Acasă Comparații Comparație tablete: Samsung Galaxy Tab S6 Lite vs Galaxy Tab S5e

Comparație tablete: Samsung Galaxy Tab S6 Lite vs Galaxy Tab S5e

Samsung are două tablete din gama medie recent lansate. Samsung Galaxy Tab S6 Lite de relativ puțin timp și Galaxy Tab S5e, lansată anul trecut. Ambele tablete sunt la un preț actual sub 400 de euro. La prima vedere, ambele dispozitive sunt foarte similare dar, dacă aruncați o privire mai atentă, există totuși câteva diferențe notabile care trebuie luate în considerare înainte de cumpărare.

Este Samsung Galaxy Tab S6 Lite cu S Pen mai bun decât Galaxy Tab S5e? Este exact ceea ce vrem să clarificăm în această comparație a celor două. Multe proprietăți sunt foarte similare, dar există unele diferențe importante. În această comparație, via Tabletblog.de, veți afla care este cea mai potrivită pentru cine vrea una dintre cele două tablete Samsung.

Display-ul pe Galaxy Tab S6 Lite vs Galaxy Tab S5e

Să începem cu afișajele, pentru că aici există o mare diferență. Acest lucru se datorează mai ales faptului că Galaxy Tab S6 Lite are un ecran LCD normal de 10,4 inch, în timp ce Galaxy Tab S5e are un ecran Super AMOLED de 10,5 inch. Tab S5e are același ecran cu cel aflat pe mai titrata Samsung Galaxy Tab S6.

Ecranele de 10,4 și 10,5 inch nu sunt foarte diferite. Totuși, ecranul Super AMOLED de pe Tab S5e are o rezoluție mai mare, de 2560 x 1600 pixeli, față de Tab S6 Lite cu 2000 x 1200 pixeli. Aceasta înseamnă că Tab S5e are o densitate mai mare de pixeli și textele și pictogramele arată de fapt mai clare. Cu toate acestea, diferența nu este foarte mare.

Ecranul AMOLED are un negru mai profund, un contrast mai puternic, o saturație mai mare și unghiuri de vizualizare mai bune. Sigur, este un ecran mai bun. Dar când sunt puse cele două alăturat, este surprinzător cât de mici sunt diferențele. Acestea sunt mai notabile atunci când ești în exterior. Unghiurile de vizualizare ale afișajului AMOLED sunt semnificativ mai stabile în soarele direct, dar și sub cerul înnorat.

Galaxy Tab S6 Lite are un avantaj substanțial: S Pen

O caracteristică pe care Galaxy Tab S6 Lite o are, dar lipsește în S5e, este suportul pentru S Pen. Stiloul este inclus și nu trebuie cumpărat separat. Este un stylus activ care suportă 4.096 niveluri de presiune. Nu trebuie să-l încărcați niciodată și puteți să-l atașați magnetic de tabletă.

S Pen-ul funcționează excelent – la fel ca pe Galaxy Tab S6 sau smartphone-urile Galaxy Note. De fapt, toate aceste stilouri sunt schimbabile. Samsung a integrat o mulțime de funcții software pentru stylus – aceasta include, de exemplu, recunoașterea scrisului de mână. Aplicația Samsung Notes funcționează de asemenea foarte bine. În general, este un stilou bun și este singura concurență din această gamă de prețuri pentru Apple iPad 7.

Dacă sunteți în căutarea unei tablete mid-range Android cu stylus, Galaxy Tab S6 Lite este în prezent singura alegere. Galaxy Tab S5e nu acceptă S Pen.

Hardware și performanță: Tab S6 Lite vs Tab S5e

Galaxy Tab S5e are un procesor octa-core Snapdragon 670 cu 4 / 6GB RAM și o memorie internă de 64 / 128 GB. Galaxy Tab S6 Lite, pe de altă parte, oferă un cip octa-core Exynos 9611 cu 4GB RAM și stocare de 64 / 128 GB. Ambele opțiuni sunt oferite cu modelul 4G LTE.

Este clar că S5e este ceva mai puternic decât S6 Lite – indiferent dacă ne uităm doar la procesor sau la performanța grafică. Sigur, rezultatele nu sunt spectaculoase, dar sunt mai mari. La navigarea pe internet, vizionarea YouTube și chiar cu unele mesaje multitasking, nu sunt mari diferențe. Performanțe mai mari sunt la modelul cu 6GB RAM a lui Tab S5e.

Lucrurile se schimbă la jocuri. Cu Samsung Galaxy Tab S5e, puteți juca Fortnite cu cea mai mică grafică și rezoluție 3D 100%. Nu arată perfect, dar este în regulă. Și merge destul de lin la 24-30 de cadre pe secundă. Nu este suficient pentru jucătorii hardcore, desigur, dar este în regulă pentru cei mai mulți. Fortnite, pe de altă parte, aproape că nu poate fi redat pe fila S6 Lite. Funcționează destul de lin dacă reduceți grafica și rezoluția 3D complet.

Design și construcție: Tab S6 Lite vs Galaxy Tab S5e

Ambele tablete au o carcasă metalică și se simt de înaltă calitate. În cele din urmă, arată foarte asemănător – așa cum te-ai aștepta de la dispozitivele Samsung moderne. Tab S6 Lite este un pic mai îngustă și este un pic mai groasă decât cei 5,5 mm de la Tab S5e. E drept, Tab S5e este foarte, foarte subțire la doar 5,5 mm și de aceea se simte calitativ ceva mai bine. La 400 grame (399), este, de asemenea, mai ușoară decât cele 465 grame cât are Tab S6 Lite.

Ambele tablete au o conexiune USB de tip C, dar S5e acceptă USB 3.1 Gen 1. Galaxy Tab S6 Lite are un port USB 2.0. Asta înseamnă și că puteți conecta tableta S5e la un monitor extern, care nu funcționează cu S6 Lite. Dar acesta are o mufă pentru căști, care lipsește în S5e. Ambele au un slot pentru card microSD.

Tab S5e are câteva caracteristici suplimentare. Senzorul de amprentă, care funcționează foarte bine și este încorporat în butonul de alimentare, este deosebit de important. Tab S6 Lite nu are unul. O puteți debloca cu recunoașterea facială, dar funcționează doar în lumină suficientă. Dacă este întuneric, trebuie să introduceți o parolă sau un cod PIN.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite vs Galaxy tab S5e: camere foto, audio și OS

Există diferențe și în privința boxelor. În timp ce S5e are un număr de patru difuzoare, primim doar două cu S6 Lite. Calitatea sunetului este totuși similară. Bănuim că cele șase difuzoare că sunt exact aceleași. Dar, deoarece Tab S5e are patru, sunetul este ceva mai plăcut, mai ales la volum maxim. Basul este mai bun.

Dacă doriți să faceți fotografii cu aceste două tablete, Tab S5e este alegerea mai bună. Are o cameră de 13MP pe spate și o cameră selfie de 8MP. Primim una de 8 megapixeli în spate la Galaxy Tab S6 Lite, iar camera frontală are o rezoluție de 5MP. Dacă doriți să înregistrați videoclipuri, puteți face acest lucru cu până la 4K pe S5e – dar numai în FullHD pe S6 Lite.

Galaxy Tab S5e a fost lansat anul trecut cu Android 9 și încă funcționează cu Android 9. O actualizare la Android 10 ar trebui să apară în curând. Tabletele Samsung primesc de obicei două actualizări majore. Aceasta înseamnă că Galaxy Tab S6 Lite ar putea fi actualizată pentru un an mai mult, deoarece a fost lansată direct cu Android 10. Deși există și alte versiuni de Android, software-ul de pe ambele tablete este aproape identic. Nu s-a schimbat mult și One UI rulează pe ambele.

De asemenea, există modul desktop Samsung DeX pe Tab S5e, ceea ce ar putea fi foarte interesant pentru unii. La Tab S6 Lite îi lipsește. Samsung DeX transformă tableta Android într-un fel de sistem de operare desktop cu o bară de sarcini. DeX poate fi deosebit de util dacă doriți, de asemenea, să operați tableta cu un mouse și o tastatură. Și, rețineți că o puteți conecta și la un monitor.

Durata de viata a bateriei: Tab S6 Lite vs Galaxy Tab S5e

Deși ambele tablete au o baterie cu o capacitate de 7.040mAh, Galaxy Tab S5e funcționează puțin mai mult în aceleași condiții. Acest lucru ar trebui să se datoreze afișajului AMOLED, care de multe ori nu necesită atâta energie. Dacă vizionați un videoclip HD la luminozitate medie, Tab S5e rulează 13,5 ore și Tab S6 Lite 11,5 ore. Diferența este și mai mare dacă urmăriți videoclipuri HD YouTube la luminozitate maximă, Tab S6 Lite durează 6,5 ore și Tab S5e chiar 9,5 ore.

Deci, ce tabletă este mai bună? Ei bine, dacă doriți un stilou activ, Samsung Galaxy Tab S6 Lite este o alegere mai bună. S Pen funcționează excelent. De asemenea, ar trebui să cumpărați Tab S6 Lite dacă nu vă plac ecranele AMOLED sau doriți să primiți actualizări mai mult timp.

Samsung Galaxy Tab S5e este alegerea mai bună pentru cei care nu au nevoie de stilou. Are un ecran AMOLED foarte elegant care protejează bateria și este mai bun. Datorită performanței mai bune, este, de asemenea, mai potrivit pentru jocuri. Are multe alte funcții utile precum un scaner de amprente, patru difuzoare, Samsung DeX și tastatura opțională. Oh, și este foarte subțire.

Acum alegerea vă aparține!

Specificații Samsung Galaxy Tab S5e și Samsung Galaxy Tab S6 Lite

 Samsung Galaxy Tab S6 LiteSamsung Galaxy Tab S5e
AfișajEcran Super AMOLED de 10,5 inch, 2560 x 1600 pixeliEcran LCD de 10,4 inch, 1200 x 2000 pixeli
ProcesorSnapdragon 670Exynos 9611
OSAndroid 9  │ One UIAndroid 10 │ One UI
Memorie4GB RAM │ 64GB stocare4GB RAM │ 64GB / 128GB
CamereSpate: 13MP │ Față 8MPSpate: 8MP │ Față: 5MP
Dimensiuni și greutate245 x 160 x 5,5 mm │ 400 g244,5 x 154,3 x 7 mm  │467 g
ConectivitateWi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac 2.4G + 5GHz │ VHT80 MU-MIMO │ Wi-Fi Direct │ Bluetooth v5.0 │ GPS │ GLONASS │ BDS │ GALILEOWi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, dual-band │ Wi-Fi Direct │ Hotspot │ Bluetooth 5.0 │ GPS │ GLONASS │ BDS │ GALILEO
SenzoriAccelerometru │ Amprentă digitală │ Giroscop │Geomagnetic │ Senzor cameră │ Senzor lumină RGBAccelerometru │ Proximitate │ Giroscop │ ANT+
Baterie7.040 mAh7.040 mAh
Audio4 difuzoare AKG, Dolby Atmos2 difuzoare AKG, Dolby Atmos
CuloriAuriu, argintiu, negruRoz, albastru, gri
Preț~380 euro~350 euro
SAR1,03 W/kg cap│0,686 W/Kg corp1,45 W/kg cap│0,686 W/Kg corp

Stiri

Samsung Galaxy A52s: au apărut primele specificații și culorile

Samsung va oferi hardware-ului viitorului Galaxy A52 un upgrade major în comparație cu Galaxy A52 actual. Acest lucru este evident dintr-o apariție...

Încărcător Samsung de 65W certificat de UL (Demko)

La începutul acestei luni, se zvonea că Samsung aduce suport de încărcare de 65W pentru toate modelele Galaxy S22. Acest lucru ar...

Samsung este al treilea cel mai mare producător de baterii din lume

În afară de smartphone-uri, tablete, televizoare, dispozitive portabile, chipset-uri, afișaje și alte produse electronice de larg consum, Samsung produce și baterii pentru...

Colaborare Samsung – CJ ENM pentru un studio de producție cu The Wall

Samsung a anunțat un parteneriat cu CJ ENM, cea mai importantă companie din Asia de divertisment și stil de viață. CJ ENM...

Imagini oficiale de marketing cu Samsung Galaxy Z Flip 3

Știm sigur că Samsung va aduce pe piață două smartphone-uri noi cu afișaj pliabil pe 11 august. Unul dintre ele este Samsung...

Galaxy Z Fold 2 primește patch-ul de securitate din iulie 2021

Samsung a lansat în cele din urmă actualizarea de securitate din iulie 2021 pentru Galaxy Z Fold 2. Compania începuse să lanseze...

Cele mai bune aplicații Music & Video pentru Galaxy Watch 3, Active & Active 2

Ceasurile inteligente Samsung au memorie încorporată de 4GB pentru stocarea imaginilor, fișierelor și melodiilor audio și video. Da, puteți salva mai mult...