Comparație: Samsung Galaxy S21 Ultra vs. Samsung Galaxy S22 Ultra

1819
Comparație Galaxy S21 Ultra vs Galaxy S22 Ultra
Sursa foto: Google

Samsung a anunțat recent noua sa serie de smartphone-uri emblematice Galaxy S22. Știm deja, seria este compusă din telefoanele Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Samsung Galaxy S22 Ultra este cel mai puternic dintre ele și, în acest articol, îl vom compara cu predecesorul său. Vom compara pe Galaxy S21 Ultra cu Galaxy S22 Ultra. Va fi cu siguranță o comparație interesantă, deoarece cele două telefoane au unele lucruri în comun, dar sunt și câteva deosebiri foarte mari.

Ambele smartphone-uri sunt extrem de puternice, nici nu este nevoie să mai spunem acest lucru. Galaxy S21 Ultra a fost cel mai puternic smartphone al companiei până la aterizarea lui Samsung Galaxy S22 Ultra. Totuși, S21 Ultra rămâne una dintre cele mai puternice oferte de pe piață, dacă nu va fi retras complet de la vânzare.

Acestea fiind spuse, mai jos aveți ca de obicei la comparațiile noastre un tabel cu toate caracteristicile și specificațiile celor două puse față în față. Inițial vom vorbi despre design, afișare, performanță, baterie, camere și alte lucruri care se aseamănă sau se deosebesc la cele două excelente smartphone-uri.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Design Galaxy S21 Ultra vs Samsung Galaxy S22 Ultra

În ceea ce privește designul, puteți vedea că aceste două telefoane sunt rude apropriate, dacă vă uitați la ele din spate. Amplasarea senzorului camerei este similară, chiar dacă în esență arată diferit în același timp, conform AndroidHeadlines. Senzorii camerei sunt acum plasați în partea din spate a telefonului, și ies puțin în afară. Nu fac parte dintr-o insulă uriașă de camere, așa cum a fost cazul lui Galaxy S21 Ultra.

Galaxy S22 Ultra are și o formă diferită. Colțurile sale sunt mai ascuțite, în timp ce părțile superioare și inferioare sunt plate. Partea sa din față și din spate sunt proporționale, în timp ce curbele laterale sunt extreme. Acest telefon arată ca un hibrid între Galaxy S21 Ultra și Galaxy Note 20 Ultra, ceea ce este în esență. Acesta este un succesor spiritual al Galaxy Note 20 Ultra. Este livrat cu un S Pen și un dock pentru acesta, una dintre principalele diferențe dintre cele două telefoane. Galaxy S21 Ultra acceptă S Pen, dar nu are un dock pentru acesta.

Ambele telefoane au afișaje curbate și fiecare are un orificiu central sus în afișaj pentru camera selfie. Se simt complet diferit în mână, și totuși ambele sunt destul de voluminoase (cântăresc aproape la fel) și destul de alunecoase în același timp. Samsung optează pentru un spate mat. Ambele telefoane sunt, de asemenea, destul de mari. Galaxy S21 Ultra este puțin mai înalt decât Galaxy S22 Ultra, dar este și mai îngust. Sunt la fel de subțiri, la 8,9 mm.

Dacă nu ești un fan al telefoanelor mari și voluminoase, acestea cu siguranță nu sunt pentru tine. Dacă nu vă deranjează astfel de telefoane și doriți un dispozitiv cu adevărat premium, ambele merită luate în considerare. Folosirea unei huse de protecție este recomandată, deoarece sunt destul de alunecoase, dar și scumpe.

Display Samsung Galaxy S21 Ultra vs Galaxy S22 Ultra

Galaxy S21 Ultra și S22 Ultra au unele dintre cele mai bune afișaje din domeniu. Ambele sunt produse de Samsung și sunt, de asemenea, destul de asemănătoare în același timp. Galaxy S21 Ultra are un ecran de 6,8 inch (17,27 cm) cu rezoluția 3200 x 1440 Dynamic AMOLED 2X și o rată de reîmprospătare de 120Hz. Acest afișaj oferă o rată de reîmprospătare adaptivă și acceptă conținut HDR10+. Obține o luminozitate maximă de 1.500 niți și este protejat de Gorilla Glass Victus.

Galaxy S22 Ultra, pe de altă parte, include un afișaj dinamic AMOLED 2X de 6,8 inch, 3080 x 1440, cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Acest afișaj acceptă și conținut HDR10+ și obține o luminozitate de vârf și mai mare, de 1.750 niți. Display-ul este curbat și este protejat de Gorilla Glass Victus+. Ambele display-uri oferă un PPI (Pixels per inch) de aproximativ 500, în cazul în care vă întrebați.

Ambele afișaje sunt cu adevărat superbe. Cel de pe Galaxy S22 Ultra este tehnic mai strălucitor, dar ambele sunt extrem de luminoase și nu veți simți niciodată că aveți nevoie de mai multă luminozitate de la Galaxy S21 Ultra, nici măcar în lumina directă a soarelui. Unghiurile de vizualizare sunt fantastice, iar culorile sunt frumoase și vii. Ambele afișaje încearcă să fie cât mai exacte posibil la culoare și sunt mai mult decât suficient de clare. O rată de reîmprospătare de 120Hz ajută și la impresia generală. Acestea sunt ușor unele dintre cele mai bune afișaje de pe telefoanele mobile.

Procesor, memorie și performanță S21 Ultra vs S22 Ultra

Galaxy S21 Ultra are procesorul Snapdragon 888 sau Exynos 2100, în funcție de piață. De asemenea, include 12GB sau 16GB de RAM. Galaxy S22 Ultra, pe de altă parte, vine cu Snapdragon 8 Gen 1 sau Exynos 2200. Are 8GB sau 12GB de memorie RAM. Snapdragon 8 Gen 1 și Exynos 2200 sunt mai puternice din punct de vedere tehnic decât predecesorii lor, dar toate aceste procesoare funcționează admirabil.

În cazul în care vă gândiți să nu cumpărați pe Galaxy S21 Ultra și vă faceți griji pentru performanță, nu fiți îngrijorați. Acest telefon va funcționa excelent în anii următori. Ambele telefoane pot gestiona practic orice sarcină le arunci, deoarece Samsung a făcut o treabă grozavă și cu software-ul. În sarcinile obișnuite, de zi cu zi, pur și simplu zboară prin toate.

Chiar dacă optați pentru jocuri pe cele două telefoane, ambele reacționează excelent, veți fi un campion. Totuși, este destul de evident, la jocuri intense cele două modele se încălzesc puțin.

Bateria pe cele două modele Ultra

Ambele smartphone-uri includ un acumulator de 5.000 mAh. Galaxy S21 Ultra este excelent în acest departament. A fost unul dintre cele mai bune produse de vârf Android când vine vorba de baterie în 2021. Galaxy S22 Ultra ar trebui, din punct de vedere tehnic, să fie și mai bun, datorită procesorului mai efficient energetic, încă nu l-am testat. Galaxy S21 Ultra treace fără probleme de o zi intensă de utilizare. Acest lucru obligă pe Samsung Galaxy S22 Ultra la mai mult.

Durata de viață a bateriei este relativă. Oameni diferiți își folosesc telefoanele în mod diferit, în condiții diferite, cu aplicații diferite și așa mai departe. Deci, a vorbi despre durata de viață a bateriei este uneori destul de greu și fiecare va trage concluziile proprii de aici.

Ambele smartphone-uri acceptă încărcarea fără fir. Ambele oferă suport pentru încărcare wireless de 15W și PowerShare wireless de 5W. Dar încărcarea prin cablu? Ei bine, Galaxy S21 Ultra vine cu suport pentru încărcare cu fir de 25W, în timp ce Galaxy S22 Ultra acceptă încărcare cu fir de 45W. Aici este o altă mare diferență. Rețineți că un încărcător nu este inclus cu niciunul dintre telefon, așa că va trebui să îl cumpărați separat.

Camere foto pe S21 Ultra vs S22 Ultra

Galaxy S21 Ultra a fost unul dintre cele mai bune smartphone-uri în domeniul foto în 2021. Încă este, așa că Galaxy S22 Ultra are niște ștachete înalte de depășit. Din ce vedem până acum la Galaxy S22 Ultra pe partea foto arată foarte, foarte promițător. Nu este surprinzător deoarece hardware-ul camerelor este similar.

Un lucru de remarcat este că Galaxy S22 Ultra pare să aibă unele probleme cu luminile stradale și luminile în general. Nu se întâmplă întotdeauna, dar poate fi destul de enervant atunci când se întâmplă. În afară de asta, nu sunt prea multe de plâns. Imaginile se dovedesc foarte clare, cu detalii deosebite și o gamă dinamică bună. Se descurcă grozav și în lumină slabă, dar la fel este cazul cu Galaxy S21 Ultra.

Funcțiile avansate de Nightography disponibile pe Galaxy S22 vă permit să înregistrați videoclipuri clare atât pe camera frontală, cât și pe cea din spate, indiferent dacă înregistrați ziua sau noaptea. Pare a fi un pas înainte față de Galaxy S21 Ultra. Aplicația Expert RAW include o suită completă de instrumente de editare în cameră, care oferă o experiență asemănătoare DSLR-ului. Cu toate acestea, Galaxy S21 Ultra este încă unul dintre cele mai bune smartphone-uri în domeniul foto, așa că țineți cont de asta.

Sistem audio și scurte concluzii la cele mai bune telefoane Samsung

Audio, în comparație, este foarte asemănător. Ambele telefoane oferă difuzoare stereo AKG. Difuzorul principal este situat în partea de jos a fiecărui telefon, în timp ce cel secundar se află deasupra afișajului și este în față. Ambele telefoane vă pot oferi ieșire audio pe 32 de biți/384 kHz, iar difuzoarele sună foarte bine. Sunt destul de clare, cu ieșire bine echilibrată și, ca rezultat, veți obține chiar și un bas bun.

Cu toate acestea, o mufă pentru căști de 3,5 mm nu este inclusă. Nu este deloc surprinzător. Foarte puține telefoane high-end oferă o mufă audio în zilele noastre. Vă puteți întoarce oricând spre un port USB de tip C sau vă puteți conecta căștile prin Bluetooth.

În afară de unele îmbunătățiri ale performanței de la noile procesoare și câteva îmbunătățiri noi ale camerei, este posibil ca utilizatorii S21 Ultra să nu vadă nimic care i-ar putea obliga să schimbe telefonul cu noul Galaxy S22, cel puțin nu imediat. Cu toate acestea, există un S Pen în Galaxy S22 Ultra și acesta poate schimba jocul. Deci, pentru cei care doresc funcționalitatea suplimentară a stylus-ului încorporat Galaxy S22 Ultra este un telefon mai atractiv.

Cu toate acestea, îmbunătățirile în ceea ce privește performanța, procesarea imaginilor, vitezele de încărcare și adăugarea S Pen-ului fac ca S22 Ultra să merite să fie ales. Dar, ca întotdeauna, alegerea unui sau altuia dintre cele două modele rămâne la capacitatea financiară și latitudinea cumpărătorului.

Specificații Samsung Galaxy S21 Ultra vs. Samsung Galaxy S22 Ultra

 Samsung Galaxy S21 UltraSamsung Galaxy S22 Ultra
Așișaj6,8 inch Dynamic AMOLED 2X │ 120 Hz │ 1440 x 3200 pixeli │ Gorilla Glass Victus │HDR+6,8 inch Dynamic AMOLED 2X │ 120 Hz │ 1440 x 3088 pixeli │ Gorilla Glass Victus+ │HDR10+
ProcesorSnapdragon 888 / Exynos 2100Snapdragon 8 Gen 1 / Exynos 2200
OSAndroid 11, One UI 3.1Android 12, One UI 4.1
Memorie12GB RAM cu 128 / 256GB stocare │16GB RAM cu 512GB stocare8GB RAM cu 128GB stocare / 12GB RAM cu 256 / 512 / 1TB stocare
CamereSpate:
108MP cu f/1,8
10MP telefoto f/4,9 – zoom optic 10x
10MP telefoto f/2,4 – zoom optic 3x
12MP ultra-wide f/2,2, 120°
Față: 40MP, f/2,2
Spate:
108MP cu f/1,8 PDAF, AF, OIS
10MP telefoto f/4,9 – zoom optic 10x
10MP telefoto f/2,4 – zoom optic 3x
12MP, f/2,2, 120° ultra-wide
Față: 40MP, f/2,2
SenzoriAccelerometru│Giroscop│Proximitate Busolă│Barometru │Amprente in-display│Ultra-WidebandAccelerometru│Giroscop │ Proximitate│Busolă│ Barometru│Amprente in-display│Ultra-Wideband
Conectivitate5G │ Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6 | dual-band │ Wi-Fi Direct │ Hotspot │Bluetooth 5.2 │ USB Tip-C │ GPS │GLONASS │ BDS │GALILEO │ NFC │ MST | USB Type-C 3.2Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, | dual-band │ Wi-Fi Direct │ Hotspot │Bluetooth 5.2 │ USB Tip-C │ GPS │GLONASS │ BDS │GALILEO │ NFC │ USB Type-C 3.2 | USB On-The-Go
Baterie5.000mAh │ Încărcare rapidă 25W │ Încărcare wireless 15W│ Încărcare inversă 4,5W5.000mAh │ Încărcare rapidă 45W │ Încărcare wireless 15W│ Încărcare inversă 4,5W
Dimensiuni /Greutate165,1×75,6×8,9 mm │ 227 g163,3×77,9×8,9 mm | 229 grame
CertificareIP68IP68
CuloriPhantom cu variante Black, Silver, Titanium, Navy, BrownPhantom Black, White, Burgundy, Green, Graphite, Red, Sky Blue
AudioDifuzoare stereo AKGDifuzoare stereo AKG
SAR0,77 W/kg (cap) │ 1,02 W/kg (corp)1,05 W/kg (cap) | 1,58 W/kg (corp)