Acasă Stiri Care ecran se arde mai repede: iPhone X vs Galaxy S7 vs Galaxy...

Care ecran se arde mai repede: iPhone X vs Galaxy S7 vs Galaxy Note 8

Arderea ecranului a fost un cuvânt care a apărut tot mai des în domeniul smartphone-urilor în ultima jumătate a anului 2017. Asta deoarece noul iPhone X de la Apple și seria LG V s-au alăturat celorlalte telefoane echipate cu ecrane OLED, iar Google Pixel 2 XL a avut unele probleme cu ecranul.

Ce arde și de ce se arde? Practic, afișarea unei imagini statice pe o perioadă lungă de timp va face ca unii dintre pixelii afișajului să se uzeze mai mult decât alții, provocând o „umbră„, o imagine statică care va rămâne pe ecran. Această situație este identică cu ceea ce se poate întâmpla și la noile televizoare premium unde poate apărea o problemă asemănătoare.

Da, sună înfricoșător, dar ar trebui să ne îngrijoreze cu adevărat? Cât timp este „o perioadă lungă de timp„?

Site-ul sud-coreean Cetizen, preluat de Phonearena, a efectuat un test cu trei telefoane echipate cu ecrane OLED – Samsung Galaxy S7, Galaxy Note 8 și Apple iPhone X. Scopul testului a fost de a determina cât de mare poate fi paguba după 500 de ore de non-funcționare a telefonului, de fapt funcționare, dar cu aceeași imagine pe ecran.

Aceeași imagine a fost pe display-ul celor trei telefoane supuse testului o perioadă de 510 de ore.

Deci, care au fost rezultatele? După păstrarea aceleiași imagini pe toate cele trei telefoane, 21 de zile încontinuu, cei care au făcut acest test au obținut o imagine în întregime gri pe dispozitive și au examinat pagubele. După cum puteți vedea în fotografie, toate cele trei telefoane prezintă diferite grade de deteriorare, arsură – acest lucru este acum permanent. Dar cantitatea de arsură variază între cele trei dispozitive.

Samsung Note 8 pare să fi fost cel mai afectat. Samsung Galaxy S7 a avut rezultate surprinzător de bune, având în vedere tehnologia OLED din 2016. La iPhone X, vedem cele mai puține urme de arsură, dar evident că sunt acolo.

OLED – Organic Light-Emitting Diode, diodă emițătoare de lumină organică. Aproape că nu are dezavantaje, durata de viață a unui ecran OLED se apropie de 100.000 de ore de funcționare. Numărul de ore se referă la timpul până la care luminozitatea display-ului OLED ajunge la 50%.

Acum, unele ecrane pot fi mai predispuse la ardere decât altele, deoarece fiecare panou de afișare este unic. De aceea, nu am putea trage concluzii generale despre faptul că arderea lui Galaxy Note 8 ar fi „mai rea” decât a lui iPhone X. Toate au suferit arsuri! În mod normal ar trebui testate mult mai multe telefoane din fiecare model de telefon pentru a putea da un verdict.

Numărul de ore, la care a fost aceeași imagine pe ecran nu credem că poate fi atins în realitate. Chiar un dependent de smartphone, fără odihnă și fără somn, nu credem că poate sta mai mult de 10 ore pe zi cu telefonul în față și aceeași imagine pe ecran. Este un nonsens.

Dar trebuie să ținem seama că aceste ecrane au și ele o durată de viață și să fim atenți. Acum nu trebuie să vă faceți griji, să nu dormiți din cauza preocupărilor legate de arderea ecranului, dar trebuie să fim conștienți de pericolul pe termen lung ale problemei. Telefoanele high-end au un preț mare iar înlocuirea unui ecran poate fi un lucru costisitor.

Considerăm că este o idee bună să vă schimbați imaginea de fundal din când în când sau să folosiți o imagine de fundal dinamică, care se mișcă. Dacă aveți un smartphone Samsung, utilizați funcția “hide navigation buttons” – ascundeți butoanele de navigare – pentru a vă asigura că bara virtuală nu lasă o umbră permanentă. Nu setați un timp de oprire automată prea lung în mod inutil, puneți telefonul manual în standby ori de câte ori ați terminat de vorbit sau de lucrat pe smartphone. De asemenea, evitați să folosiți o luminozitate mare pe perioade lungi de timp, mai ales când vă aflați sub lumina puternică a soarelui.

Stiri

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...

Note 20 și Galaxy S20 primesc o nouă funcție de cameră de la Galaxy S21

De mai mult timp caracteristicile emblematice exclusive Samsung de pe telefoanele de top trec pe cele mid-range sau telefoanele mai vechi de...

Galaxy Tab S7 Lite în culoarea roz, cu S Pen și Book Cover

Știm de câteva luni că viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 Lite ar trebui să ajungă pe rafturi în patru culori: negru, verde,...

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...