Acasă Audio Soundbar Samsung HW-K450, 300W cu Subwoofer wireless

Soundbar Samsung HW-K450, 300W cu Subwoofer wireless

Samsung HW-K450 este un soundbar mid-range 2.1 ce permite îmbunătățirea calității audio a TV-ului fără o cheltuială prea mare.
Acest sistem ieftin nu are funcțiile care cresc prețul modelelor premium însă păstrează esențialul precum subwoofer-ul wireless, Bluetooth și port-urile HDMI.
Caracteristici cheie Soundbar Samsung HW-K450
  • Ieșire de 300W
  • Decodare DTS 2.0 și Dolby Digital
  • Bluetooth și TV Sound Connect
  • 5 moduri Sound Effect și Sorround Sound
  • Boxă adițională wireless opțională
  • Producător: Samsung

 

Design și conexiuni Samsung HW-K450

Spre deosebire de alte soundbar-uri de la Samsung, HW-K450 este drept nu curbat.

Nu există nimic strălucitor din punct de vedere al design-ului – doar o simplă bară rectangulară stilizată printr-un finisaj negru. Lipsa elementelor de design îi permite să se potrivească discret în fața TV-ului.

Bara este complet îmbrăcată într-un grilaj negru, ceaa ce îi dă un aspect solid de înaltă calitate. Există două capace laterale, frumos finisate; pe unul dintre ele găsindu-se butoanele de pornire/oprire, butoanele de volum și de selectare a intrării; butoanele nu sunt capacitive – reamintind de prețul mic. Pe fața anterioară se găsește un display drăguț ce afișează intrarea și nivelul volumului cu un font ușor de citit.

Cu o lățime de 908 mm, este relativ mică și va fi prin urmare dominată de TV-urile mai mari de 55 inch. Poate fi plasată pe un stand sau poate fi montată pe perete – toate elementele necesare se găsesc în cutie.

Pe fața inferioară se găsesc două spații ce găzduiesc o serie de port-uri. Ce merită menționat sunt o ieșire și o intrare HDMI, ce permit transferul de imagini 4K și 3D de la un deck Bluray, asociat de un semnal Dolby Digital sau DTS (HW-K450 având decodoare pentru ambele).

Sunt asociate intrări optice și analoge de 3.5 mm, plus un port USB ce îți permite rularea de conținut de pe drive-uri flash. Fiecare spațiu cu port-uri prezintă șanțuri pentru cabluri.

Subwoofer-ul este o simplă cutie neagră formată din plăci cu diferite efecte de design iar pe partea cu difuzoare este îmbrăcat într-un material negru. Este suficient de compactă să se acomodeze în orice poziție, aspect favorizat și de conexiunea wireless.

 

Funcții Samsung HW-K450

Înainte de a discuta ce funcții are HW-K450, merită menționat ce lipsește – mai precis, funcționalitatea multiroom și serviciile de streaming audio. Nu exisă conexiunea Wi-Fi, tot streaming-ul audio efectuându-se prin Bluetooth, cea ce duce la un setup mult mai simplu.

Poți să conectezi HW-K450 la un TV Samsung compatibil SoundConnect sau poți crea un sistem 4.1 adăugând kit-ul de boxe adiționale wireless (SWA-8000S).

De asemenea, vei găsi presetările Samsung Sound Effect EQ obișnuite – Standard, Music, Clear, Sports, Movie și Night – precum și setări pentru nivelul bass-ului, înaltelor și a subwoofer-ului. Există și un mod Surround Sound ce se presupune că va da o senzație de profunzime și spațiu sunetului de fundal. Puterea sistemului este de 300W.

 

Performanță Samsung HW-K450

Conectat prin optic sau SoundConnect, HW-K450 funcționează de minune cu TV-ul. Dialogurile sunt constant clare și dinamice – nu vei pierde nici un cuvânt. Indiferent de tipul de program urmărit, sunetul are prezență și volum.

Momentele dramatice sunt puternice și consistente, soundtrack-urile sunt solide, iar sunetele din timpul transmisiunilor sportive sunt expansive. Dacă te-ai săturat de sunetul difuzoarelor proprii ale TV-ului tău, HW-K450 ți se va părea cu adevărat tonic.

Unii pot acuza HW-K450 de lipsa maturității sunetului oferit de soundbar-urile mai mari cu design-uri complexe ale difuzoarelor, însă claritatea sa generală nu poate fi contestată.

Modul surround produce un efect imersiv. Senzația este destul de departe de un surround adevărat, fiind în întregime direcționat din fața – însă face o treaba bună în largirea scenei audio. Cât privește presetările egalizatorului doar cea Standard și Music merită încercate. Subwoofer-ul face o treabă mai bună decât sugerează construcția sa plasticată.

HW-K450 oferă un playback muzical plăcut, manipulând o mare varietate de genuri într-o manieră clară și echilibrată. Mediile clare și precise și înaltele oferă textură și prezența instrumentelor, în timp ce subwoofer-ul adaugă consistență bass-ului și bateriei. Nu este cea mai rafinată și coezivă performanță pe care ai auzit-o vreodată însă nu e este deloc rea pentru prețul său.

Dacă îți dorești un soundbar ieftin și nu îți pasă de Wi-Fi sau multiroom atunci HW-K450 este o alegere decentă. Oferă un sunet clar, viu cu o reproducere excelentă a dialogului și o cantitate suficientă de bass prin subwoofer-ul wireless. Este în particular bun împreună cu un conținut TV.

Recunoaștem că nu are cea mai rafinată și consistentă calitatea a sunetului – apar mici distorsiuni la volume mari când acțiunea redată devine frenetică și ușoare variații în sunetul subwoofer-ului – dar ca sunet general, este plăcut.

Adăugând și design-ul robust, seria de port-uri consistentă, setup-ul ușor și aplicația de control, HW-K450 începe să fie foarte tentantă pentru prețul său.

Soundbar Samsung HW-K450

CUPRINS

Cu un sound dinamic, design inteligent și funcții wireless, HW-K450 este un soundbar de buget grozav pentru cei care doresc un sound mai bun pentru TV-ul lor fără tam-tam-ul soundbar-urilor complexe.

Stiri

Galaxy Tab S7 Lite în culoarea roz, cu S Pen și Book Cover

Știm de câteva luni că viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 Lite ar trebui să ajungă pe rafturi în patru culori: negru, verde,...

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...

Galaxy F22 – un nou smartphone ieftin în lucru la Samsung

Seria de smartphone-uri Samsung Galaxy F este oarecum confuză, multe telefoane au specificații identice cu modelele din seria Galaxy M. Dar acest...

Smartphone-ul pliabil Galaxy Z Flip 3 va fi disponibil în 8 culori

Fanii smartphone-urilor au aflat că Samsung va prezenta două noi telefoane pliabile în vara anului 2021; Galaxy Z Fold 3 un smartphone-tableta...

Samsung Galaxy A82 5G confirmat pe site-ul oficial al companiei

Samsung lucrează pe mai multe fronturi la diferite noi smartphone-uri, inclusiv la un Samsung Galaxy A82 5G. Acesta este în stadiu foarte...

Samsung Galaxy S8 nu mai primește actualizări la patru ani de la lansare

Pe pagina de actualizare Samsung, care detaliază ce modele sunt eligibile pentru frecvența actualizărilor, seria Galaxy S8 a fost abandonată. Una dintre...