Galaxy S22 Ultra, există doar câteva minute de diferență între ele, nu câștigați mult timp între capacitarea de încărcare mai mică și cea mai mare. Pentru ambele modele este doar o diferență de câteva minute.

Aveți difuzoare stereo pe ambele telefoane, dar difuzoarele lui Galaxy S22 Ultra sună puțin mai bine. AKG nu se dezminte în domeniul audio. În materie de senzori cele două modele sunt echipate la fel, doar acel spectru de culori este în plus pe modelul OnePlus. Nu ajută foarte mult.

Scurte considerații

Deci, dintre Samsung Galaxy S22 Ultra și OnePlus 10 Pro ce flagship ar trebui să cumpărați? Deși OnePlus 10 Pro vine cu o estetică frumoasă și încărcare mai bună, în cele din urmă, Samsung Galaxy S22 Ultra este un dispozitiv mai capabil, cu un sistem de zoom mai bun, capacități video mai bune și completări precum Samsung DeX și S-Pen. Nu trebuie uitat nici perioada mult mai lungă de actualizări de securitate și Android. Cu toate acestea, Galaxy S22 Ultra este mai scump decât OnePlus 10 Pro.

În cele din urmă, smartphone-ul OnePlus 10 Pro este telefonul mai accesibil. Deci, dacă nu vă pasă de S-Pen sau zoom 10x și perioada mai lungă de actualizări Android și de securitate, OnePlus 10 Pro este o opțiune excelentă pentru a economisi ceva euro, obținând totodată performanțe emblematice.

Concluzia finală: din aceste două modele emblematice noi, Samsung Galaxy S22 Ultra nu trebuie ratat dacă aveți fondurile necesare. Este tot ce are mai bun Android la ora actuală pe piață.

Caracteristici și specificații Galaxy S22 Ultra și OnePlus 10 Pro

 Samsung Galaxy S22 UltraOnePlus 10 Pro
Display6,8 inch Dynamic AMOLED 2X │ 120 Hz │ 1440 x 3088 pixeli │ Gorilla Glass Victus+ │HDR10+6,7 inch AMOLED | 120Hz | 1440 x 3216 pixeli | Gorilla Glass Victus+ │HDR10+
ProcesorSnapdragon 8 Gen 1 / Exynos 2200Snapdragon 8 Gen 1
OSAndroid 12, One UI 4.1Android 12, OxygenOS 12.1 (Internațional) | ColorOS 12.1 (China)
Memorie8GB RAM cu 128GB stocare / 12GB RAM cu 256 / 512 / 1TB stocare8 / 12GB RAM | 128 / 256GB stocare
CamereSpate:
108MP, f/1,8 | PDAF | AF |OIS
10MP, f/4,9 / telefoto / zoom 10x
10MP, f/2,4 telefoto / zoom 3x
12MP, f/2,2 / ultra-wide 120°
Față: 40MP, f/2,2
Spate:
48MP, f/1,8 |PDAF | AF| OIS
8MP, f/2,4 (telefoto 3,3x) | OIS
50MP, f/2,2 / ultrawide 150˚ | AF Față: 32MP f/2,2
SenzoriAccelerometru│Giroscop │ Proximitate│Busolă│ Barometru│Amprente in-display│Ultra-WidebandAccelerometru│Giroscop │ Proximitate│Busolă│ Barometru│Amprente in-display│Spectru de culori
ConectivitateWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, | dual-band │ Wi-Fi Direct │ Hotspot │Bluetooth 5.2 │ USB Tip-C │ GPS │GLONASS │ BDS │GALILEO │ NFC │ USB Type-C 3.2 | USB On-The-GoWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6 | dual-band │ Wi-Fi Direct │ Hotspot │Bluetooth 5.2 │ USB Tip-C │ GPS │GLONASS │ BDS │GALILEO │ USB Type-C 3.1 | USB On-The-Go
Baterie5.000 mAh | Încărcare rapidă 45W | Încărcare wireless de 15W | Încărcare wireless inversă 4,5W5.000 mAh | Încărcare rapidă 80W | Încărcare wireless de 50W
Dimensiuni / greutate165,1×75,6×8,9 mm│227 grame163×73,9×8,55 mm|201 grame
CertificareIP68IP68
CuloriPhantom cu variante Black / Silver / Titanium / Navy / BrownVolcanic Black | Emerald Forest | Panda White (Extreme Edition)
AudioDifuzoare stereo AKGDifuzoare stereo
SAR0,77 W/kg (cap) │ 1,02 W/kg (corp)Nespecificat