Acasă Camere foto Samsung NX300 SMART Camera

Samsung NX300 SMART Camera

Este multă agitaţie în domeniul camerelor cu sistem compact (CSC), care combină carcasele camerelor compacte cu lentile interschimbabile pentru o experienţă de genul DSLR însă fără o oglindă internă sau volum mare.

Acesta este un domeniu în care Samsung a făcut progresele continue mărindu-şi gama de lentile care acum include şi lentile de 45 mm pentru a face fotografii şi filme 3D. Sunt realizate special pentru cel mai recent dispozitiv al lor – Samsung NX300 cu carcasă din piele ecologică. Samsung NX300 are un chip nou, cu un senzor autofocus ( contrast şi phase detection) care potrivit lui Samsung poate focaliza subiectul fotografiei în 0.08 secunde!

Acum conţine şi un obturator cu o viteză de 1/6000 secunde, fiind mult mai rapid decât Samsung NX210 de anul trecut care avea o viteză de 1/4000 de secunde, o capacitate de fotografiere raw şi un ecran articulat. Samsung NX300 costă aproximativ 2000lei fiind mult mai ieftin decât Samsung NX210 şi Samsung NX2000.

Să urmărim îndeaproape toate super funcțiile care le oferă Samsung NX300:

[sociallocker id=”513″]

Ceea ce primiţi pentru acest preţ diferă de opţiunile pe care le alegeţi, Samsung punând la dispoziţie 2 variante – una tradiţională cu lentilă de 18 – 55 mm iFunction ( echivalentul a 27.7-84.7 mm distanţă pentru 35 mm) şi una cu lentile ceva mai scurte de 20-50 mm ( echivalentul a 30.8-77 mm). Pentru fiecare versiune, deschiderea maximă a zoom-ului este de f/3.5 şi f/5.6, micşorându-se la un minim de f/22. Modurile auto, scene şi P,A,S,M beneficiează de noul: Lens Priority.

În cutie există şi un bliţ, care însă nu este integrat aşadar va trebui să-l duceţi cu voi sau să rămâneţi la expunerea de lungă durată sau la sensibilitatea mai ridicată. Sensibilitatea porneşte la ISO 100 şi merge până la ISO 25600 cu trei opriri de compensare pentru fiecare direcţie, în paşi 1/3 EV. Nu există un mod special pentru filme, lucru pe care noi îl considerăm un plus. Puteţi filma în orice mod fără să riscaţi să rataţi o fotografie la momentul oportun doar pentru că aţi setat greşit modul. Înregistrările de înaltă calitate ajung la 60 de cadre pe secundă cu 1920×1080 dacă nu aţi optat pentru lentile 3D, caz în care se diminuează la 30 de cadre pe secundă. Dacă este puţin prea mult pentru nevoile dumneavoastră, puteţi reduce rezoluţia până la 320×240 şi numărul de cadre la 24 pe secundă. Nu avem nimic de comentat în ceea ce priveşte construcţia.

Samsung NX300 -1- ilovesamsung.ro

Aparatul Samsung NX300 este puţin mai greu decât predecesorii lui, dar carcasa asigură o anumită rigiditate beneficiind de un cadru metalic. Accesul la baterie şi la cardul de memorie se face printr-o deschidere în partea din dreapta care este suficient de jos încât să nu se afecteze suportul tripod, deci veţi putea schimba bateriile sau cardul fără să detaşaţi aparatul.

Ecranul luminos AMOLED este uşor de folosit în lumină directă fiind mai mare decât rivalii săi, măsurând 3.31 inch/84 mm de la un colţ la celălalt. Este articulat deci îl puteţi orienta în sus sau în jos pentru a realiza imagini creative şi are primul ecran sensibil din gama semi-profesională a companiei Samsung. Din păcate, nu există un încărcător extern, deci va trebui să introduceţi adaptorul în portul micro USB de pe lateral sub ieşirea HDMI.

Nu există motive pentru care aţi avea nevoie de un port USB pentru a descărca imaginile din cameră deoarece aceasta beneficiază de conectivitate Wi-Fi, bine implementată, deşi acest lucru nu ar trebui să ne suprindă, Samsung fiind o companie cu o vastă experienţă în domeniul construcţiei de smartphone-uri.

Samsung NX300 -2- ilovesamsung,ro

Samsung a pus toate opţiunile de înaltă calitate pe care le-a avut în NX300, iar acest lucru se vede. Un ecran mare ,un senzor de 20.3 megapixeli, un obturator cu o viteză de 1/6000 sec şi timp de focalizare de 0.08 sec ar trebui să fie pe placul majorităţii excepţie făcând câţiva utilizatori foarte pretenţioşi.

Calitatea imaginii este deosebită şi culorile sunt clare, deşi kitul lentilelor nu beneficiază de numărul mare de pixeli atunci când înregistraţi cadre JPEG. Trăsătura „low light „ este şi ea bună, permiţându-vă să fotografiaţi în situaţii în care altădată v-aţi fi gândit de 2 ori.

Samsung NX300

CUPRINS

Samsung a găsit formula perfectă care combină uşurinţa de folosire cu o bună calitate a imaginii, toate într-o cameră atrăgătoare şi puternică care vine la pachet cu un software integrat extraordinar. Mai mult decât atât, are un preţ rezonabil ceea ce o face uşor de recomandat.

Stiri

Samsung aduce o altă caracteristică emblematică la Galaxy A52

Luna trecută am scris că Galaxy A52 va veni cu un ecran Super AMOLED cu rata de 90Hz / 120Hz. De asemenea,...

Samsung lucrează la următorul procesor Exynos mid-range

Samsung lucrează la un nou sistem pe chip (procesor) cu numărul de model S5E5515. Nu este clar încă sub ce nume va...

Galaxy Tab S7 Lite testată pe Geekbench cu Snapdragon 750G

Tableta Samsung Galaxy Tab S7 Lite este posibil să apară mai devreme decât ne așteptam în acest an. Dacă sunteți în căutarea...

Galaxy Xcover 5, confirmat cu dual-SIM aproape de lansare

Următorul telefon robust Samsung pentru 2021 este cu un pas mai aproape de a ajunge pe rafturi. Noul smartphone Samsung Galaxy Xcover...

Samsung Galaxy E02 are pagină de asistență live, lansare iminentă

Samsung este în plină activitate de lansare a noi smartphone-uri. Dar oare când nu este Samsung ocupat cu așa ceva? După lansarea...

Cipul Snapdragon X60 5G pentru iPhone 13 va fi fabricat de Samsung

Cipul Snapdragon X60 5G pentru Apple iPhone 13 va fi realizat de cel mai mare rival al companiei americane - Samsung. Cu...

Galaxy A32 are acum o opțiune 4G, modificări față de varianta 5G

În ianuarie Samsung a dezvăluit cel mai ieftin model 5G, Galaxy A32 5G, care se așteaptă să fie lansat în curând în...