Acasă Cum sa... Cum să vă asigurați contul Samsung pentru mai multă securitate

Cum să vă asigurați contul Samsung pentru mai multă securitate

Evenimentele recente din Coreea de Sud ne-au amintit de ce autentificarea cu doi factori (2FA) este o caracteristică importantă de securitate care nu ar trebui să fie ignorată de utilizatori. Conturile Samsung pot fi protejate cu 2FA sau „Verificare în doi pași” (Two-Step verification – TSV) așa cum îl numește compania. Recomandăm utilizatorilor să ia în considerare activarea acestei funcții dacă doresc să adauge un strat suplimentar de securitate în conturile lor.

Verificarea în doi pași – numită și autentificare în doi factori – necesită ca utilizatorilor să introducă numere de cod suplimentare primite prin SMS după conectarea cu numele de utilizator și parola pentru a accesa conturile cloud. Totul pentru o securitate sporită.

Din păcate, Samsung nu oferă utilizatorilor smartphone-uri Galaxy indicații cum să găsească opțiunea de verificare în doi pași. Este motivul pentru care mulți oameni nu știu despre asta sau nu se deranjează să facă așa ceva. Sperăm că își vor schimba această abordare în viitor, dar până când Samsung va schimba lucrurile, puteți urma pașii de mai jos pentru a activa funcția și pentru a beneficia de un plus de securitate.

Ce este verificarea 2FA / în doi pași?

În primul rând, o scurtă explicație despre ce este verificarea în doi pași și cum vă poate ajuta să vă păstrați datele în siguranță. Mai simplu spus, TSV leagă numărul dvs. de telefon la contul Samsung. După ce acest pas este finalizat, utilizatorii vor trebui să introducă un cod unic ori de câte ori doresc să se conecteze cu contul lor Samsung. Nu va mai fi suficient să introduceți doar adresa de e-mail și parola contului pentru a vă autentifica.

Codul menționat anterior este valabil doar un minut. Acesta vă va fi trimis prin SMS și expiră după o singură utilizare. Este imposibil să vă accesați contul fără un cod unic. Prin urmare, chiar și în cazul în care un hacker a pus mâna pe parola dvs., contul dvs. și datele personale ar trebui să fie totuși securizate prin procesul de verificare în doi pași.

De asemenea, puteți salva cinci parole unice la un moment dat pentru utilizare ulterioară, în cazul în care nu puteți verifica contul prin SMS. În plus, conform SamMobile, vă puteți securiza în continuare contul conectându-l la aplicația Microsoft Authenticator.

Activarea verificării TSV pe un dispozitiv Galaxy pentru un plus de securitate

Pasul 1: Mai întâi, va trebui să deschideți aplicația Setări pe dispozitivul dvs. Apoi, mergeți la Conturi și copii de rezervă și atingeți Conturi.

Pasul 2: Selectați Contul Samsung, atingeți Parola și securitate, apoi atingeți Verificare în doi pași pentru a activa funcția.

Pasul 3: Verificați identitatea fie introducând parola Contului Samsung, fie utilizând amprenta.

Pasul 4: Introduceți numărul dvs. de telefon și atingeți Trimite cod. Așteptați să vă fie trimis codul prin SMS, introduceți-l în câmpul Cod de verificare (într-un minut de la trimiterea solicitării) și atingeți Verificare.

Pasul 5 – Opțional: Puteți seta metode de autentificare suplimentare pentru securitate suplimentară. Atingerea Afișați codurile de rezervă vă permite să vizualizați cinci coduri simultan, pe care le puteți utiliza (o dată un cod) pentru a vă verifica identitatea dacă nu puteți primi coduri prin SMS. Puteți fie să salvați codurile pentru utilizare ulterioară, fie să le generați pe altele noi.

Pasul 6 – Opțional: Puteți activa Utilizați aplicația autentificator apăsând pe ON, apoi urmați instrucțiunile de pe ecran. Puteți atinge legăturile furnizate de Samsung pentru a instala Microsoft Authenticator și adăugați ID-ul și parola contului Samsung la aplicația de autentificare. Când este gata, atingeți Next, introduceți codul dvs. format din 6 cifre generat de aplicația de autentificare și atingeți Done.

Stiri

Samsung Galaxy Z Flip, stocuri epuizate imediat în SUA și China

Din toate informațiile apărute până acum, Samsung Galaxy Z Flip se vinde foarte bine peste tot în lume. Ieri a fost lansat...

Galaxy S8 și Galaxy Note 8 nu vor fi actualizate cu Android 10

Se întâmplă de multe ori ca stânga să nu știe ce face dreapta. Dar când acest lucru vine de la Samsung este...

Galaxy S20 este primul smartphone cu certificare USB de încărcare rapidă

Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra sunt primele smartphone-uri din lume care au primi certificarea de încărcare rapidă de...

Samsung ocupă primul loc în piața TV globală pentru al 14-lea an

Samsung Electronics este de 14 ani, inclusiv 2019, pe primul loc din lume în cota de piață la televizoare. Datele au fost publicate...

Samsung Electronics a investit puternic în cercetare și dezvoltare în 2019

Samsung Electronics a cheltuit o sumă masivă pentru cercetare și dezvoltare în 2019, conform ultimelor date publicate de companie. Acest lucru s-a...

Ecranul Samsung LED Onyx Cinema a ajuns și în Australia

Samsung a lansat ecranele LED Onyx Cinema în 2018, de atunci acestea au ajuns peste tot în lume. Aproape 20 de cinematografe...

O actualizare la Samsung Health adaugă urmărirea ciclului menstrual

Nu credem că exagerăm când spunem că Samsung Health este una dintre cele mai apreciate aplicații Samsung. Aproape toată lumea se uită...