Acasă Audio Căști In-ear Samsung Gear IconX – Preț, Păreri și Specificații

Căști In-ear Samsung Gear IconX – Preț, Păreri și Specificații

Samsung se orientează spre un viitor wire-free. Compania a integrat tot mai multă tehnologie wireless în produsele sale.

După încărcarea wireless, plăți prin NFC și MST, boxe Wi-FI și multe altele, Samsung a lansat recent prima sa pereche de căști complet wireless, Gear IconX.

 

Setup și software-ul asociat pe Gear IconX

Pachetul vine cu o pereche de căști Gear IconX, piesă pentru ureche în trei mărimi, dispozitinul de încărcare și un adaptopr microUSB la USB.

Căștile sunt compatibile cu telefoane ce rulează Android 4.4 (sau mai recent) cu cel puțin 1.5 GB de RAM.

Este necesară instalarea aplicației Samsung Gear ce va instala la rândul ei aplicația Gear IconX Plugin.

Aplicația este intuitivă și ușor de utilizat. Poate fi folosită pentru a vedea statusul dispozitivului, nivelul bateriei, pentru ajustarea volumului, transferul de muzică, setarea notificărilor și activarea sau dezactivarea modului Ambient Sound.

O dată instalate căștile, acestea pot fi purtate, fiind alimentate și conectate între ele imediat. Poți fie să transferi muzică de la desktop la căști (3.5 GB memore internă) fie să faci streaming de la telefon.

Dacă plănuiești să le utilizezi pentru urmărirea activității sale sportive, este necesar să instalezi de asemenea și aplicația S Health. Toate datele vor fi vizibile în aplicație. Samsung afirmă că Gear IconX pot fi folosite și cu aplicații de fitness third-party precum Strava și Map My Run.

 

Design-ul castilor Gear IconX

Gear IconX sunt disponibile în negru, albastru și alb. Echipa de design-eri de la Samsung a făcut o treaba grozavă recent. Au un look futuristic și oferă o senzație de construcție solidă deși Samsung a decis să folosească pentru realizarea loc un material plastic. Pe dispozitivul de încărcare există 3 indicatoare LED ce afișează nivelul de încărcare a căștilor și a dispozitivului. Sunt portocalii atunci când încarcă și verzi la încărcarea completă.

Căștile nu sunt foarte mari și se potrivesc confortabil în majoritatea urechilor. Totuși va fi necesar să încerci toate cele trei mărime pentru a o găsi pe cea potrivită. Altfel, nu se vor potrivi perfect și vor apare probleme la utilizarea lor în timpul activităților sportive.

Pe fiecare cască există o zonă sensibilă la atingere ce poate fi folosită pentru controlul playback-ului, controlul volumului și inițierea înregistrării activităților sportive.

O atingere pornește sau pauzează muzica, la 2 atingeri consecutive rapide se trece la următoarea piesă iar la 3 atingeri consecutive rapide revine la piesa anterioară. Menținerea apăsării timp de 3 secunde va porni sau opri înregistarea datelor despre activitatea sportivă.

 

Calitatea sunetului și performanța căștilor Gear IconX

Trebuie să stabilești care dintre cele două căști va fi cea principală deoarece aceasta va fi utilizată pentru recepționarea apelurilor.

Am comparat IconX cu o pereche de căști Jaybird X2. Volumul a fost mai mult decât suficient, însă IconX a sunat mediocru prin comparație. Fondul audio nu este atât de larg ca la multe alte căști Bluetooth disponibile, bass-ul insuficient iar la volum mari se pot auzi distorsiuni.

Mai mult, preluarea apelurilor nu este nici ea o experiență deosebită. Vocea interlocutorului poate fi auzită doar prin casca principală iar calitatea este cel mult medie. Calitatea audio a căștilor IconX putea fi categoric mai bună.

Majoritatea utilizatorilor nu vor observa aceste detalii, însă audiofilii vor fi cu siguranță deranjați. Categoric, aceste căști oferă mai multe funcții decât Jaybird X2 însă asta nu înseamnă că merită să sacrifici calitatea audio. Calitatea audio ar trebui să fie principala preocuparea a fiecărui producător de dispozitive audio.

Din punct de vedere al distanței wireless acoperite, nu au fost probleme la streaming-ul de la un smartphone aflat la 9 metri distanță, astfel că atât timp cât de afli în aceiași cameră cu telefonul nu vor fi probleme.

Modul Ambient Sound este o funcție bine gândită. Amplifică și modulează sunetele externe astfel încât să fii în permanență conștient de ce se întâmplă în jur. Această funcție este utilită atunci când cineva încearcă să inițieze o conversație cu tine sau când te alfi în trafic. Cu toate acestea, acest mod sună destul de artificial, și poate fi observată o anumită întârziere.

 

Capacitate bateriei la Gear IconX

Samsung a echipat Gear IconX cu o baterie de 47 mAh pentru fiecare cască. Pot fi încărcate prin plasarea lor în dispozitivul de încărcare. De asemenea aceast vine la rândul ei cu o baterie încorporată ce poate să încarce o dată ambele căști.

La teste, căștile au funcționat mai mult de 1.5 h la streaming-ul continuu de muzică prin Bluetooth la un volum de 80% și urmărind activitatea sportivă. La ascultarea muzicii aflate în memoria internă, viața bateriei crește chiar și până la 3-4 h mai ales la oprirea urmăririi activității sportive. Durata încărcării este de aproximativ o oră.

Samsung Gear IconX

CUPRINS

Gear IconX este o imagine a viitorului wire-free. Se potrivesc destul de bine, însă nu sunt căștile cu cea mai bună calitate audio și nici nu oferă o urmărire a activitățiilor pe o zi întreagă. Viața bateriei destul de redusă nu ajută nici ea prea mult.

Stiri

Samsung va prezenta noul Wear OS la MWC 2021 pe 28 iunie

Într-un tweet, gigantul tehnologic și-a confirmat planurile de a debuta practic noua „experiență Galaxy” - alături de o imagine care sugerează că...

Samsung este sponsorul oficial al echipei de e-sports a lui David Beckham

Un studiu recent a arătat că veniturile globale din e-sports pot ajunge la 1,1 miliarde USD până la sfârșitul anului. În acest...

Muncitorii de la Samsung Display în prima grevă din istoria companiei

Reprezentanții sindicatului de la Samsung Display Co. au lansat luni prima lor grevă din istoria companiei. Reprezentanții sindicatului nu au reușit să...

Cum să faceți capturi de ecran cu Samsung Galaxy A52

Lansate în această primăvară Samsung Galaxy A52 și Galaxy A52 5G au foarte mare trecere pe piață. Ambele sunt smartphone-uri foarte bine...

Galaxy S20 FE vs Galaxy A72 – Care sunt diferențele?

Gama medie este cea care a făcut din Samsung cea mai mare companie de telefonie din lume. Pare incredibil, dar acest merit...

Galaxy A51 din SUA primește în cele din urmă Android 11 și One UI 3.1

În urmă cu câțiva ani Samsung nu stătea deloc bine cu actualizările pentru smartphone-urile sale și, deși situația s-a îmbunătățit mult, tot...

Aplicația Google se blochează pe telefonul Galaxy? Iată rezolvarea!

Mulți utilizatori de smartphone-uri Android se plâng că aplicația Google de pe dispozitivul lor se blochează după cea mai recentă actualizare. Și...