Samsung a lansat noile mașini de spălat rufe și uscătoare Grande AI

990
Sursa Foto: Samsung Electronics Co. via Yonhap

Samsung Electronics Co. a lansat zilele trecute noi aparate de spălat rufe și uscătoare cu funcții de inteligență artificială. Acestea sunt disponibile momentan pe piața din Coreea de Sud. Conform The Korea Herald acestea vor fi disponibile în perioada următoare și în Statele Unite, Europa și pe alte piețe. Noile mașini de spălat și uscătoare Grande AI sunt dotate cu inteligență artificială cu o mare capacitate de auto-învățare, oferind spălare și uscare personalizate, potrivit Samsung.

Gigantul high-tec și-a prezentat gama de mașini de spălat și uscătoare Grande AI, ca parte a proiectului Project Prism. Prin acest proiect Samsung își propune să ofere produce care să reflecte stilul de viață al consumatorilor și să lanseze produse personalizate. Primul produs Samsung din cadrul Project Prism a fost Bespoke, un frigider personalizabil lansat anul trecut.

Noile mașini de spălat și uscătoare Grande AI învață rutinele utilizatorilor

Samsung a spus că funcția sa „all-in-one” permite consumatorilor să își controleze uscătorul prin mașina de spălat. Cele mai recente produse Grande AI pot aminti utilizatorilor, de asemenea, modurile de spălare sau uscare utilizate frecvent și pot propune setări optime. Pe baza setărilor mașinii de spălat, Grande AI poate configura automat cel mai bun ciclu de uscare, a adăugat compania Samsung.

Samsung a spus că Grande AI a învățat de la mai mult de 12 milioane de cicluri de rufe și va deveni mai inteligent pe măsură ce va cunoaște rutinele utilizatorilor în privința spălării rufelor. Noile mașini de spălat pot detecta, de asemenea, volumul și greutatea hainelor și pot determina nivelul de murdărire. Funcția AI „AI Custom Laundry” detectează automat greutatea și gradul de contaminare. Uscătoarele sunt echipate cu compresoare mai mari și schimbătoare de căldură. În acest fel, potrivit The Korea Herald, pot oferi performanțe de uscare îmbunătățite. Odată cu Grande AI, Samsung a susținut că este nevoie de doar 36 de minute pentru a spăla și usca un lot de cămăși.

Americanul Hamilton Smith a patentat în 1858 mașina de spălat rotativă. Cu o formă care semăna cu mașina de spălat modernă, invenția lui Smith era acționată manual. Prima mașină de spălat electrică a fost inventată în SUA în 1908 de către Alva Fisher.

Mașinile de spălat Grande AI au un preț de 1,84 – 1,94 milioane won, aproximativ 1.535 – 1.635 de dolari în funcție de culori și opțiuni. Uscătoarele Samsung Grande AI se vor vinde cu un preț între 1,89 și 1,99 milioane won (1.580 – 1.680 USD) în Coreea de Sud.

Mașinile Grande AI pot fi comandate prin Galaxy Home Mini

Cu ocazia lansării, în timpul conferinței de presă, oficialii Samsung au demonstrat pornirea mașinii de spălat Grande AI, cu o comandă vocală prin difuzorul Galaxy Home Mini.

Atunci când Galaxy Home Mini va fi lansat, conexiunile dintre dispozitivele Samsung vor fi îmbunătățite în continuare prin intermediul platformei Samsung SmartThings”. A spus Lee Jae-seung, șeful diviziei electronice de consum de la Samsung Electronics. Versiunea mini a difuzorului Galaxy Home este de așteptat să fie dezvăluită la evenimentul „Samsung Galaxy Unpacked”. Galaxy Home Mini va costa aproximativ 80.000 won, echivalentul a aproximativ 70 de dolari. Evenimentul Samsung este programat pentru 11 februarie, când vor fi prezentate seria Galaxy S20 și Galaxy Z Flip.