Comparație Galaxy Watch vs Gear Sport (principalele diferențe)

1401

Telefoanele Android sunt pasiunea noastră principală dar, suntem entuziasmați și de tehnologiile care pot fi purtate la mână. De la smartwatch-uri la trackere de fitness și multe altele, trăim și respirăm aceste lucruri, pentru a vă informa și ajuta să găsiți gadget-urile potrivite pentru dvs. Să vedem diferențele între Galaxy Watch și Gear Sport.

Facem acum o comparație între Gear Sport și Galaxy Watch, ultimul fiind cel mai recent smartwatch de la Samsung. Ambele sunt ceasuri de ultimă oră construite cu ultimele tehnologii din domeniu. Diferența de un an între ele nu este foarte mare, chiar dacă Galaxy Watch beneficiază de acest avans tehnologic. Acesta vine în două dimensiuni, are mai multe zile de viață a bateriei la o singură încărcare și are un procesor mai rapid. Dar are și o problemă! Nu este chiar ieftin.

Care dintre aceste două ceasuri este cel mai potrivit pentru tine?

Fără discuție cele două sunt ceasuri extraordinare. Mai depinde de ce dorește fiecare de la un astfel de ceas inteligent. Sunt destule asemănări între cele două cu specificația că Galaxy Watch vine cu un design mai modern și mai atrăgător.

În timp ce există câteva lucruri care fac diferența între Samsung Galaxy Watch și Samsung Gear Sport, cele două ceasuri inteligente au mai multe în comun decât credeți. Galaxy Watch este smartwatch-ul pe care îl doriți dacă vreți cea mai recentă și mai modernă versiune de la Samsung. Dar dacă alegeți Gear Sport, cu multe din aceleași caracteristici, cu aproximativ 10% mai puține, rămâneți cu ceva bani în buzunar.

Dacă cele două sunt atât de apropiate privind caracteristicile să vedem ce face în plus Galaxy Watch pentru a justifica prețul său mai mare. Pentru Galaxy Watch vom lua ca model de comparație varianta de 46 mm.

  • Display. Ambele purtabile inteligente de la Samsung au aproximativ același panou de afișare. Un ecran AMOLED (360 x 360 pixeli). Diferența este în favoarea lui Galaxy Watch 1,3 inch, față de 1,2 inch Gear Sport. Sticla de protecție Corning Gorilla Glass DX+ este pe Galaxy Watch iar Corning Gorilla Glass pe Gear Sport. Avantajul unui an de evoluție tehnologică și-a spus cuvântul.
  • Sistemul de operare. Din nou timpul, chiar dacă scurt, a influențat această caracteristică, tipul sistemului de operare. Tizen 4.0 pentru wearables este ultima variantă a sistemului de operare de casă a lui Samsung. Sigur că vine cu mai multe îmbunătățiri, una dintre ele fiind gestionarea mai eficientă a energiei. Galaxy Watch are o baterie mult mai durabilă. Aspectul și modul de afișare sunt în general aproape la fel. Aveți acces la aceleași aplicații, la fețe de ceas și la interfața cu utilizatorul. Galaxy Watch are câteva trucuri software pe care Gear Sport nu le are, cum ar fi Bixby Voice. Dar, Samsung a dovedit că a făcut treabă bună în trecut, prin actualizarea tehnologiei sale mai vechi de la wearables la software-ul mai nou, care a apărut după lansare unui smartwatch.
Procesorul și bateria fac diferența
  • Procesor. Exynos 9110 Dual core 1,15 GHz pe Galaxy Watch pentru performanță în plus. Exynos 3250 Dual core de 1 GHz pe Gear Sport își face foarte bine treaba. Cu procesoare și versiuni diferite ale sistemului de operare Tizen, ele oferă aproape același set de caracteristici.
  • Dimensiuni. Cu dimensiunile de 46 x 49 x 13 mm (46 mm) Galaxy Watch este puțin mai impunător. Samsung Gear are dimensiunile ceva mai reduse 42,9 x 44,6 x 11,6 mm. Acum aici mai depinde de gustul fiecăruia dar și de mâna purtătorului.
  • Baterie. Este o creștere semnificativă pentru Galaxy Watch. Acesta cu un acumulator de 472 mAh bate aproape toate smartwatch-urile de pe piață. Are o durată de viață a bateriei de peste 80 de ore. Este ceia ce caută toți utilizatorii de smartwatch-uri dar și de smartphone-uri. Bateria din interiorul lui Galaxy Watch de 42mm este mai mică decât pe Gear Sport. Dar, procesorul mai nou ofere totuși o durată de viață similară lui Gear Sport, dacă nu chiar mai bună.
  • Connectivitate. Galaxy Watch vine cu 3G LTE, un pas important înainte. GPS, NFC și GLONASS sunt pe ambele ceasuri inteligente.

Cele două ceasuri au, de asemenea, certificare IP68 – Galaxy Watch are și standardul american MIL-STD-810G. Mai dispun de senzori ai ritmului cardiac și rame rotative care pot fi utilizate pentru navigarea în diverse meniuri și aplicații. La ambele există giroscop, accelerometru și barometru toate pentru nevoile utilizatorului.

Fiecare smartwatch are propriile sale atuuri

Samsung Galaxy Watch are propriile atuuri și punctează la anumite categorii. Este disponibil în două dimensiuni, are o baterie mult mai mare și un model LTE opțional. Are un procesor nou și mult mai rapid. De asemenea, dacă doriți să primiți notificări și să efectuați apeluri pe smartphone-ul dvs., fără a trebui să vă conectați întotdeauna la telefon, numai Galaxy Watch are un model LTE. Este totuși un ceas scump.

Samsung Gear Sport din 2017 este un smartwatch minunat. Acesta are multe dintre caracteristicile lui Galaxy Watch, inclusiv GPS încorporat, impermeabilitate și Samsung Pay. Dacă aveți nevoie de LTE sau de o durată maximă de viață a bateriei, este posibil să nu fie pentru dvs. Arată și se simte minunat, are 90% din caracteristicile lui Galaxy Watch și este disponibil doar într-o dimensiune. Nu are suport LTE. Are un mare atu în fața lui GalaxyWatch: Prețul.

Sumar caracteristici Samsung Galaxy Watch și Gear Sport:
Galaxy Watch (46 mm) Gear Sport
Display 1,3-inch AMOLED 360 x 360 1,2 inch AMOLED 360 x 360
Sistem operare Tizen 4.0 Tizen 3.0
Procesor Exynos 9110 Dual core 1,15 GHz Exynos 3250 Dual core 1 GHz
Memorie 4 GB │ 1,5 GB RAM (LTE) 4 GB │ 768 MB RAM
Dimensiuni 46 x 49 x 13 mm 42,9 x 44,6 x 11,6 mm
Baterie 472 mAh 300 mAh
Conectivitate LTE │ GPS │ NFC │ GLONASS │ Bluetooth 4.2 GPS │ NFC │ GLONASS│ Bluetooth 4.2
Culori Silver Black │ Blue