Acasă Stiri Cum să aveți grijă de aparatele electrocasnice Samsung

Cum să aveți grijă de aparatele electrocasnice Samsung

Adesea este dificil să găsești informații fiabile despre modul de îngrijire a dispozitivelor fără a deteriora suprafața sau mecanismele aparatelor. Fiecare gadget necesită anumite metode de curățare sau dezinfectare iar unele dispozitive au funcții de auto-curățare care pot economisi timpul utilizatorilor. Pentru a ajuta la întreținerea și pentru a obține igiena și curățenia maximă a aparatelor Samsung din bucătărie, vă prezentăm un scurt ghid pentru îngrijirea diferitelor aparate electrocasnice de acasă.

Samsung este unul dintre cei mai mari producători de aparate electrocasnice din lume. Frigidere, mașini de spălat, mașini de spălat vase, aspiratoare, sau cuptoare cu microunde cu brandul Samsung nu lipsesc din nicio casă. Sigur că am enumerat doar câteva dintre aparatele electrocasnice produse de Samsung. Gigantul tech este pe primul loc în lume la multe din aceste produse iar calitatea, fiabilitatea și designul acestora au dus la acest lucru.

Cum întreținem mașina de spălat vase

Cel mai adesea murdăria, ciupercile și bacteriile, sunt colectate pe garnitura de cauciuc de pe ușa mașinii de spălat vase. Pentru a preveni acumularea lor, ștergeți-le săptămânal cu o soluție ușoară de agent de curățare dezinfectant. Suprafața exterioară a mașinii de spălat vase trebuie curățată în același timp cu restul suprafeței bucătăriei – aproximativ o dată pe săptămână.

Filtrul de la mașină de spălat vase este mult mai ușor de spălat dacă îl pre-înmuiați în apă cu săpun timp de 10 minute. Pentru a scăpa de murdărie în interiorul dispozitivului, așezați un pahar de oțet pe fundul mașinii și porniți ciclul la cald. După finalizarea acestuia, puteți pune peste noapte un recipient mic de sodă în partea superioară a coșului dispozitivului. În 8-10 ore, soda va absorbi toate mirosurile neplăcute.

Noile mașini de spălat vase din seria Samsung DW50R4070BB au un program de igienizare. Clătirea igienică ajută la eliminarea bacteriilor datorită temperaturilor de până la 70° C și asigură curățarea și igienizarea profundă.

Întreținerea mașinilor de spălat rufe

Conform studiilor, microorganisme precum E. coli și chiar viruși, inclusiv rotavirus și norovirus, pot supraviețui în mașinile de spălat, mai ales dacă nu sunt folosiți dezinfectanți în timpul spălării. Pentru a scăpa de germeni, o dată la două săptămâni (sau o dată pe lună, dacă dispozitivul este rar utilizat), se recomandă „rularea” unui ciclu fără rufe în mașină, dar cu un pahar de înălbitor. În noile modele de mașini de spălat Samsung, există cicluri încorporate foarte eficiente pentru a scăpa de germeni. De exemplu, mașinile de spălat din seria Samsung WW 6600 sunt echipate cu o funcție de curățare ecologică a tamburului (Eco Drum Clean). În acest caz, dispozitivul va asigura dezinfectarea fără cheltuieli suplimentare. Când trebuie să curățat tamburul, este afișat un avertisment pe display.

Curățirea cuptoarelor cu inducție și de aragaz

În ciuda faptului că, în cuptoare, mâncarea este gătită la o temperatură ridicată care ucide majoritatea microbilor, este mai bine să nu neglijați curățarea suprafețelor cuptorului. Firimiturile necurățate, stropii și picăturile rămase pot servi ca hrană pentru bacterii atunci când cuptorul este oprit. În dispozitivele Samsung, de exemplu, în gama cuptorului Dual Cook, este asigurată curățarea catalitică. Nu mai este nevoie de o curățare manuală a incintei cuptorului și facilitează curățarea pereților camerei de gătit. Panoul catalitic de pe spatele camerei absoarbe vaporii și picăturile de grăsime care apar în timpul gătitului. În consecință, cuptorul se curăță și vă salvează de curățarea pereților cuptorului folosind produse de curățare scumpe.

În același timp, rafturile trebuie îndepărtate și spălate separat. Piesele exterioare ale cuptoarelor trebuie curățate regulat cu o cârpă din microfibră cu un agent de curățare universal.

Curățarea și întreținerea cuptoarelor cu microunde

Interiorul cuptorului cu microunde este, de asemenea, important de curățat, deoarece se murdărește și se stropește de la diferite preparate. Pentru aceasta, sunt potrivite atât produse speciale cât și șervețele, precum și săpunul obișnuit. Pentru a face mai ușor curățarea murdăriei, nu uitați de vechiul „hack life” – porniți cuptorul cu microunde timp de 3-5 minute, punând în el un pahar de apă cu lămâie tocată sau acid citric. După ce apa fierbe, ștergeți interiorul dispozitivului cu un burete sau o cârpă de microfibră.

Interiorul cuptoarelor cu microunde din seria Samsung MW5000T folosesc acoperire BIOceramică. Suprafața durabilă protejează împotriva bacteriilor în proporție de 99,9% și nu are zgârieturi și fisuri, ceea ce face suprafața netedă ușor de curățat.

Frigiderele trebuie și ele curățate și întreținute periodic

Rafturile frigiderului trebuie curățate și dezinfectate cel puțin o dată pe săptămână. Acolo se depozitează carnea crudă, legumele, ouăle, brânzeturile și mezelurile. Aceste produse pot servi drept sursă de hrană pentru Listeria – o bacterie căreia îi place răcoarea, dar care este periculoasă pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit, în special vârstnicii și femeile însărcinate.

Trebuie să ștergeți imediat orice lichid vărsat în frigider sau în apropierea acestuia, pentru a preveni creșterea mucegaiului. Grija pentru suprafețele exterioare ale frigiderului este importantă și aceste suprafețe sunt ușor de întreținut. Este suficient să folosiți periodic produse speciale de curățare pentru electrocasnice. Sunt foarte multe produse pe piață.

Frigiderele Samsung RT6000 sunt echipate cu un filtru de carbon antibacterian, care menține curățenia și igiena spațiului interior. Trecând prin filtru, aerul este sterilizat și mirosurile sunt îndepărtate din frigider, iar o plasă antibacteriană specială reține toate bacteriile.

Aspiratoarele fac curățenie dar trebuie și ele curățate

Aspiratoarele vă ajută să scăpați de murdărie și praf în toată casa, dar la interior de adună inevitabil murdărie și praf. Trebuie curățate și dezinfectate în mod regulat! Fiecare parte a aspiratorului are nevoie de o abordare diferită în procesul de curățare și dezinfecție.

Sacul de praf trebuie clătit cu apă și un agent de curățare de fiecare dată după curățarea acesteia. Pentru o igienă mai mare, poate fi curățat în mașina de spălat vase. Aspiratoarele cu jet vertical sunt foarte ușor de păstrat curat datorită unui recipient complet lavabil: colectorul de praf, inclusiv sistemul cu mai multe cicloni, pot fi ușor spălate cu apă. Recipientul este ușor de îndepărtat fără a deconecta tubul telescopic de la corpul aspiratorului.

La filtrele refolosibile este suficiente pentru a se clăti bine sub un jet de apă curentă. Filtrele HEPA trebuie înlocuite! Nu se pot curăța în mod sigur de praf și alergeni nici prin suflare cu aer. În cele din urmă, este convenabil să folosiți un ac standard pentru a curăța peria unui aspirator de părul acumulat și pete.

Trebuie să mai specificăm ceva referitor la toate aceste aparate electrocasnice Samsung de care am scris mai sus. Conform NewsSamsung, toate au instrucțiuni de folosire și întreținere. Este indicat să le citiți! Nu știm niciodată totul și noile tehnologii necesită de multe ori un mod mai particular de atenție.

Stiri

Prețul pentru Samsung Galaxy A42 5G și detalii despre lansare

Samsung se pregătește să lanseze telefonul mid-range Galaxy A42 5G pe diferite piețe. Compania sud-coreeană a anunțat ieri că telefonul 5G accesibil...

Samsung ne poate face o mare surpriză cu viitoarea serie Galaxy S21

Analistul Ross Young sugerează că Samsung are o mare surpriză în mânecă cu viitoarea serie Galaxy S21. Seria Galaxy S20 a fost...

Posibil un Samsung Galaxy Z Fold 3 cu tastatură glisantă

Samsung a lansat mai multe smartphone-uri pliabile, precum Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2 - ambele modele 5G. Toate telefoanele...

Samsung Pay este disponibil pentru plată în Germania

După aproximativ cinci ani, Samsung a ajuns în sfârșit la acest punct: cu Samsung Pay, puteți plăti și în Germania. Începând din...

Samsung creează un clip de Halloween cu tehnologia SmartThings

Înainte de sărbătoarea de Halloween din acest an, Samsung Electronics UK au creat un videoclip cu teme specifice pentru a arăta puterea...

Samsung pentru a zecea oară cel mai popular brand din Rusia

Pentru a zecea oară, Samsung Electronics a devenit lider în clasamentul anual „Branduri favorite ale rușilor - 2020”. Acest top anual este...

Sunetele nedorite: istoria tehnologiei de anulare a zgomotului (ANC)

În 1978, guvernul SUA a abordat o companie din domeniul audio cu o propunere neobișnuită. Aceasta trebuia să dezvolte o tehnologie specială...