Samsung reduce producția de televizoare și electrocasnice

190
Profitul Samsung
Sursa Foto: Samsung Electronics

Samsung Electronics a decis să reducă producția de televizoare și alte aparate electrocasnice pentru a face față cererii în scădere a consumatorilor pe fondul unor condiții economice nefavorabile precum inflația, ratele mari ale dobânzilor și invazia Rusiei în Ucraina.

Incertitudinea cu privire la cererea în sectorul tehnologic este în creștere, iar tendința generală de lent continuă. Scăderea cererii de electrocasnice și televizoare a fost o preocupare din a doua jumătate a anului trecut și confirmăm de fapt datele privind scăderea în cerere”. A declarat Kim Rok-ho, analist la Hana Financial Investment, potrivit KoreaTimes.

Potrivit companiei de cercetare de piață Display Supply Chain Consultants (DSCC), numărul mediu de zile de rulare a stocurilor pentru Samsung Electronics în al doilea trimestru al acestui an a fost de 94 de zile, cu aproximativ două săptămâni mai mult decât în ​​anul precedent.

Samsung reduce producția de electrocasnice și televizoare

Numărul de zile de rotație a stocurilor este timpul necesar pentru ca mafra din stoc să fie vândută. Cu cât perioada este mai scurtă, cu atât costurile sunt mai mici pentru producător. Activele de inventar ale Samsung Electronics în primul trimestru al acestui an, dezvăluite Serviciului de Supraveghere Financiară, au crescut, de asemenea, cu 53,9%, până la 49,84 trilioane de woni, aproximativ 36.617.781.850 euro, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Won (South Korean won – KRW simbol ₩) este unitatea monetară oficială din Coreea de Sud. Un won este împărțit în 100 de jeoni. Jeonul nu mai este folosit pentru tranzacțiile de zi cu zi și apare doar în cursurile de schimb valutar.

Pe măsură ce stocurile au crescut, Samsung Electronics a notificat furnizorii de piese despre ajustări de volum. Acest lucru semnalează și el o scădere a producției. Potrivit informațiilor, Samsung a suspendat temporar unele achiziții din cauza unei creșteri a stocurilor și a preocupărilor legate de inflație.

Inventarul de electrocasnice al Samsung a crescut pe măsură ce măsurile de distanțare socială s-au relaxat la nivel mondial și activitățile în aer liber au crescut, scăzând cererea utilizatorilor pentru nou electrocasnice.

Prețurile alimentelor și energiei au crescut vertiginous în ultimul timp și aceasta a fost preocuparea majoră a oamenilor. Pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina și a întreruperilor lanțului de aprovizionare, consumatorii au început să amâne înlocuirea aparatelor electrocasnice, deoarece nevoile zilnice esențiale, prețurile la alimente și mărfuri, au crescut.

Compania se va concentra în continuare pe produse premium

Samsung se concentrează pe produsele premium pentru a depăși criza. Gigantul tech consideră că oamenii cu venituri mari cumpără produse premium și sunt mai puțin afectați de prețurile ridicate și inflație. Extinderea produselor premium a fost discutată în cadrul Global Strategy Council al companiei, care a început de două zile.

În Q1 2022, vânzările pe piața globală de televizoare au scăzut cu 4,9% față de aceeași perioadă a anului precedent. În același timp vânzările QLED au crescut cu 23%, până la 3,3 milioane de televizoare în primul trimestru din 2022. Vedeți pe I❤️Samsung un top al celor mai bune televizoare Samsung de anul trecut! „Inflația ridicată, ratele mari ale dobânzilor și recesiunea economică nu sunt probleme pentru o anumită companie, ci pentru întreaga industrie. Nu este o problemă pe care o singură companie o poate rezolva„. A declarat un oficial din domeniu, sub rezerva anonimatului.