Galaxy Note 20 vs. Galaxy S21, două smartphone-uri excelente!

311
Galaxy Note 20 vs Galaxy S21 Doua smartphoneuri excelente
Sursă foto: Internet

În această comparație punem față în față adjuncții modelelor Samsung Galaxy S21+ și Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Samsung Galaxy S21 și Galaxy Note 20 au specificații foarte apropriate de modelele mai mari aferente seriilor din care fac parte. Mai important, sunt mai ieftine! Ambele modele emblematice premium sunt destul de stelare și oarecum asemănătoare și, ambele foarte apreciate.

Samsung Galaxy Note 20. Un smartphone așa cum ne așteptăm cu hardware-ul tipic seriei Samsung Note. Are un ecran mare, vibrant, cu rame mici și laturi pătrate. Potrivirea în mână și finisajul ar trebui să fie mai mult decât suficient de bune pentru oricine. Ceea ce face telefonul unic este stiloul S Pen, care are propriul siloz încorporat pe marginea de jos. Este în stânga față de modelele precedente, așa că dacă aveți un model mai vechi cu pixul în dreapta, va dura puțin să vă obișnuiți cu asta. Este un smartphone de clasă, foarte puternic, ideal pentru utilizatorii de putere. Poate doar spatele din plastic nu cadrează cu acest smartphone emblematic.

Samsung Galaxy S21. Este un telefon excelent. Design minunat, procesor Snapdragon 888, ecranul mare superb și configurația excelentă a camerei se combină într-unul dintre cele mai bune telefoane din 2021. Are o rată de actualizare de 120Hz, o baterie de 4.000mAh și un raport preț calitate excelent. Bateria inteligentă a telefonului Samsung Galaxy S21 îți oferă energie pentru întreaga zi si chiar mai mult, grație unui procesor economic, chiar cu 5G. Chiar dacă sub capotă are specificații apropriate de modelele emblematice, Samsung Galaxy S21 este mai degrabă un excelent smartphone mid-range superior. Un atu este procesorul Snapdragon 888 sau Exynos 2100 care fac o treabă minunată.

Samsung Galaxy Note 20 vs. Samsung Galaxy S21 design

Samsung Galaxy Note 20. are stilul dreptunghiular al seriei Note și, bineînțeles, un stilou S Pen de tip pop-out. Sticla frontală se îmbină frumos în cadrul metalic, butoanele hardware – o tastă standard de pornire și un comutator de volum – sunt ferme, dar tactile, iar de fiecare dată când scoateți sau conectați S Pen-ul există o vibrație subtilă, care vă amintește că aveți un mână un S Pen de excepție.

Galaxy Note 20 emană genul de finețe și atenție delicată la detalii la care te-ai aștepta de la cel mai de succes producător de smartphone-uri din lume. Dar, spatele este din plastic – „Glasstic”. Este, fără îndoială, mai bun decât Note 20 Ultra din punct de vedere al ergonomiei, deoarece acea denivelare a modulului foto spate nu îl face la fel de gros ca Note 20 Ultra. Pe scurt, S Pen este mai bun ca niciodată și rămâne caracteristica definitorie a seriei Note.

Samsung Galaxy S21. Noua serie Galaxy S21 introduce un design nou, iconic, al camerei, numit Contour Cut. Acesta curge frumos pe marginile din stânga sus la toate modelele din seria Galaxy S21 5G. Noul design se încadrează perfect în cadrul metalic al telefonului. Samsung și-a reînnoit designul modulului foto, care acum accentuează mai bine camerele de pe spate, conectându-le cu rama metalică.

Chiar dacă spatele este din plastic (Glasstic), din considerente de preț, smartphone-ul se simte foarte bine în mână iar finisajul este grozav. În plus culorile fantomatice (Phantom) roșu și auriu, printre altele, sunt superbe. Mai menționăm ecranul plat, care pentru această diagonală mai mică (6,2 inch) chiar arată foarte bine. Nu avem ce comenta în materie de design, se vede și se simte în toate cele super-clasa în materie de design a companiei Samsung.

Note 20 și Galaxy S21 display și procesor

Samsung Galaxy Note 20. Are un ecran Super AMOLED Plus cu diagonala de 6,7 inch (17,02 cm) cu rezoluția 1080 x 2400 pixeli. Este superb! Doar la rata de actualizare de 60Hz avem de comentat. Reproducerea culorilor este grozavă, aveți parte de experiență vie și uimitoare la care v-ați aștepta de la un ecran Samsung Super AMOLED. Nu este excesiv de saturat, este strălucitor, vioi și în general bine echilibrat.

Note 20 are un procesor Exynos 990 sau Snapdragon 865, puțin mai slab decât cel de pe Galaxy S21, dar care își face foarte bine treaba. Procesorul este însoțit de 8GB de memorie RAM și 256GB stocare. Note 20 nu are slot pentru card micro-SD pentru extinderea stocării. Dar, în folosirea zilnică ajungeți la concluzia că este mai mult decât suficientă, chiar dacă pentru unii este prea puțină.

Samsung Galaxy S21. Samsung a luat decizia de a schimba afișajul QHD cu unul FHD pe Galaxy S21. Spatele este din plastic pentru Samsung Galaxy S21. Da este din Glasstic, ceva combinație de plastic și sticlă, dar celelalte două modele folosesc Corning Gorilla Glass. Cel puțin rama este încă din metal pe Galaxy S21, astfel încât durabilitatea nu are de suferit.

Modelul Galaxy S21, de altfel ca toată seria Galaxy S21, are Snapdragon 888 sau Exynos 2100. Ambele procesoare sunt mai puternice decât cele aflate pe Galaxy Note 20. Galaxy S21 este alimentat de Exynos 2100 și primește 8GB de RAM. Puteți alege între 128GB și 256GB spațiu de stocare, dar nu este extensibil. Smartphone-ul la fel ca Galaxy Note 20 nu are slot pentru card micro-SD. Exynos 2100 este un pas important înainte pentru Samsung. Compania a renunțat complet la nucleele personalizate Mongoose pentru cele Arm Cortex. Creșterea de performanță rezultată este foarte vizibilă.

Camere, conectivitate și baterie pe Note 20 vs. Galaxy S21

Camere foto. În materie de camere foto Note 20 și Galaxy S21 sunt identice, foarte puține diferențe între cele două, insesizabile chiar și pentru inițiații în fotografie. O cameră principală de 12MP, f/1,8 cu Dual Pixel PDAF și OIS, una ultra-wide de 12MP cu f/2,2 de 120˚ și una telefoto de 64MP cu f/2,0 cu PDAF, OIS, 3x zoom hibrid. Camera selfie este identică: 10MP cu diafragma f/2,2 cu Dual Pixel PDAF. Sunt camere clasice Samsung foarte bune și nu aveți ce să le reproșați. Software-ul aferent camerelor își face și el foarte bine datoria pe ambele modele.

Conectivitate. Același lucru și pe partea de conectivitate. Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, Dual-band, Wi-Fi Direct și Hotspot. Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy S21 au Bluetooth 5.0 și A2DP. Cele mai bune sisteme de poziționare globală sunt la bord pe ambele modele. Aveți acolo GPS, rusescul GLONASS, BeiDou-ul chinezesc BDS și sistemul european GALILEO. Ambele modele au NFC, iar Radio FM au numai modelele cu Snapdragon (depinde de piață/operator). Pe partea de USB au USB Tip-C 3.2 și USB On-The-Go.

Baterie. Aici sunt diferențe între Note 20 și Galaxy S21. Note 20 are o baterie de 4.300mAh în timp ce Galaxy S21 are o baterie de 4.000mAh. Bateria mai mica la S21 este compensată de eficiența energetică a procesorului Snapdragon / Exynos, dar și de ecranul mai mic. Nu trebuie să uităm că Note 20 are o rată de actualizare mai mica și acest lucru aduce un plus la durata de viață a bateriei. Dar nu aveți probleme cu niciunul dintre cele două telefoane, treceți cu bine peste o zi intensă de lucru. Încărcarea rapidă de 25W, încărcare rapidă wireless de 15W și PowerShare de 4,5W sunt pe ambele telefoane. Din folosirea intensă a celor două smartphone-uri am constatat că bateria lui Note 20 are o durată de viață mai bună la redarea video, dar și în general.

Scurte concluzii

Samsung Galaxy Note 20. Ca primă constatare înclinăm spre Samsung Galaxy Note 20. Are un ecran mare superb, baterie mai mare și, nu în ultimul rând, un extraordinar S Pen. Pentru acesta din urmă ar trebui un capitol separat, este efectiv incredibil. Este asul din mânecă al seriei Note! Camerele sunt grozave, dar acest lucru este valabil pentru ambele modele. Criticăm aici doar spatele din Galsstic – plastic, iarăși la fel pe ambele modele, dar pentru un smartphone emblematic am fi vrut un capac spate din sticlă. Este o alegere excelentă pentru cei care doresc un model emblematic cu stil și stylus la un preț mic și cu un pedigree Samsung. Este foarte bun.

Samsung Galaxy S21. În primul rând are un procesor Snapdragon 888 / Exynos 2100 mai nou, mai puternic și mai eficient energetic. Este un plus important pentru acest model. Afișajul de 120HZ este excelent, performanțe foarte bune cu noul procesor și design de clasă Samsung. Modulul foto spate iese în evidență ca ceva inedit față de orice fel de telefon de pe piață. Din seria S21, modelul Samsung Galaxy S21 este cel mai tentant model prin prisma raportului specificații preț. Iar Samsung se pare că a ajuns la concluzia că utilizatorii nu sunt deranjați de capacul spate din plastic și merge cu el mai departe, chiar dacă S21 este un model emblematic. Nu ai deloc impresia că este un telefon ieftin.

Acum, alegerea unuia sau altuia dintre aceste două modele rămâne la latitudinea cumpărătorului.

Specificații și caracteristici

 Samsung Galaxy Note 20Samsung Galaxy S21
Display6,7 inch / Super AMOLED Plus │ 1080 x 2400 pixeli │ 60Hz Rata de actualizare │ Corning Gorilla Glass 56,2 inch Dynamic AMOLED 2X │1080 x 2400 pixeli │ 120Hz Rata de actualizare │ Gorilla Glass Victus
ProcesorExynos 990 / Snapdragon 865Exynos 2100 / Snapdragon 888
OSAndroid 10, One UI 3.0Android 11, One UI 3.1
Memorie8GB RAM │ 256GB stocare8GB RAM │128GB / 256GB stocare
CamereSpate:
Principală 12MP
Ultra-wide 12MP
Telefoto 64MP
Față: 10MP
Spate:
Principală 12MP
Ultra-Wide de 12MP
Telefoto de 64MP
Față: 10MP
Baterie4.300mAh │ Încărcare rapidă 25W │ Încărcare rapidă wireless 15W│ PowerShare wireless 4,5W4.000mAh │Încărcare rapidă 25W │ Încărcare rapidă wireless 15W│ PowerShare wireless 4,5W
Dimensiuni / greutate161,6 x 75,2 x 8,3 mm │192 grame151,7 x 71,2 x 7,9 mm │ 169 grame
ConectivitateDual SIM │Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6 │ Wi-Fi Direct │ Hotspot│ Bluetooth 5.0 │ A-GPS │ GLONASS  │BDS │GALILEO │ NFC │USB Tip-C 3.2 │ USB On-The-Go│ jack 3,5 mmDual SIM │Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6 │5G │ Wi-Fi Direct│Hotspot │ Bluetooth 5.0 │ │ USB Type-C │ GPS │GLONASS │ BDS │GALILEO│ S Pen
SenzoriAccelerometru │ Barometru │ Giroscop, Geomagnetic │Busolă│Proximitate │ Lumină ambientalăAccelerometru │ Barometru │ Giroscop, Geomagnetic │Busolă│Proximitate │ Lumină ambientală
SecuritateModel │ PIN │ Parolă │Senzor optic in-display│ Recunoaștere facialăModel │ PIN │ Parolă │Senzor optic in-display│ Recunoaștere facială
CertificareIP68IP68
CuloriMystic Green│Mystic Bronze │Mystic Grey│Mystic Red │ Mystic BluePhantom Grey │ Phantom White │ Phantom Violet │ Phantom Pink
AudioDifuzoare stereo AKGDifuzoare stereo AKG
SAR0,36 W/kg (cap) │ 1,37 W/kg (corp)0,46 W / kg (cap) │1,51 W / kg (corp)