Galaxy Watch Active 2 vs Apple Watch Serie 5: care este cel mai bun?

1202

Apple își lansează noile modele de smartwatch-uri în fiecare toamnă cu funcții avansate pe care nicio altă companie nu a reușit să le asorteze până acum. În acest fel Apple Watch 5 este unul dintre cele mai bune modele aflate pe piață. Unul dintre cele mai bune, pentru că acum există și Samsung Galaxy Watch Active 2. Acesta oferă o durată de viață mai lungă a bateriei, urmărirea somnului, funcții de fitness avansate, redare Spotify offline și un senzor de electrocardiogramă care va fi disponibil din toamnă.

Pe lângă toate aceste funcții, smartwatch-ul Samsung este și mai ieftin, cu aproape 100 de euro. Acest preț face ceasul inteligent Samsung o achiziție foarte bună și este preferat de tot mai mulți utilizatori. În acest articol, prin intermediul site-ului Tomsguide vom face o comparație a celor două, Galaxy Watch Active 2 și Apple Watch 5.

Vom vedea mai jos dacă Samsung a luat coroana de cel mai bun smartwatch de pe piață de la compania americană Apple.

Apple Watch 5 vs. Galaxy Watch Active 2: Proiectare și afișare

Atât Apple Watch seria 5 cât și Watch Active 2 au două dimensiuni, 40 mm și 44 mm. Sunt bine dimensionate atât pentru încheieturile mici cât și pentru cele mai mari. Apple Watch este un pătrat rotunjit – un iPhone în miniatură la încheietura mâinii – în timp ce Galaxy Watch prezintă o carcasă și ecran rotund, precum un ceas tradițional.

Ambele ceasuri afișează frumoase ecrane OLED, care pot fi ușor vizibile chiar și în soarele luminos în timp ce rulează în aer liber. Ecranul Apple Watch este cu ceva mai mare (448 x 368) decât Galaxy Watch (360 x 360), dar nu sunt diferențe vizibile. Câștigător: Galaxy Watch Active 2.

Apple Watch 5 vs Galaxy Watch Active 2: Sănătate și fitness

Apple Watch este de mult timp unul dintre cele mai bune ceasuri inteligente de urmărire fizică pe care le puteți cumpăra. Cu ajutorul senzorului ECG de la Apple Watch Series 4, care este capabil să diagnostice fibrilația atrială.

Samsung a lansat un senzor ECG propriu, însă funcția va ajunge pe Watch Active 2 la toamnă. Samsung Galaxy Watch Active 2 oferă monitorizare integrată a somnului, pe care Apple Watch 5 nu o are. (Puteți, totuși, să instalați un tracker terț). Monitorizarea somnului pe ceasul Samsung nu este chiar 100% exactă, dar cel puțin acest ceas poate face acest lucru toată noaptea.

Apple Watch 5 are câteva caracteristici de sănătate pe care utilizatorii ar putea să le găsească mai utile decât urmărirea somnului. Sunt acolo detectarea căderilor (care vă avertizează contactele de urgență dacă atingeți solul) și alerte atunci când ritmul cardiac scade prea tare. Aceste caracteristici au salvat deja vieți.

Atunci când vine vorba de fitness, ambele ceasuri oferă urmărire automată a antrenamentului pentru diferite exerciții, o pauză automată de rulare și o rezistență la apă pentru urmărirea înotului. Galaxy Watch are, de asemenea, programe de rulare încorporate pentru a spori rezistența și viteza utilizatorului, dar o selecție limitată de aplicații de antrenament terțe. Apple are o mulțime de aplicații pentru exerciții de la companii de renume, în plus față de propriile aplicații avansate native de antrenament și activitate. Câștigător: Apple Watch 5

Apple Watch 5 vs Watch Active 2: Durată de viață a bateriei

Samsung a prioritizat întotdeauna durata bateriei în ceasurile sale inteligente, iar Galaxy Watch Active 2 nu este diferit. Ceasul poate dura peste 48 de ore cu afișajul permanent activat (Alway on Display) și aproape trei zile fără el.

Apple Watch seria 5 durează doar 18 ore cu o încărcare, cu afișajul permanent și puțin mai mult de o zi fără Alway on Display pornit. Acest lucru este în conformitate cu generațiile anterioare de Apple Watches, în general cu baterii mai slabe. Câștigător: Galaxy Watch Active 2

Apple Watch 5 vs Watch Active 2: Aplicații

Samsung și-a dezvoltat propriul sistem de operare Tizen pentru smartwatch-uri pentru a elibera compania de platforma Google Wear OS. Acest lucru îi permite să ia decizii de proiectare precum rama rotativă fizică (acum digitală) și să-și extindă durata de viață a bateriei. Dar această decizie a venit cu un compromis – și anume faptul că puține aplicații majore au o versiune Tizen OS. Cu toate acestea, există câteva nume mari, inclusiv Spotify, care vă permite să stocați playlist-uri offline cu un abonament Premium.

Nu puteți stoca listele de redare Spotify offline în Apple Watch, dar dacă vă abonați la Apple Music, puteți transmite și stoca playlist-uri acolo.

Apple Watch 5 a bătut Samsung când vine vorba de selectarea aplicațiilor. De la rețelele de socializare și aplicații de productivitate – inclusiv un Calculator nativ care poate calcula procentele – la streaming și hărți. Acum toate ceasurile Apple, inclusiv Serie 5, au un magazin independent – App Store – pentru a putea descărca aplicații direct pe încheietura mâinii. Câștigător: Apple Watch 5

Apple Watch 5 vs Watch Active 2: Compatibilitate smartphone

Proprietarii d Galaxy Watch Active 2 nu trebuie să aleagă, ceasul Samsung funcționează cu Android și iOS. În schimb Apple Watch Serie 5 pur și simplu nu funcționează cu telefoanele Android. Ceasul Samsung este compatibil cu ambele platforme, deși obțineți mai multe funcții cu dispozitivele Android (de exemplu, capacitatea de a răspunde la mesajele text).

Pentru proprietarii de iPhone, întrebarea este: Vrei să fii blocat pe platforma Apple sau vrei să te muți liber între iOS și Android? Pentru cei mai mulți, câștigătorul clar este Apple Watch, dar oamenii care sunt agnostici vor trebui să decidă care este mai bun pentru ei.

Este timpul ca Apple să aibă un provocator demn, iar seria 5 este smartwatch-ul de bătut. Alte companii nu încearcă să urmărească, cu atât mai puțin să rivalizeze cu caracteristicile Apple Watch. Samsung a dovedit că ia în serios ceasurile inteligente, ceea ce îl face un adversar extrem de redutabil. Câștigător: Galaxy Watch Active 2.

Apple Watch Series 5 vs Watch Active 2: Preț

Smartwatch-ul Samsung Active 2 este mai ieftin. Modelul de 40 mm cu Bluetooth și carcasa de aluminiu este cel mai ieftin. Versiunea de 44 mm este puțin mai scumpă. Modelele cu o carcasă din oțel inoxidabil sunt deja mai scumpe. Dacă doriți conectivitate celulară LTE, prețul va crește, peste 400 de euro. Modelul LTE vine doar într-un finisaj din oțel inoxidabil.

Totuși, acesta este mult mai puțin costisitor decât Apple Watch 5. La modelele Apple, indiferent de variantă, toate sunt mai scumpe cu aproximativ 100 de euro. În plus la varianta LTE trebuie să mai adăugați în plus încă ~100€ în plus pentru ambele dimensiuni. Galaxy Watch Active 2 este o alternativă excelentă și, cu cel puțin 100 de euro mai ieftin pentru modelul de bază decât Apple Watch Serie 5. Câștigător: Galaxy Watch Active 2.

Comparație specificații Galaxy Watch Active 2 vs Apple Watch 5

 Galaxy Watch Active 2Apple Watch 5
AfișajSuper AMOLED│1,4 inchLTPO OLED│1,78 inch
Rezoluție360 x 360 pixeli448 x 368 pixeli
Baterie340 mAh │ Încărcare wireless │Autonomie 48 – 60 de ore245 mAh │ Încărcare wireless │Autonomie peste 18 ore
OSTizen OS 4.0WatchOS 6.0
ProcesorExynos 9110 – 1,15 GHzApple S5
Memorie1,5 GB RAM │ 4 GB Stocare32 GB stocare
CuloriNegru │Argintiu │ AuriuNegru │Argintiu │ Auriu
Greutate42 grame47,8 grame
Dimensiuni44 x 44 x 10,9 mm44 x 38 x 10,7 mm
Certificare5 ATM + IP68 │ compatibil MIL-STD-810G5 ATM
SenzoriBarometru │Ritm cardiac │ Giroscop │AccelerometruBarometru │Ritm cardiac │ Giroscop │Accelerometru │ Busolă
Activitate monitorizatăCalitatea somnului │ Apeluri primite │ Bătăile inimii │ Numărul de pași│Detectarea căderilor│Bătăile inimii │Urmărirea ciclului menstrual │Numărul de pași │ ECG
ConectivitateWi-Fi 802.11 b/g/n 2.4GHz│ NFC │ Bluetooth 5.0 │ Beidou │ Galileo │ GPS │ Glonass │NFCWi-Fi 802.11 b/g/n 2.4GHz │ NFC │ Bluetooth 5.0 │ QZSS │ Galileo │ GPS │ Glonass │NFC