Acasă Stiri Cum să aveți grijă de aparatele electrocasnice Samsung

Cum să aveți grijă de aparatele electrocasnice Samsung

Adesea este dificil să găsești informații fiabile despre modul de îngrijire a dispozitivelor fără a deteriora suprafața sau mecanismele aparatelor. Fiecare gadget necesită anumite metode de curățare sau dezinfectare iar unele dispozitive au funcții de auto-curățare care pot economisi timpul utilizatorilor. Pentru a ajuta la întreținerea și pentru a obține igiena și curățenia maximă a aparatelor Samsung din bucătărie, vă prezentăm un scurt ghid pentru îngrijirea diferitelor aparate electrocasnice de acasă.

Samsung este unul dintre cei mai mari producători de aparate electrocasnice din lume. Frigidere, mașini de spălat, mașini de spălat vase, aspiratoare, sau cuptoare cu microunde cu brandul Samsung nu lipsesc din nicio casă. Sigur că am enumerat doar câteva dintre aparatele electrocasnice produse de Samsung. Gigantul tech este pe primul loc în lume la multe din aceste produse iar calitatea, fiabilitatea și designul acestora au dus la acest lucru.

Cum întreținem mașina de spălat vase

Cel mai adesea murdăria, ciupercile și bacteriile, sunt colectate pe garnitura de cauciuc de pe ușa mașinii de spălat vase. Pentru a preveni acumularea lor, ștergeți-le săptămânal cu o soluție ușoară de agent de curățare dezinfectant. Suprafața exterioară a mașinii de spălat vase trebuie curățată în același timp cu restul suprafeței bucătăriei – aproximativ o dată pe săptămână.

Filtrul de la mașină de spălat vase este mult mai ușor de spălat dacă îl pre-înmuiați în apă cu săpun timp de 10 minute. Pentru a scăpa de murdărie în interiorul dispozitivului, așezați un pahar de oțet pe fundul mașinii și porniți ciclul la cald. După finalizarea acestuia, puteți pune peste noapte un recipient mic de sodă în partea superioară a coșului dispozitivului. În 8-10 ore, soda va absorbi toate mirosurile neplăcute.

Noile mașini de spălat vase din seria Samsung DW50R4070BB au un program de igienizare. Clătirea igienică ajută la eliminarea bacteriilor datorită temperaturilor de până la 70° C și asigură curățarea și igienizarea profundă.

Întreținerea mașinilor de spălat rufe

Conform studiilor, microorganisme precum E. coli și chiar viruși, inclusiv rotavirus și norovirus, pot supraviețui în mașinile de spălat, mai ales dacă nu sunt folosiți dezinfectanți în timpul spălării. Pentru a scăpa de germeni, o dată la două săptămâni (sau o dată pe lună, dacă dispozitivul este rar utilizat), se recomandă „rularea” unui ciclu fără rufe în mașină, dar cu un pahar de înălbitor. În noile modele de mașini de spălat Samsung, există cicluri încorporate foarte eficiente pentru a scăpa de germeni. De exemplu, mașinile de spălat din seria Samsung WW 6600 sunt echipate cu o funcție de curățare ecologică a tamburului (Eco Drum Clean). În acest caz, dispozitivul va asigura dezinfectarea fără cheltuieli suplimentare. Când trebuie să curățat tamburul, este afișat un avertisment pe display.

Curățirea cuptoarelor cu inducție și de aragaz

În ciuda faptului că, în cuptoare, mâncarea este gătită la o temperatură ridicată care ucide majoritatea microbilor, este mai bine să nu neglijați curățarea suprafețelor cuptorului. Firimiturile necurățate, stropii și picăturile rămase pot servi ca hrană pentru bacterii atunci când cuptorul este oprit. În dispozitivele Samsung, de exemplu, în gama cuptorului Dual Cook, este asigurată curățarea catalitică. Nu mai este nevoie de o curățare manuală a incintei cuptorului și facilitează curățarea pereților camerei de gătit. Panoul catalitic de pe spatele camerei absoarbe vaporii și picăturile de grăsime care apar în timpul gătitului. În consecință, cuptorul se curăță și vă salvează de curățarea pereților cuptorului folosind produse de curățare scumpe.

În același timp, rafturile trebuie îndepărtate și spălate separat. Piesele exterioare ale cuptoarelor trebuie curățate regulat cu o cârpă din microfibră cu un agent de curățare universal.

Curățarea și întreținerea cuptoarelor cu microunde

Interiorul cuptorului cu microunde este, de asemenea, important de curățat, deoarece se murdărește și se stropește de la diferite preparate. Pentru aceasta, sunt potrivite atât produse speciale cât și șervețele, precum și săpunul obișnuit. Pentru a face mai ușor curățarea murdăriei, nu uitați de vechiul „hack life” – porniți cuptorul cu microunde timp de 3-5 minute, punând în el un pahar de apă cu lămâie tocată sau acid citric. După ce apa fierbe, ștergeți interiorul dispozitivului cu un burete sau o cârpă de microfibră.

Interiorul cuptoarelor cu microunde din seria Samsung MW5000T folosesc acoperire BIOceramică. Suprafața durabilă protejează împotriva bacteriilor în proporție de 99,9% și nu are zgârieturi și fisuri, ceea ce face suprafața netedă ușor de curățat.

Frigiderele trebuie și ele curățate și întreținute periodic

Rafturile frigiderului trebuie curățate și dezinfectate cel puțin o dată pe săptămână. Acolo se depozitează carnea crudă, legumele, ouăle, brânzeturile și mezelurile. Aceste produse pot servi drept sursă de hrană pentru Listeria – o bacterie căreia îi place răcoarea, dar care este periculoasă pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit, în special vârstnicii și femeile însărcinate.

Trebuie să ștergeți imediat orice lichid vărsat în frigider sau în apropierea acestuia, pentru a preveni creșterea mucegaiului. Grija pentru suprafețele exterioare ale frigiderului este importantă și aceste suprafețe sunt ușor de întreținut. Este suficient să folosiți periodic produse speciale de curățare pentru electrocasnice. Sunt foarte multe produse pe piață.

Frigiderele Samsung RT6000 sunt echipate cu un filtru de carbon antibacterian, care menține curățenia și igiena spațiului interior. Trecând prin filtru, aerul este sterilizat și mirosurile sunt îndepărtate din frigider, iar o plasă antibacteriană specială reține toate bacteriile.

Aspiratoarele fac curățenie dar trebuie și ele curățate

Aspiratoarele vă ajută să scăpați de murdărie și praf în toată casa, dar la interior de adună inevitabil murdărie și praf. Trebuie curățate și dezinfectate în mod regulat! Fiecare parte a aspiratorului are nevoie de o abordare diferită în procesul de curățare și dezinfecție.

Sacul de praf trebuie clătit cu apă și un agent de curățare de fiecare dată după curățarea acesteia. Pentru o igienă mai mare, poate fi curățat în mașina de spălat vase. Aspiratoarele cu jet vertical sunt foarte ușor de păstrat curat datorită unui recipient complet lavabil: colectorul de praf, inclusiv sistemul cu mai multe cicloni, pot fi ușor spălate cu apă. Recipientul este ușor de îndepărtat fără a deconecta tubul telescopic de la corpul aspiratorului.

La filtrele refolosibile este suficiente pentru a se clăti bine sub un jet de apă curentă. Filtrele HEPA trebuie înlocuite! Nu se pot curăța în mod sigur de praf și alergeni nici prin suflare cu aer. În cele din urmă, este convenabil să folosiți un ac standard pentru a curăța peria unui aspirator de părul acumulat și pete.

Trebuie să mai specificăm ceva referitor la toate aceste aparate electrocasnice Samsung de care am scris mai sus. Conform NewsSamsung, toate au instrucțiuni de folosire și întreținere. Este indicat să le citiți! Nu știm niciodată totul și noile tehnologii necesită de multe ori un mod mai particular de atenție.

Stiri

Samsung ISOCELL 2.0 pentru viitoarele camere de smartphone-uri

Smartphone-urile noastre sunt dispozitive incredibile - compacte și capabile să îndeplinească o mare varietate de funcții la standarde foarte ridicate. Cel mai...

Samsung Galaxy A71 4G actualizat cu Android 11 și One UI 3.1

Samsung și-a îmbunătățit sistemul de actualizare a software-ului cu pași mari în ultimii doi ani. Acum câțiva ani la compania Samsung era...

Samsung și Mastercard lansează un card biometric cu senzor de amprentă

Samsung și Mastercard au anunțat o nouă colaborare strategică în scopul dezvoltării unui Samsung Card cu un scaner de amprentă încorporat, pentru...

Samsung Galaxy Tab A7 Lite certificată de Bluetooth, lansare iminentă

Am scris recent despre două viitoare tablete Samsung Galaxy Tab A7 Lite și Galaxy Tab S7 Lite. Tot mai multe informații încep...

Samsung pe locul trei pe piața ceasurilor inteligente în 2020

Samsung Electronics Co. a fost al treilea cel mai mare furnizor de ceasuri inteligente din lume anul trecut. Datele au fost publicate...

De 8 Martie, Ziua Femeii, le dorim tuturor cititoarelor noastre La Mulți Ani!

Tuturor cititoarelor noastre le dorim de 8 Martie La Mulți Ani! Să fie norocoase, sănătoase și fericite! Să iubească și să fie iubite! Ziua Internațională...

Samsung Galaxy A52 și Galaxy A72 au apărut pe site-ul oficial Samsung

Pagini de asistență pentru Galaxy A52 / A52 5G și Galaxy A72 au apărut pe site-ul oficial Samsung EAU. Site Samsung din...