Acasă Audio Samsung Shape M5 Sistem audio wireless

Samsung Shape M5 Sistem audio wireless

Samsung Shape M5 este reprezentantul de mijloc al seriei de speaker-e Samsung Shape, aflându-se între entry level-ul Samsung Shape M3 și top-end-ul Samsung Shape M7.
M5 poate fi folosită ca speaker wireless unic pentru streaming prin DNLA sau Bluetooth însă frumusețea ei stă în posibilitatea formării prin adăugarea mai multor M5 a unui sistem de boxe multiroom toate comandate prin aplicația de smartphone și prin hub-ul Wi-Fi.

Design-ul distinctiv a lui Samsung Shape M5 este indentic cu cel a lui M3 sau M7, având o formă triunghiulară, încercând să imite forma butonului Play. Diferența principală între cele 3 speaker-e este dimensiunea, M5-ul fiind modelul mijlociu, cu 342 mm lățime, în timp ce M3 are 250 mm iar M7 402 mm. Forma compactă îi permite așezarea pe mobilă sau rafturi, iar construcția este solidă, chiar dacă porțiunea superioară dă senzația de plastic.

Speaker-ul este construit pentru poziționarea orizontală atunci când este utilizat ca speaker unic, dar într-un sistem stereo sau surround poate fi poziționată pe lateral sprijinindu-se de suportul inclus, moment în care senzorul încorporat mută speaker-ul pe mono. M5-ul poate fi de asemenea montat pe perete.

Design-ul speaker-ului este minimalist, fără butoane pe fețele frontale, cu muchii curbate și un spate negru glossy. Frontal se află un LED ce luminează în culori diferite în funcție de statusul funcțional. Pe latura superioară se găsesc câteva butoane sensibile la atingere ce permit selectarea setărilor pentru internet radio, Bluetooth, ajustarea volumului și activarea TV SoundConnect. Nu există buton de pornire/oprire, device-ul intrând într-un mod sleep după o anumită perioadă de inactivitate.

Fiind un speaker wireless nu există prea multe porturi, pe posterior găsindu-se doar un port USB și unul Ethernet. De asemenea există și 2 butoane, unul pentru setup-ul WPS Wi-Fi-ului și un altul pentru setup-ul multiroom.
În ciuda aspectului modest, M5 vine cu o multitudine de facilități, majoritatea incluse în aplicația excelentă Multiroom a lui Samsung. Aceasta permite streaming-ul de muzică de la diferite servicii online precum Spotify, Deezer, Napster, 8Tracks, Murfie, Qobuz plus serviciile de Internet Radio, TuneIn și Rdio.

În plus față de conectarea prin Bluetooth, permite conexiune NFC și TV SoundConect și playback-ul multor formate (MP3, WMA, AAC, OGG, WAV, FLAC, ALAC și AIFF).

Conexiunea wireless puternică și stabilă a lui M5 ne-a permis streaming-ul de muzică ore întregi fără nici o întrerupere sau interferență.

Calitatea sunetului este superbă. Samsung Shape M5 este remarcabil de puternic pentru o unitate atât de compactă, inundând camera cu sunet. Bass-ul adânc dă senzația de căldură și soliditate deși uneori poate părea prea puternic, problemă rezolvabilă din setările egalizatorului din aplicație.

La fel ca și celelalte reprezentate ale seriei, M5 este o boxă wireless extraordinară, cu o multitudine de facilități, un design chic și simplu. Instalarea și setup-ul unui sistem multiroom este extrem de simplu datorită aplicației Samsung pentru smartphone-uri, iar suportul pentru conexiunea Bluetooth, Tv SoundConnect și mulțimea de fișiere suportate vine ca un bonus.

Samsung Shape M5

CUPRINS

Calitatea sunetului este superbă. M5 este remarcabil de puternic pentru o unitate atât de compactă, inundând camera cu sunet. La fel ca și celelalte reprezentate ale seriei, M5 este o boxă wireless extraordinară, cu o multitudine de facilități, un design chic și simplu.

Stiri

Samsung va produce afișaje pliabile pentru Google, Oppo și Xiaomi

Piața smartphone-urilor pliabile are un potențial imens, momentan suntem încă la debutul acestor telefoane. Compania este și aici un deschizător de drumuri,...

Prețurile pentru televizoarele Samsung The Frame și QLED 4K din 2021

Samsung a anunțat o gamă actualizată a televizorului The Frame, precum și noi modele de televizoare Neo QLED în ianuarie. Unele dintre...

Samsung Health nu va mai fi actualizat pe dispozitivele Galaxy mai vechi

Samsung și-a dezvoltat aplicația Samsung Health ca o soluție unică pentru proprietarii de dispozitive Galaxy. Oferă o mare varietate de funcții legate...

Samsung duce Galaxy Security la nivelul următor prin extinderea securității

Samsung Electronics a anunțat că dispozitivele Galaxy vor primi acum actualizări regulate de securitate timp de cel puțin patru ani de la...

Dual Pixel Pro: Focalizare automată pentru fotografii excelente

Samsung Electronics a anunțat marți că lansează senzorul de imagine avansat ISOCELL GN2 cu o funcție de auto-focus mai realistă. Noua funcție...

Patru ani de actualizări pentru telefoanele Samsung din 2019 și mai noi

Samsung a adoptat, deloc surprinzător, o poziție puternică în ceea ce privește securitatea. De acum gigantul tech va oferi un suport extins...

Samsung ISOCELL GN2 de 50MP cu focalizare automată mai rapidă

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a prezentat ieri Samsung ISOCELL GN2. Este un nou senzor de imagine de...