Samsung Shape M3 Sistem audio wireless

2056

Samsung M3 este opțiunea entry-level a seriei Shape. Cu același design distinctiv triunghiular ce rămâne clasic și elegant. Latura frontală măsoară 250 mm și cântărește 1,9 kg deci are dimensiuni potrivite pentru bucătărie sau pentru o cameră mai mică. De asemenea dimensiunile îi permit agățarea de perete, tocmai în acest scop fiind prevăzut cu un suport de perete.

Samsung Shape M3 poate fi plasată fie orizontal, fie vertical, Samsung incluzând în pachet și un suport pentru poziția verticală. Această poziție este utilă în cazul lipsei spațiului sau dacă utilizatorul folosește acest speaker în pereche stereo. De menționat, în ciuda dimensiunilor mai mici, Samsung a reușit să includă sursa de energie în unitatea principală, față de Samsung Shape M5 unde se găsește separat.

Samsung SHAPE M3 Sistem audio wireless -2- ilovesamsungLa fel ca toată seria de boxe multiroom Samsung Shape, M3 este disponibilă în 2 culori, un negru glossy sau albă. Ambele variante sunt la fel de atrăgătoare și ar trebui să se potrivească în decorul oricărei camere.

Toate butoanele de control aflate pe latura superioară sunt sensibile la atingere și permit schimbarea sursei de redare în Bluetooth, Internet Radio sau TV SoundConnect ce permite redarea folosind ca sursă un TV Samsung. Boxele vin cu suport DTS și Dolpby Digital. Este prezentă de asemenea o rotiță de volum și un buton de mute. Din nefericire, M3 nu suportă la fel ca M5 conexiunea NFC.

Samsung SHAPE M3 Sistem audio wireless -1- ilovesamsung

La fel ca și prin Bluetooth, M3 poate reda muzică prin conexiune wireless, boxa putându-se conecta rapid la rețeaua utilizatorului prin WPS. De asemenea se poate utiliza Samsung MultiRoom, aplicația disponibilă pentru Android și iOS. Este disponibil și un port Ethernet pentru conexiune prin cablu. Prin Samsung MultiRoom se pot accesa servici de streaming precum Deezer, Napster, Rdio și 8Tracks.

M3 este compatibil cu serviciul Spotify însă necesită un abonament Premium. Numărul serviciilor suportate a crescut ușor de la lansarea seriei însă există servicii încă neintegrate precum Google Play Music sau Tidal. Nu în ultimul rând M3 permite redarea fișierelor audio locale precum și să se conecteze și să redea muzică aflată pe alte dispozitive conectate (tablete, smartphone-uri)

Deși nici nu ne așteptam, ținând cont de dimensiunile sale, M3 nu emite un sunet masiv, claustrofobic chiar însă detaliat în medii și înalte. De asemenea bass-ul este bine reprezentat însă de multe ori pare să fie copleșit. La ascultarea unor piese hip-hop sau electro, bass-ul dă senzația că este îmbunătățit artificial. Per general însă, un M3 reușește să fie destul de puternică pentru o cameră.

Pentru a putea folosi M3 în sistem multiroom este necesara achiziționării separate a WAM 250 Wireless Audio Hub. Aceasta este o cutie mică ce se conectează direct la rețeaua wireless a utilizatorului printr-un cablu Ethernet și crează o rețea wireless proprie pentru boxe. Ulterior-ul hub se conectează la fiecare boxă separat. O dată instalate, utilizatorul poate reda muzică prin diferite modalități, fie aceiași piesă simultan în toate boxele fie piese diferite pentru fiecare boxă.