Acasă Audio Soundbar Samsung HW-J6500

Soundbar Samsung HW-J6500

Samsung HW-J6500 este un soundbar din seria dispozitivelor curbate, nu cel mai ieftin însă totuși sub prețul modelor HW-J8500 și HW-J7500. La fel ca și acestea, are un design adaptat pentru TV-urile Samsung cu ecran curbat, fiind potrivit prin dimensiunile sale pentru modelele cu ecrane de 48 inch.

 

Design și conexiuni

Integrarea este cuvântul de bază ce definește Samsung HW-J6500. Design-ul său complet negru, îl face să nu iasă în evidență văzut de la distanță, fiind absent orice element vizibil. Alternativa sa argintie sau albă (HW-J6501 și HW-J6502) au un aspect mai glamorous totuși.

Samsung HW-J6500 - Soundbar si Subwoofer activ wireless

La o privire de aproape, se pot observa câteva detalii atragătoare, precum panel-ul superior și butoanele stilizate argintii – ce includ butonul de on/off, selecția intrărilor și volumul. Boxa de aluminiu curbată este bine prinsă între capacul superior si inferior, având un display în centru ce afisează volumul și intrarea selectată.

Inevitabil, calitatea construcției nu este aceiași ca și pentru modelele  HW-J8500 și HW-J7500. Corpul lor premium de aluminiu fiind înlocuit cu plastic.

Sunt dispobile mai multe opțiuni de montare. Poate fi așezat în fața televizorului sau atașat suportului unui TV compatibil. Alternativ mai poate fi montat la perete prin dispozitivele de prindere incluse.

Conexiunile de pe spate includ aproape tot. Există o intrare HDMI și o ieșire ARC, o intrare optică digitală, un port mini-jack de 3.5 mm, un port USB pentru muzică și un port Ethernet pentru integrare într-un sistem multiroom – deși majoritatea utilizatorilor vor opta pentru conexiunea Wi-Fi integrată. Pentru prețul său nu ar fi stricat o a doua conexiune HDMI.

Soundbar Samsung HW-J6500 - Design si Conectivitate

Împreună cu soundbar-ul, în cutie vine alături o versiune mai mică a unui subwoofer Multi Air Gap (MAG) folosit și la HW-J8500 și HW-J7500. Design-ul său cuboid este neobișnuit, însă mai ușor de acomodat decât alte subwoofer-e Samsung. Are o construcție solidă și remarcabil de stilizată, cu o combinație draguță de capace glossy, porțiuni negre și plastic aspru. Cea mai bună parte este conexiunea wireless ce permite plasarea sa oriunde în cameră.

 

Caracteristici

Samsung HW-J6500 este o boxă cu 6.1 canale, însă fără un canal central dedicat sau canale laterale, precum în cazul lui HW-J8500. Fiecare canal este alimentat de amplificatorul său de 22 W cu un crossover activ, având ca scop producerea frecvențelor specifice cu mai multă acuratețe. Subwoofer-ul este alimentat de un amplificator de 168 W, ducând puterea totală la 300 W.

Soundbar Samsung HW-J6500 - Subwoofer

Datorită conexiunii Wi-Fi integrate, Samsung HW-J6500 poate fi încorporat într-un sistem Samsung multiroom, controlat prin superba aplicație smartphone. Se poate reda muzică de pe telefon, din servere DLNA, de pe Spotify, Deezer, etc. sau radio prin Rdio și TuneIn. De asemenea se poate trecele între diferitele surse conectate la soundbar.

Sunt disponibile mai multe moduri de redare a diferitelor tipuri de conținut. Acestea includ Music, Voice, Sports, Cinema, Night și Standard. Surround Sound Experience dă „adâncime și spațialitate” sunetului de fond, iar bass-ul și înaltele îți permit finisarea sunetului.

Soundbar Samsung HW-J6500 - curbura

Vei descoperi de asemenea decodare integrată Dolby Digital 5.1 și DTS 2.0 prin intrarile HDMI și digitală optică, și se poate reda muzică de la dispozitive USB prin conectarea lor la portul din spate. Formatele suportate includ MP3, WMA, AAC, WAV, OGG, APE, FLAC și ALAC (ultimele două doar până la 192 kHz).

 

Performanță

Din punct de vedere al calității sunetului, Samsung HW-J6500 este un performer solid, redând filmele și serialele la un volum impresionant. Prin numărul mai mic de drivere și calitatea mai scăzută a construcției nu se ridică la standardele modelelor HW-J8500 și HW-J7500 – însă este totuși o plăcere să fie ascultat.

Testând modurile de redare, putem concluziona că Standard și Cinema sunt cele mai bune pentru vizionarea unui film, deoarece oferă cel mai bun echilibru între gama de frecvențe în timp ce menține dialogul auzibil. Subwoofer-ul a necesit mici modificări, reducerea volumului la -4, aducând sunetul la o calitate potrivită.

O dată optimizat, dispozitivul începe să își etaleze talentele. Claritatea și tonurile agresive specifice device-urilor Samsung oferă un entuziasm imediat. Puțin prea mult pentru gusturile noastre. La creșterea volumului până la 80% am fost plăcut impresionați de lipsa distorsiunii, însă după o perioadă se instalează un grad de oboseală ce face sunetul ușor neplăcut, deci mențineți volumul la nivele potrivite.

Redarea TV oferă dialoguri clare cu un bass de fundal potrivit. Face o mare diferență atunci când dorești să asculți ceva într-o cameră plină cu oameni gălăgioși.

Samsung HW-J6500 face o treaba excelentă și la redarea muzicii prin Bluetooth. Am testat ascultând o varietate de albume dintr-o arie larga de genuri, device-ul Samsung redând trompetele jazz-ului cu o eleganță surpinzătoare și tobele și bass-ul cu putere.

vezi oferta emag ilovesamsung

Soundbar Samsung HW-J6500

CUPRINS

Dacă nu deți un TV curbat de 48 inch de la Samsung, ai foarte puține motive să te gândești la Samsung HW-J6500. Și chiar dacă deți un astfel de TV, prețul său e destul de mare pentru un soundbar, curbat sau nu. Din fericire, Samsung HW-J6500 nu te lasă totuși dezamăgit, datorită caracteristicilor sale generoase, design-ului atragător și calității redării sunetelor. La vizionarea filmelor, tonurile agresive și bass-ul oferă o experiență auditivă cu o senzație terifică și detalii decente. Conexiunea HDMI, suportul multiroom și subwoofer-ul wireless vin să completeze lista excelentă de specificații.

Stiri

Samsung Galaxy Z Flip 3 va veni cu încărcare rapidă de 25W

Samsung se pregătește pentru seria Galaxy Z de smartphone-uri pliabile. Noile telefoane pliabile Samsung vor fi lansate la Galaxy Unpacked 2021 în...

Specificațiile stiloului Samsung S Pen Pro se scurg înainte de lansare

Stiloul S Pen aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra nu dispune de conectivitate Bluetooth LE, ceea ce înseamnă că îi lipsesc unele...

Actualizarea de securitate din august 2021 ajunge pe Galaxy A8 (2018)

Samsung Galaxy A8 (2018) a început să primească actualizarea de securitate din august 2021. Cea mai recentă versiune de firmware de la...

Samsung Galaxy A03s aproape de lansare, are pagină de asistență live

Luna trecută Samsung Galaxy A03s cu numărul de model SM-A037F / DS a fost reperat la Biroul Standardelor Indiene (BIS). Acum pagina...

Samsung are profituri mari și promite să facă pliabilele mainstream

Samsung a anunțat câștigurile pe trimestrul doi din 2021, a obținut profit de aproximativ 11 miliarde de dolari. Este mai puțin decât...

Samsung este pe primul loc pe piața smartphone-urilor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. și-a păstrat primul loc pe piața globală a smartphone-urilor în al doilea trimestru al anului 2021. Deși cota sa...

Vestă antiglonț Glock pentru Samsung Galaxy Z Flip 3

În două săptămâni, Samsung își va prezenta oficial noul telefon cu clapetă în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2021. Samsung Galaxy Z Flip...