Va avea Gear S4 curele de ceas cu baterie integrată și senzor de amprentă?

1436

Samsung Gear S4 poate veni cu o curea de ceas cu baterie integrată și senzor de amprentă digitală. Se pare că Samsung dorește să îmbunătățească gama de smartwatch-uri, ceea ce înseamnă că gigantul sud-coreean nu intenționează să renunțe la segmentul dispozitivelor portabile.

Din 2013, piața smartwatch-urilor a crescut în mod constant și în ultimul timp s-a accelerat. 2013 a fost și anul în care Samsung a anunțat primul smartwatch Galaxy Gear. Primele smartwatch-uri au fost complet dependente de telefoanele inteligente. Noua generație de ceasuri inteligente poate funcționa și independent de un smartphone.

Conform site-ului olandez Letsgodigital, preluat de Phonearena, Samsung a depus două brevete la WIPO World Intellectual Property Organization, pentru smartwatch-urile Gear, la sfârșitul anului 2017.

Primul brevet prezintă o curea de ceas cu o baterie integrată. Această curea include o baterie cu o anumită lățime, grosime și lungime. Acumulatorul va fi plasat într-un suport pentru baterii, care este curbat pentru a se potrivi bine în cureaua de ceas.

Un smartwatch poate conține una sau două baterii, care vor fi plasate pe ambele părți ale carcasei smartwatch-ului. Suportul unde va fi amplasate bateriile trebuie, de asemenea, să protejeze bateriile împotriva eventualelor deteriorări. Cureaua de ceas poate fi confecționată din materiale diferite, inclusiv piele, polimer, cauciuc și material fibros. Înseamnă că, Samsung dezvoltă în continuare diferite tipuri de curele de ceas. Evident, bateriile Samsung care vor fi folosite trebuie să fie flexibile și foarte subțiri pentru a se potrivi în aceste curele de ceas.

Deoarece bateria va fi mutată din interiorul ceasului la curea, va rămâne un spațiu în care Samsung poate include alte componente. Acum intră în joc al doilea brevet depus de Samsung.

Al doilea brevet prezintă o nouă modalitate de utilizare a smartwatch-ului. La fel ca Samsung Gear S3, smartwatch-ul va avea un cadru rotativ. De fiecare dată când utilizatorul îl rotește, poate accesa un meniu diferit și acest meniu va fi afișat pe un sub-afișaj din partea laterală a dispozitivului.

În plus, brevetul vorbește despre o eventuală integrare a unui senzor de cameră, a unui senzor de amprentă digitală, a unui senzor de iluminare, de proximitate, de frecvență cardiacă și a unui senzor infraroșu.

Samsung Gear S3 a fost etichetat de mulți ca fiind cel mai bun smartwatch din 2017. Așteptările cu privire la Samsung Gear S4 sunt, prin urmare, mult mai mari. Acest smartwatch a fost inițial așteptat la IFA 2017 Berlin. În final aici au fost lansate doar Gear Fit 2 Pro și Samsung Gear Sport.

Fit vine de la fitness – condiție fizică. Fitness-ul reprezintă o activitate motrică prin care o persoană obține o stare de bine indiferent de condiția sa anatomică, fiziologică sau psihică. Fitness-ul cuprinde tot ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos și îngrijit, începând cu alimentația și continuând cu practicarea sportului.

Când și dacă Samsung va încorpora noile caracteristici într-un nou smartwatch, este greu de spus momentan. Deși toate aceste noi caracteristici sunt foarte inovatoare, va fi interesant să vedem pe câte dintre ele Samsung va reuși să le includă efectiv în următorul său smartphone, probabil Samsung Gear S4, sau cum se va numi.

Sunt șanse ca Samsung să anunțe noul său ceas inteligent Gear S4 undeva în primele luni ale anului 2018.

SURSĂLetsGoDigital