Acasă Audio Soundbar Samsung HW-J6500

Soundbar Samsung HW-J6500

Samsung HW-J6500 este un soundbar din seria dispozitivelor curbate, nu cel mai ieftin însă totuși sub prețul modelor HW-J8500 și HW-J7500. La fel ca și acestea, are un design adaptat pentru TV-urile Samsung cu ecran curbat, fiind potrivit prin dimensiunile sale pentru modelele cu ecrane de 48 inch.

 

Design și conexiuni

Integrarea este cuvântul de bază ce definește Samsung HW-J6500. Design-ul său complet negru, îl face să nu iasă în evidență văzut de la distanță, fiind absent orice element vizibil. Alternativa sa argintie sau albă (HW-J6501 și HW-J6502) au un aspect mai glamorous totuși.

Samsung HW-J6500 - Soundbar si Subwoofer activ wireless

La o privire de aproape, se pot observa câteva detalii atragătoare, precum panel-ul superior și butoanele stilizate argintii – ce includ butonul de on/off, selecția intrărilor și volumul. Boxa de aluminiu curbată este bine prinsă între capacul superior si inferior, având un display în centru ce afisează volumul și intrarea selectată.

Inevitabil, calitatea construcției nu este aceiași ca și pentru modelele  HW-J8500 și HW-J7500. Corpul lor premium de aluminiu fiind înlocuit cu plastic.

Sunt dispobile mai multe opțiuni de montare. Poate fi așezat în fața televizorului sau atașat suportului unui TV compatibil. Alternativ mai poate fi montat la perete prin dispozitivele de prindere incluse.

Conexiunile de pe spate includ aproape tot. Există o intrare HDMI și o ieșire ARC, o intrare optică digitală, un port mini-jack de 3.5 mm, un port USB pentru muzică și un port Ethernet pentru integrare într-un sistem multiroom – deși majoritatea utilizatorilor vor opta pentru conexiunea Wi-Fi integrată. Pentru prețul său nu ar fi stricat o a doua conexiune HDMI.

Soundbar Samsung HW-J6500 - Design si Conectivitate

Împreună cu soundbar-ul, în cutie vine alături o versiune mai mică a unui subwoofer Multi Air Gap (MAG) folosit și la HW-J8500 și HW-J7500. Design-ul său cuboid este neobișnuit, însă mai ușor de acomodat decât alte subwoofer-e Samsung. Are o construcție solidă și remarcabil de stilizată, cu o combinație draguță de capace glossy, porțiuni negre și plastic aspru. Cea mai bună parte este conexiunea wireless ce permite plasarea sa oriunde în cameră.

 

Caracteristici

Samsung HW-J6500 este o boxă cu 6.1 canale, însă fără un canal central dedicat sau canale laterale, precum în cazul lui HW-J8500. Fiecare canal este alimentat de amplificatorul său de 22 W cu un crossover activ, având ca scop producerea frecvențelor specifice cu mai multă acuratețe. Subwoofer-ul este alimentat de un amplificator de 168 W, ducând puterea totală la 300 W.

Soundbar Samsung HW-J6500 - Subwoofer

Datorită conexiunii Wi-Fi integrate, Samsung HW-J6500 poate fi încorporat într-un sistem Samsung multiroom, controlat prin superba aplicație smartphone. Se poate reda muzică de pe telefon, din servere DLNA, de pe Spotify, Deezer, etc. sau radio prin Rdio și TuneIn. De asemenea se poate trecele între diferitele surse conectate la soundbar.

Sunt disponibile mai multe moduri de redare a diferitelor tipuri de conținut. Acestea includ Music, Voice, Sports, Cinema, Night și Standard. Surround Sound Experience dă „adâncime și spațialitate” sunetului de fond, iar bass-ul și înaltele îți permit finisarea sunetului.

Soundbar Samsung HW-J6500 - curbura

Vei descoperi de asemenea decodare integrată Dolby Digital 5.1 și DTS 2.0 prin intrarile HDMI și digitală optică, și se poate reda muzică de la dispozitive USB prin conectarea lor la portul din spate. Formatele suportate includ MP3, WMA, AAC, WAV, OGG, APE, FLAC și ALAC (ultimele două doar până la 192 kHz).

 

Performanță

Din punct de vedere al calității sunetului, Samsung HW-J6500 este un performer solid, redând filmele și serialele la un volum impresionant. Prin numărul mai mic de drivere și calitatea mai scăzută a construcției nu se ridică la standardele modelelor HW-J8500 și HW-J7500 – însă este totuși o plăcere să fie ascultat.

Testând modurile de redare, putem concluziona că Standard și Cinema sunt cele mai bune pentru vizionarea unui film, deoarece oferă cel mai bun echilibru între gama de frecvențe în timp ce menține dialogul auzibil. Subwoofer-ul a necesit mici modificări, reducerea volumului la -4, aducând sunetul la o calitate potrivită.

O dată optimizat, dispozitivul începe să își etaleze talentele. Claritatea și tonurile agresive specifice device-urilor Samsung oferă un entuziasm imediat. Puțin prea mult pentru gusturile noastre. La creșterea volumului până la 80% am fost plăcut impresionați de lipsa distorsiunii, însă după o perioadă se instalează un grad de oboseală ce face sunetul ușor neplăcut, deci mențineți volumul la nivele potrivite.

Redarea TV oferă dialoguri clare cu un bass de fundal potrivit. Face o mare diferență atunci când dorești să asculți ceva într-o cameră plină cu oameni gălăgioși.

Samsung HW-J6500 face o treaba excelentă și la redarea muzicii prin Bluetooth. Am testat ascultând o varietate de albume dintr-o arie larga de genuri, device-ul Samsung redând trompetele jazz-ului cu o eleganță surpinzătoare și tobele și bass-ul cu putere.

vezi oferta emag ilovesamsung

Soundbar Samsung HW-J6500

CUPRINS

Dacă nu deți un TV curbat de 48 inch de la Samsung, ai foarte puține motive să te gândești la Samsung HW-J6500. Și chiar dacă deți un astfel de TV, prețul său e destul de mare pentru un soundbar, curbat sau nu. Din fericire, Samsung HW-J6500 nu te lasă totuși dezamăgit, datorită caracteristicilor sale generoase, design-ului atragător și calității redării sunetelor. La vizionarea filmelor, tonurile agresive și bass-ul oferă o experiență auditivă cu o senzație terifică și detalii decente. Conexiunea HDMI, suportul multiroom și subwoofer-ul wireless vin să completeze lista excelentă de specificații.

Stiri

Care telefon merită cumpărat: Galaxy Note 20 Ultra sau Galaxy Note 10+?

Smartphone-ul Galaxy Note 20 Ultra este noua bijuterie Samsung. A fost conceput și construit pe baza unui alt excelent smartphone Samsung: Galaxy...

Galaxy Tab S7+: Android nu a avut niciodată o tabletă atât de bună

Samsung a lansat săptămâna trecută două tablete premium, Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+. Ambele excelente. Cu design frumos, performanțe puternice...

Samsung Galaxy Note 20 lansat și în Mystic Blue în India

La Samsung Unpacked 2020, Samsung a prezentat în cele din urmă pe Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra. Aceste dispozitive...

Actualizarea „Alt Z Life” pentru Galaxy A51 și A71 lansată de Samsung

Pentru a îmbunătăți securitatea smartphone-urilor sale și pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor, Samsung a lansat ieri un nou update care a debutat...

Comparație: Galaxy Note 20 Ultra vs Galaxy S20 Ultra

Când Samsung a lansat Galaxy S20 Ultra în primăvară, câteva lucruri au devenit clare. Aeronava are tot ce ți-ai putea dori la...

Galaxy M51 aproape de lansare, a apărut pe site-ul oficial Samsung

Zvonurile care înconjoară Galaxy M51 au susținut că Samsung ar putea să îl dezvăluie în septembrie. Receptorul a primit deja certificarea de...

Samsung Display acuză doi cercetători de spionaj în beneficiul Chinei

Doi cercetători de la Samsung Display și un oficial, partener extern, au fost arestați la sfârșitul săptămânii trecute. Atunci procurorii sud-coreeni i-au...