Comparație Galaxy Watch Active vs Gear Sport, ce alegem?

1662

Samsung a anunțat cel de-al doilea smartwatch sub brandul Galaxy, cu ocazia lansării seriei Galaxy S10. Numit, Galaxy Watch Active, dispozitivul este succesorul lui Gear Sport, un ceas Samsung lansat în 2017 și destinat în special fitnessului. Galaxy Watch Active este orientat tot spre fitness și, firește, are o serie de îmbunătățiri față de Samsung Gear Sport.

Pentru cei care vor să fie în trend cu moda, care doresc să trăiască mai sănătos în fiecare zi, Galaxy Watch Active este la fel de inteligent precum este de frumos. Prin intermediul IotGadgets facem o comparație între cele două ceasuri de fitness de la Samsung.

Samsung a adus o schimbare semnificativă în design cu Galaxy Watch Active. Ceasul vine fără rama rotativă specifică Samsung și, de asemenea, oferă un aspect mult mai subțire. Ecranul este curbat la margini. Cu toate acestea, păstrează cele două butoane fizice de partea sa. Galaxy Watch Active diferă de Gear Sport și în ceea ce privește spațiul de pe ecran. Dispune de un display AMOLED de 1,1 inch, comparativ cu cel 1,2 inch aflat pe Gear Sport, o diferență nesemnificativă.

Galaxy Watch Active profită de avansul tehnologic

În departamentul interne, Galaxy Watch Active primește procesorul dual-core Exynos 9110. Samsung Gear Sport are Exynos 3520, doi ani de avans tehnologic și-au spus cuvântul. Configurațiile de memorie RAM și stocare sunt în schimb similare. Cu toate acestea, cu un procesor mai nou, împreună cu un ecran mai mic, Samsung a pus și o baterie mai mică, și, sperăm, fără a compromite durata de viață a bateriei. Din ce spune Samsung durata de viață este mai mare la Galaxy Watch Sport. Vom vedea cum se comportă în viața de zi cu zi. Noul ceas are o baterie de 230 mAh, în scădere de la 300 mAh în Gear Sport. În ceea ce privește sistemul de operare, noul ceas rulează Tizen 4.0.0.3 în timp ce Gear Sport a fost actualizat recent la Tizen 4.0.0.2.

Galaxy Watch Active oferă, de asemenea, o funcționalitate mai bună pentru fitness. Pe lângă îmbunătățirea funcțiilor de fitness existente, ceasul primește și altele noi. Ceasul primește, de asemenea, o serie de fețe noi de ceas care oferă acces mai rapid la caracteristicile legate de fitness. De asemenea, acceptă aplicații populare terțe cum ar fi Armor, Spotify și Strava. Ambele ceasuri sunt rezistente la apă până la o adâncime de 50 metri, în plus Galaxy Active are IP68 și MIL-STD-810G. Ambele ceasuri vin cu NFC pentru plăți fără contact prin Samsung Pay.

Samsung a lansat Gear Sport la un preț de pornire în jur de 260 de euro. Watch Active costă în jur de 175 de euro. Galaxy Watch Active este disponibil în argintiu, negru, roz-auriu și verde deschis. Samsung Gear Sport în negru și albastru.

Comparație specificații Galaxy Watch Active vs Gear Sport
  Samsung Galaxy Watch Active Samsung Gear Sport
Afișaj Super AMOLED │ 1,1 inch (28,1 mm) Super AMOLED │ 1,2 inch (30,2 mm)
Rezoluție 360 x 360 360 x 360
Baterie 230 mAh │ Autonomie 4-5 zile 300 mAh │ Autonomie 3-4 zile
Sistem operare Tizen OS 4.0 │compatibil Android și IOS Tizen OS 3.0 – actualizat la Tizen 4.0 │compatibil Android 4.3 sau mai recent
Procesor Exynos 9110 – 1,15 GHz Exynos 3520 – 1 GHz
Memorie 768 MB RAM │ 4 GB Stocare 768 MB RAM │ 4 GB Stocare
Culori Negru │Argintiu │ Roz-auriu │ Verde Albastru │ Negru
Lățime curea 20 mm 20 mm
Greutate 25 grame 50 grame
Dimensiuni 39,5 x 39,5 mm │ Grosime 10,5 mm 44,6 x 42,9 x 11,6 mm
Certificare 5ATM + IP68 │ MIL-STD-810G 5ATM
Senzori Barometru │Ritm cardiac │ Giroscop │Accelerometru │ Lumina Accelerometru │ Barometru │Giroscop │ Rim cardiac │ Lumină
Activitate monitorizată Calitatea somnului │ Apeluri primite │ Ceas cu alarma │ Bătăile inimii │Numărul de pași Monitorizare somn │ Numărul de pași │ Bătăile inimii │
Conectivitate Wi-Fi │ NFC │ Glonass │ Bluetooth 4.2 │ Beidou │ Galileo │ GPS │ NFC Wi-Fi│ Glonass │ Bluetooth 4.2 │ GPS │ NFC