Galaxy S23 FE vs OnePlus 12R două telefoane cu aere emblematice

184
Galaxy S23 FE vs OnePlus 12R
Sursa Foto: Google.com

Galaxy S23 FE este smartphone-ul „Fan Edition” din 2023 al seriei Galaxy S23, are specificații emblematice la un preț mai mic. Oferă durată solidă a bateriei și un ecran impresionant, dar specificațiile sale din 2022 încep deja să-și arate vârsta comparativ cu seria Galaxy S24. OnePlus 12R este cel mai accesibil membru al seriei emblematice OnePlus 12, dar este surprinzător de bun. Oferă o experiență aproape de vârf într-un telefon de gamă medie, cu o autonomie incredibilă a bateriei și performanțe de top. Astfel o comparație Galaxy S23 FE vs OnePlus 12R se impune.

Atunci când luați în considerare cumpărarea unui smartphone la preț accesibil trebuie să fiți foarte vigilenți. Pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește, procesoarele medii tot mai puternice au redus diferențele dintre modelele mid-range superioare și produsele emblematice. Acest lucru ar fi fost de neconceput cu doar câțiva ani în urmă. De exemplu Galaxy S23 FE și OnePlus 12R sunt două telefoane cu funcțiile și performanțe de care au nevoie majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri. Cel mai important, ambele modele vin la un preț mai mic decât frații lor emblematici mai rasați.

Deși ambele modele au beneficiat de niște tăieri de caracteristici pentru a ajunge la aceste prețuri mai accesibile, s-ar putea să fii surprins de cât de puțini bani plătești pentru un telefon excelent. OnePlus 12R și Galaxy S23 FE oferă o valoare excelentă în diferite moduri, dar care este potrivit pentru tine? Deci o comparație Galaxy S23 FE vs OnePlus 12R se impune pentru a vă edifica ce model să alegeți.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Atât OnePlus 12R, cât și Samsung Galaxy S23 FE adoptă limbaje de design asemănătoare cu omologii lor premium. Se poate întâmpla să aveți dificultăți să le deosebiți de modelele mai scumpe la prima vedere.

Galaxy S23 FE păstrează în mod similar estetica pe care Samsung a introdus-o în seria Galaxy S23 anul trecut. Trei camere ies individual dintr-un spate plat. Totuși, modelul S23 FE se remarcă prin finisajul său mult mai lucios. Telefonul este disponibil și într-o gamă mult mai largă de culori.

Dincolo de design, dimensiunea este cealaltă diferență între cele două modele. OnePlus 12R este mai mare, cu un ecran de 6,8 inch (17,28 cm). Samsung Galaxy S23 FE are o diagonală a ecranului de 6,4 inch (16,26 cm). Marginile rotunjite de pe OnePlus 12R îl fac să se simtă mai mic în mână în comparație cu Galaxy S23 FE, poate și datorită laturile sale plate.

OnePlus 12R are modulul îndrăzneț al camerei circulare introdus de producătorul de smartphone-uri pe OnePlus 11. În același timp are multe dintre aceleași accente de design ca OnePlus 12, inclusiv un inel metalic asemănător unui ceas și un finisaj care se potrivește cu restul telefonului. Cea mai vizibilă diferență aici este lipsa „H-ului” stilizat care să reprezinte parteneriatul Hasselblad al companiei, deoarece departamentul foto de pe OnePlus 12R nu este realizat de Hasselblad.

OnePlus 12R folosește Gorilla Glass Victus 2 pe ecran, ceea ce ar trebui să îl facă mai rezistent la zgârieturi și mai puțin predispus la spargere decât Gorilla Glass 5 de la Galaxy S23 FE. Cu toate acestea, Samsung punctează în rezistență la praf și apă cu IP68. OnePlus 12R are doar IP64. OnePlus 12R este, de asemenea, disponibil în mai puține culori decât Galaxy S23 FE.

După cum am observat mai devreme, OnePlus 12R are un afișaj mai mare comparativ cu Galaxy S23 FE. În timp ce OnePlus 12R are o luminozitate maximă de 4.500 de niți, Galaxy S23 FE atinge maxim doar 1.450 de niți.

Ecranul AMOLED LTPO al lui OnePlus 12R are o rezoluție de 2780 x 1264 pixeli, care ajunge la 450 pixeli pe inch (ppi). Deși Galaxy S23 FE oferă o rezoluție mai mică de 2340 x 1080 pixeli, acest lucru nu este prea rău pentru ecranul său mai mic. Astfel are o densitate de pixeli de 404 ppi. Ambele telefoane oferă rata de reîmprospătare adaptivă tipică de 120Hz. Cu toate acestea, S23 FE scade la minim 60Hz, în timp ce OnePlus 12R poate ajunge până la 1Hz.

Lăsând deoparte specificațiile, cele două telefoane au diferențe foarte polarizante în designul lor de afișare. OnePlus 12R are rame înguste, cu genul de margini curbate ale ecranului care erau la modă acum câțiva ani. Între timp Galaxy S23 FE merge pe un ecran complet plat, cu colțuri rotunjite și o ramă foarte pronunțată. În final o chestiune de gust personal, dar sunt două stiluri diferite.

În termeni practici, Galaxy S23 FE are un display excelent și nu credem că cineva va fi dezamăgit. Dar nici OnePlus 12R nu este departe. Are o imagine clară și vibrantă ca ecranele folosite pe telefoane mai scumpe.

Galaxy S23 FE folosește procesorul Snapdragon 8 Gen 1 în SUA și Exynos 2200 la nivel global. OnePlus 12R include cipul emblematic Snapdragon 8 Gen 2. La telefonul Samsung procesorul este însoțit de 8GB de memorie RAM și 128 sau 256GB capacitate de stocare. Pe de altă parte OnePlus 12R stă mai bine în acest domeniu, are mai multe variante de RAM și stocare: 8GB RAM / 128GB; 8GB / 256GB; 12GB / 256GB; 16GB RAM / 256GB.

Android 13 și One UI 5.1 au venit din cutie la bordul lui Galaxy S23 FE. Acum are Android 14 și One UI 6.1. OnePlus 12R a fost lansat din cutie cu Android 14 și interfața OxygenOS 14. Totuși interfața Samsung este mai cuprinzătoare decât a modelului OnePlus, a acestuia din urmă fiind oarecum de nișă.

OnePlus 12R ar putea fi o gură de aer proaspăt din nebunia actuală de a adăuga funcții AI la cele mai recente telefoane. Astfel OxygenOS nu are foarte multe funcții AI. Galaxy S23 FE a primit recent Galaxy AI la bord. Acestea vă permit să faceți lucruri cum ar fi să traduceți conversații, să rezumați notele și să completați fundalurile în fotografii și multe altele. Nici nu știm în acest moment, dincolo de ineditul lor, dacă aceste caracteristici se încadrează la „util” sau „gimmick”.

Galaxy S23 FE va primi un an de actualizări peste OnePlus 12R. Astfel ambele telefoane ajung la Android 17, S23 FE chiar la Android 18 peste câțiva ani.

Cu Snapdragon 8 Gen 2, OnePlus 12R oferă performanțe excelentă pentru aproape tot ceea ce vă puteți imagina că faceți, inclusiv o eficiență energetică solidă. Cu toate acestea,  S23 FE cu Snapdragon 8 Gen 1 / Exynos 2200 foarte capabil pentru aplicațiile zilnice și jocurile ocazionale. Păcătuiește puțin la eficiența energetică.

Galaxy S23 FE folosește același senzor principal de 50MP f/1,8 ca Galaxy S23. Totuși, parcă modelul Fan Edition supra-procesează fotografiile, acestea par supra-luminoase, suprasaturate și prea clare. Fotografiile de noapte și alte fotografii în condiții de lumină scăzută sunt foarte bune. Pe lângă această cameră primară, S23 FE are o cameră de telefoto de 8MP cu diafragma f/2,4 cu zoom optic 3x și o cameră cu unghi ultra-larg (123˚) de 12MP cu f/2,2. Frontal, pentru selfie și apeluri video are o cameră wide de 10MP cu f/2,4.

OnePlus 12R nu are senzorul de telefotografie 3x al lui Galaxy S23 FE, dar aceasta nu este o pierdere uriașă. Camera principală a lui OnePlus 12R are aceleași specificații și funcționează la fel de bine. Fotografiile sunt acceptabile, dar parcă prea fade față de camerele Hasselblad al fratelui său mai scump. OnePlus 12R surprinde bine subiectele în mișcare, dar la fotografiile realizate în lumină scăzută ne-am fi așteptat la mai mult, chiar dacă sunt bune. Frontal are o cameră de 16 megapixeli.

Faptul că ambele telefoane sunt puțin inferioare modeleor emblematice mai mari, din considerente de costuri, se simte puțin și la fotografii și clipurile video. Dar, faceți fotografii mai mult decât acceptabile cu ambele modele.

În timp ce Galaxy S23 FE și Galaxy S23 FE au camere capabile, de un lucru trebuie să țineți seama. Nu ar trebui să cumpărați niciunul dintre aceste telefoane pentru abilitățile lor fotografice. Dacă este esențial să faci fotografii grozave, există opțiuni mult mai bune, chiar și în acest interval de preț. Având în vedere asta, cele două telefoane nu au camere proaste. De fapt, sunt bune pentru cei care fac fotografii ocazionale pentru a le distribui pe rețelele sociale.

Aici modelul companiei OnePlus este superior celui Samsung. Diferența este de 1.000 mAh în plus în favoare modelului OnePlus 12R. Smarphone-ul OnePlus 12R continuă tendința companiei de a oferi o viață incredibilă a bateriei. Acumulatorul de 5.500 mAh oferă cu ușurință două zile de utilizare pentru majoritatea oamenilor. Pentru utilizatorii mai moderați durata de viață a bateriei ajunge chiar la două zile și jumătate sau chiar trei zile cu o utilizare ușoară.

Prin comparație, Galaxy S23 FE vă trece peste o zi obișnuită fără probleme. Baterie de 4.500 mAh trece peste o zi de utilizare intensă, iar la o utilizare moderată mai rămâneți seara cu aproximativ 20% din baterie.

Telefonul OnePlus 12R este mai bun și la viteza de încărcare. Încărcătorul SuperVOOC de 80W din cutie va încărca telefonul până la 100% în ~30 de minute. Nu se poate compara cu timpul de încărcare de 90 de minute al încărcătorului de 25W de pe Galaxy S23 FE. OnePlus 12R are doar încărcare cu fir. Galaxy S23 FE are încărcare wireless și 15W, dar și Wireless PowerShare.

În materie de senzori și conectivitate nu aveți de ce vă plânge. Ambele modele au dotări de telefoane emblematice în materie de senzori și conectivitate. Vă puteți edifica asupra senzorilor, sistemelor GPS acceptate, în materie de Bluetooth sau Wi-Fi verificând tabelul de mai jos cu Galaxy S23FE vs OnePlus 12R. Specificațiile care sunt în plus sau în minus la fiecare model nu influențează în mod substanțial utilizarea zilnică a unui Galaxy S23 FE sau OnePlus 12R.

De asemenea, ambele telefoane au difuzoare stereo, cu precizarea că cele Samsung sunt reglate de AKG. La fel, ambele modele se încadrează în normele europene în privința radiațiilor emise și absorbite de corp. Galaxy S23 FE stă ceva mai bine decât OnePlus 12R.

Galaxy S23 FE este o alegere bună, în special pentru fanii Samsung. Are un cip mai vechi cu un an, dar încă foarte capabil. În materie de procesor, memorie și stocare, dar și baterie, nu este la nivelul lui OnePlus 12R. Primește în schimb mai multe actualizări de software, are o certificare pentru praf și apă mult mai bună, afișaj superior și un design unde se vede clasa Samsung. În același timp telefonul Samsung este disponibil în mai multe culori.

OnePlus 12R (anunțat în ianuarie 2024) îl depășește în unele domenii pe Galaxy S23 FE (septembrie 2023) pentru că este un telefon mai nou. Modelul OnePlus are și un cip mai puternic, iar compania a făcut din telefonul său mid-range, unul dintre cele mai bune telefoanele din această clasă de anul acesta. Calitatea camerelor nu este la nivelul celor Samsung, dar se simte o alegere deliberată din considerente de preț, potrivit AndroidPolice. Totuși, prețul este mai mare decât la telefonului Samsung. De fapt, am spune că OnePlus a ridicat ștacheta în materie de telefoane mid-range privind caracteristicile și specificațiile.

Raportat la specificații, caracteristici și preț, ambele modele sunt foarte atractive pentru cumpărători. Totuși, OnePlus 12R pare mai bun decât Galaxy S23 Fan Edition.

 Samsung Galaxy S23 FEOnePlus 12R
Display6,4 inch |Dynamic AMOLED 2X |120Hz (60 ~ 120Hz)| 1.450 niți luminozitate |Vision Booster | Corning Gorilla Glass 56,78 inch |LTPO AMOLED |120 Hz |HDR10+ | Dolby Vision |4.500 niți luminozitate maximă | Gorilla Glass Victus 2
ProcesorSnapdragon 8 Gen 1|Exynos 2200Snapdragon 8 Gen 2
OSAndroid 13 | One UI 5.1Android 14 | OxygenOS 14
Memorie8GB+128GB | 8GB+256 GB8GB RAM +128GB | 8GB+ 256GB |12GB+256GB |16GB RAM + 256GB
Camere fotoSpate:
50MP f/1,8 |PDAF |OIS
8MP f/2,4 |telefoto|Zoom optic 3x
12MP cu f/2,2 ultra-largă 123˚
Față: 10MP cu f/2,4 (lată)
Spate:
50MP f/1,8 | PDAF | Laser AF | OIS
8MP f/2,2 |Ultra-wide 112˚
2MP f/2,4, (macro)
Față: 16MP f/2,4
Conectivitate5G | LTE | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e | Wi-Fi 6E | Wi-Fi Direct |Bluetooth v 5.3|A2DP |GPS |GLONASS |BDS | GALILEO | NFC |USB tip C | OTGWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6/7 |Bluetooth 5.3 |A2DP | LE |aptX HD |GPS | GALILEO |GLONASS| BDS | QZSS | USB tip-C
SenzoriAmprentă in-display |Accelerometru |Giroscop |Proximitate |Busolă| Comenzi/dictare în limbaj natural BixbyAmprentă in-display| Accelerometru | Giroscop |Proximitate | Spectru de culori
Baterie4.500 mAh
Încărcare rapidă cu fir 25W
Încărcare Wireless 15W
Wireless PowerShare
5.500 mAh
Încărcare rapidă cu fir 100W
Dimensiuni/ greutate158×76,5×8,2 mm
209 grame
163×75,3×8,8 mm
207 grame
CertificareIP68IP64
AudioDifuzoare stereo AKGDifuzoare stereo
 Mentă | Crem | Grafit | Violet | Tangerine | IndigoGri | Albastru | Violet
SAR0,76W/kg (cap)|1,04W/kg (corp)1,19W/kg (cap)|0,82W/kg (corp)