5 moduri în care seria Galaxy S21 este mai bună decât seria Galaxy S20

785
5 moduri in care seria Galaxy S21 este mai buna decat S20
Sursa Foto: androidpolice.com

Telefoanele din seria Galaxy S21 din acest an nu sunt genul de revizii mari făcute la seria Galaxy S20. Totuși trebuie remarcat că aduc și ele unele actualizări destul de remarcabile. Samsung pare mai deschis la experimentarea caracteristicilor de această dată și chiar duce mai departe câteva lecții pe care le-a învățat din seria Note 20. În astfel de moduri, Galaxy S21 este un upgrade puternic așa cum am sperat înaintea lansării.

Fiecare din modelele Galaxy S21, Galaxy S21+ sau Galaxy S21 Ultra aduce ceva nou și per total primim mai multe caracteristici deosebite. Prin intermediul colegilor noștri de la Android Police facem o trecere în revistă a modurilor în care seria Galaxy S21 este mai bună decât seria Galaxy S20. Vom aborda cinci domenii în care acest lucru se observă cel mai bine.

Camere foto excelente pe Galaxy S21 Ultra

1. Camerele foto. Cu Galaxy S20 Ultra compania a încercat să-și arate mușchii în domeniul foto. Dar această încercare nu a fost reușită pe măsură ce acea configurare ciudată nu a fost la înălțimea așteptărilor utilizatorilor. Pe lângă îmbunătățirea aspectului camerei în acest an, Samsung a remodelat și modulul foto pe S21 Ultra pentru a include o pereche de teleobiective de 10MP. Această configurare oferă utilizatorilor un zoom optic adecvat de 10x, deși zoom-ul de 100x îmbunătățit cu software destul de ciudat este încă prezent.

Împrumutând sistemul de focalizare automată cu laser de la Galaxy Note 20 Ultra, S21 Ultra ar trebui să poată evita orice probleme de focalizare de care a fost afectat predecesorul. În timp ce camera principală continuă să ofere o rezoluție monstruoasă de 108MP, senzorul din centrul tuturor acestor aspecte este un nou ISOCELL HM3, care promite îmbunătățiri ale culorilor și ale gamei dinamice. Există mai multe îmbunătățiri axate pe cameră pentru S21 Ultra pe care le-am simțit din prima.

ISOCELL HM3 combină 108 milioane de pixeli pentru a crea imagini de înaltă calitate cu detalii extrem de rafinate. Are pixelii foarte mici, de 0,8um, optimizați pentru a spori claritatea imaginilor. ISOCELL HM3 poate reda peste 68 de miliarde de culori.

În ceea ce privește pe Galaxy S21 și S21+, nu prea se pare că s-au schimbat din punct de vedere hardware din ultimul an. Orice ușoară îmbunătățire a calității imaginii rezultă fie din faptul că Samsung s-a ocupat de software, fie din noile procesoare.

S Pen și un nou afișaj mai performant pe noua serie Samsung

2. S Pen. Stylus-ul S Pen a fost mult timp caracteristica definitorie a liniei Galaxy Note. Anul acesta Samsung a făcut pe Galaxy S21 Ultra compatibil cu S Pen. Stiloul este supliment opțional și depinde de utilizator dacă vrea să cumpere unul. Foarte bine este că Glaxy S21 Ultra funcționează cu o varietate de pixuri de la terțe părți. Deci dacă aveți unul de la un Galaxy Note sau Galaxy Tab S7 îl puteți folosi.

Deși totul este bine, problema depozitării stiloului S Pen este o adevărată durere. Acesta trebuie protejat și pentru acest lucru trebuie să cumpărați o husă specială, Aceasta este un pic mai voluminoasă și face masivul S21 Ultra mai dificil de manevrat.

3. Afișaj mai performant. Chiar dacă Samsung a introdus o rată de reîmprospătare de 120Hz cu seria S20 de anul trecut, puteți obține acel tip de performanță numai atunci când rulați la rezoluție 1080p. Nu a fost bine deloc! Această restricție dispare de această dată cu seria Galaxy S21. Puteți activa rata de actualizare adaptivă chiar și atunci când rezoluția afișajului este redusă la 1440p. Din păcate, asta se aplică doar pentru Galaxy S21 Ultra, deoarece cei doi frați mai mici și-au schimbat ecranele de 2K cu cele FHD+.

Ceea ce câștigă S21 și 21+ este un ecran plat, păstrând în același timp cadrele înconjurătoare extrem de subțiri. S21 Ultra, pe de altă parte, are o ușoară curbă până la sticla superioară, deși panoul în sine este plat.

Baterii mai bune decât pe seria Galaxy S20

4. Durata de viată a bateriei este mai bună decât pe seria Galaxy S20. Capacitatea bateriei lui Galaxy S21 Ultra nu s-a schimbat față de Galaxy S20 Ultra de anul trecut. Totuși  Samsung a reușit să scoată din ea o durată de viață mai lungă pe S21 decât pe S20. Intră în joc aici noile ecrane mai eficiente energetic, procesorul mai nou și nu în ultimul rând software-ul.

Această energie suplimentară rezultă și din folosirea unei rate de reîmprospătare adaptivă care poate adapta ecranul de la 10Hz, la 120Hz, în funcție de ceea ce faceți pe telefon. Este posibil să nu observați nici măcar în timpul jocurilor această rată care se schimbă rapid între între 10 și 120Hz. Este un lucru excelent! Îmbunătățirea duratei de viață a bateriei nu este cu siguranță cu o zi mai mare, dar este totuși vizibilă.

Samsung Galaxy S21 și Galaxy S21+ pot face și ele acest lucru deși ecranele lor pot adapta ecranul numai între 48 și 120Hz. Galaxy S21+ beneficiază, în durata de viață a bateriei și de o baterie mai mare decât modelul Galaxy S20+ de anul trecut. S20 are o baterie de 4.500mAh, în timp ce Galaxy S21+ are o baterie de 4.800mAh. Se simte!

Senzor de amprente in-display Sonic 3D pe S21

5. Senzor de amprente in-display mai performant. Cititorul de amprente ultrasonic de pe seria Galaxy S20 nu este foarte fiabil. Uneori, chiar poate provoca nervi. Pentru seria Galaxy S21, Samsung merge în continuare pe mâna Qualcomm, dar a trecut la senzorul Sonic 3D de a doua generație. Acesta este cu 77% mai mare și cu 50% mai rapid. În acest fel scanările proaste sunt de domeniul trecutului, iar Qualcomm Sonic 3D este extrem de fidel.

Am văzut, de asemenea, că Samsung s-a bazat ca design pe excelenta serie Galaxy S20 și chiar a făcut unele îmbunătățiri. Și cireașa de pe tort, este că toate cele de mai sus vin cu un preț mai mic mai mic decât modelele din seria Samsung Galaxy S20.

Acestea fiind spuse, trebuie să remarcăm că cele mai mari upgrade-uri sunt în mare măsură la S21 Ultra. Modelele Galaxy S21 și Galaxy S21+ au fost puțin marginalizate de Samsung la această serie. Și aici nici măcar pentru am menționa toate downgrade-uri pe care Samsung le-a făcut acestor modele pentru a reduce prețurile.