Acasă Camere foto Primele impresii despre Samsung NX Mini Smart Camera

Primele impresii despre Samsung NX Mini Smart Camera

20.5MP CMOS Smart WiFi & NFC - Compact cu Lentile Interschimbabile 9-27mm

Vă prezentăm cea mai subţire cameră cu lentile interschimbabile menită să lase cu gura căscată generaţia „selfie” – Samsung NX Mini Smart Camera!  Atunci când vă gândiţi la companiile producătoare de camere cu lentile interschimbabile, probabil că Samsung nu este printre cele care vă trec prin minte. Deşi producătorul coreean nu are aceeaşi reputaţie ca omologii săi japonezi, eforturile pe care le-a depus pe segmentul de camere fără oglindă au dat roade. Anul trecut datorită, performanţei excelente şi a preţului atractiv, Samsung NX300 a avut un succes extraordinar. Se pare că Samsung pariază pe acest succes şi lansează un nou sistem de lentile prin NX Mini. Îmbinând profilul subţire cu tehnologia de vârf şi cu o montură redusă şi senzor de imagine de 1 inch, NX Mini poate concura umăr la umăr cu un sistem de la Nikon pentru cumpărătorii „entry-level”. Dar dacă Nikon încearcă să îndepărteze fotografii de telefoanele lor pentru a cumpăra ceva mai bun, Samsung NX Mini vrea să fie un accesoriu un plus, însoţindu-vă oriunde.

Caracteristici cheie NX Mini:
 • Senzor 20.5 megapixeli 1 inch BSI CMOS
 • Montură Samsung NX-M (mini) a lentilelor
 • Touch screen ajustabil de 3 inch, 460.8k dots (HVGA)
 • Bliţ încorporat
 • ISO100 – ISO25600 (Extended)
 • Video 30 fps Full HD
 • Înregistrare continuă la 6 fps
 • Adobe Photoshop Lightroom 5 inclus
 • Card Micro SD/ Micro SDHC/ Micro SDXC
 • 110.4 x 61.9 x 22.5 mm
 • 158 g / 196 cu bateria inclusă
 • Disponibil în alb, maro, negru, roz şi verde
 Caracteristici şi design Samsung NX Mini:

Drăguţ şi adorabil sunt două cuvinte pe care le folosim foarte rar atunci când prezentăm camere cu sistem compact (CSC) şi DSLR. Totuşi exact la ele ne-am gândit când am scos din cutiuţă Mini-ul de 20.5 de megapixeli. Această cameră este uimitoare, cântărind mai puţin de 145 de grame şi cu o grosime mai mică de 1 inch(2.54cm), fără lentile ( 4.35 x 2.44 x.89 inch, mai exact). Dacă adăugaţi lentilele de f/3.5 9 mm care fac parte din kit atunci va avea o grosime de 2 inch(5cm). O puteţi pune în buzunar şi abia dacă o veţi observa. În ceea ce priveşte designul, camera Mini este cât se poate de simplă şi curată, fără funcţii intimidante. Modelul nostru a fost alb, dar este disponibilă şi în alte culori: roz, verde mentă, maro sau negru.

Samsung NX Mini Smart Camera -1- ilovesamsung

Cameră este realizată dintr-un aliaj de magneziu, aşadar are un aspect solid des întâlnit camerelor profesionale. Trăsătura cheie se află în partea frontală şi este reprezentată de montura NX Mini (NX-M). În momentul de faţă există doar două lentile disponibile, cea de 9 mm una de f/3.5-5.6, 9-27 OIS zoom. Se lucrează şi la f/1.8, 17 mm OIS prime dar nu există vreun comunicat oficial despre data lansării sau despre preţ. Deoarece sunt mai mici şi mai subţiri decât lentilele robuste cu care am fost obişnuiţi până acum, acestea par mai delicate.

Samsung NX Mini Smart Camera -2- ilovesamsung

Mini are un coeficient de multiplicare focală de 2.7x datorită chip-ului de 13.2 x 8.8 mm deci echivalentul de 35 mm pentru lentile este 24.3 mm, 24.2 – 72.9 mm şi 45.9 mm ( mai mic decât senzorii APS-C care pot fi întâlniţi în cazul modelelor Samsung NX mai mari). Observaţie: Samsung oferă un adaptor de montură opţional NX astfel încât să puteţi utiliza Mini cu lentile NX mai mari. Dacă veţi face acest lucru, veţi încărca Mini-ul, multe dintre aceste lentile fiind mai mari decât camera întreagă, dar rămâne totuşi o opţiune pentru lentilele care există (ţineţi însă cont de factorul de multiplicare focală mai mic).

Samsung NX Mini Smart Camera -3- ilovesamsungPartea din spate are un touchscreen ajustabil de 3 inch apreciat la aproximativ 461K. Ecranul are probleme de reflectivitate, iar din cauză că nu există un vizor electronic, va trebui să ajustaţi dumneavoastră unghiul în plină zi chiar şi cu luminozitatea dată la maxim. Pe de altă parte, ecranul se răsuceşte complet într-o poziţie ideală pentru un „selfie”, o caracteristică populară pentru utilizatorii vizaţi de Mini. Pe partea dreaptă a ecranului există butoanele de control tipice unei camere digitale: butonul roşu pentru înregistrare şi alte patru butoane ( Menu, Mode, Delete şi Playback).  În jurul butonului OK este accesul spre AF, Parametrii de fotografiere, Modul Burst şi Display. În partea dreaptă există un compatiment pentru toate conexiunile, plus slot-uri pentru baterie şi cardul de memorie. Are porturi USB şi HDMI-out, slot MicroSD şi pentru baterie. Energia este aproximată la 650 de fotografii atunci când folosiţi 9 mm prime, mult mai mult decât în cazul CSC mai mari.

Samsung NX Mini Smart Camera -4- ilovesamsungPerformanta Video la NX Mini:

NX Mini înregistreează videoclipuri full HD (1080p) la 25 cadre pe secundă, iar setarea maximă pentru ISO este ISO3200 ceea ce înseamnă că unde este mai puţină lumină trebuie folosite lentile mai luminoase. Calitatea este bună şi există opţiuni pentru reducerea zgomototului cauzat de vânt.

Durata de viaţă a bateriei la Samsung NX Mini Smart Camera:

Durata de viaţă a bateriei a fost estimată la 650 de fotografii potrivit standardelor Samsung/CIPA cu lentile de 9mm, un lucru extraordinar. Am făcut peste 194 de fotografii şi încă mai aveam două liniuţe la baterie. Dacă aveţi de gând să folosiţi Wi-Fi în mod regulat sau să faceţi mai multe fotografii fără să vă încărcaţi bateria, perioada de viaţă a acesteia se poate scurta. Bateria se încarcă prin intermediul unui cablu microUSB fără să fiţi nevoiţi să o scoateţi din cameră, aşadar vă va fi uşor să găsiţi un încărcător potrivit dacă aveţi un telefon mobil modern sau puteţi folosi încărcătoarele de călătorie.

Samsung NX Mini Smart Camera

CUPRINS

NX Mini este camera cu lentile inteschimbabile pentru toţi cei care vor să promoveze de la camerele compacte. Minusurile lui NX Mini, sunt recuperate prin caracteristicile pe care omul obişnuit le cere: un design modern, touchscreen care se întoarce la 180 de grade şi Wi-Fi. Fuziunea unor caracteristici pentru „ Self Shot” contribuie la crearea unui proces mai amuzant şi intuitiv atunci când faceţi poze de tip „Selfie”.

Stiri

Galaxy S22 cu Exynos mai bun decât modelul cu Snapdragon pe Geekbench

Viitorul model Galaxy S22, varianta de bază, a apărut pe Geekbench cu un procesor Qualcomm Snapdragon 895. Săptămâna trecută și modelul Samsung...

Samsung Galaxy S22+ va avea o cameră foto de 50MP

După ce Samsung a lansat trei telefoane cu seria Galaxy S21 la începutul acestui an, un al patrulea model este așteptat la...

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...