Acasă Cum sa... Cum să remediați Burn-in - arsura pe ecran - la Samsung Galaxy...

Cum să remediați Burn-in – arsura pe ecran – la Samsung Galaxy S9+

Samsung Galaxy S9+ este unul dintre cele mai bune smartphone-uri Android disponibile pe piață astăzi. Are o calitate excelentă de construcție, realizată dintr-un cadru din aluminiu iar sticla Corning Gorilla este pe față și pe spate. Afișajul său mare Super AMOLED de 6,2 inch este excelent pentru vizualizarea conținutului multimedia și nu numai. Numai că Galaxy S9+ nu este invulnerabil, poate apărea la el Burn-in sau arsura pe ecran.

Deși Samsung Galaxy S9+ este un dispozitiv performant, există cazuri când pot apărea anumite probleme printre care și burn-in sau arsura pe ecran. Acest burn-in cunoscut sub denumirea de arsură sau imagine fantomă, este o decolorare a zonelor de pe un afișaj electronic. Practic în locurile unde se produce burn-in, unde este ars ecranul, pixeli din ecran nu sunt utilizați uniform.

Cum să remediați un Samsung Galaxy S9+ cu Burn-in pe ecran

Înainte de a continua pașii de depanare enumerați mai jos prin intermediul site-ului Thedroidguy, este mai bine să vă asigurați că telefonul dvs. rulează pe cea mai recentă versiune software. Dacă este disponibilă o actualizare pe Galaxy S9+, atunci vă sugerăm să o descărcați și să o instalați mai întâi.

Datorită faptului că acest telefon folosește un ecran AMOLED, la Galaxy S9+ poate apărea arsura pe ecran, mai ales dacă pe ecran este afișată constant o imagine statică. Ceea ce se întâmplă în acest caz este că, de obicei, afișajul va suferi de decolorare și va avea adesea un contur vizibil a unui text sau a unei imagini anterioare care persistă pe ecran.

Există câteva moduri prin care puteți preveni apariția burn-in pe ecran. Iată ce trebuie să aveți în vedere:

 • Nu setați luminozitatea afișajului la maxim. Creșterea luminozității duce mai mult curent la ecranul AMOLED și poate apărea această problemă.
 • Asigurați-vă că opriți ecranul atunci când nu îl utilizați, pentru a preveni afișarea imaginilor statice.
 • Folosiți Immersive Mode – modul imersiv, acolo unde este disponibil. Aceasta ascunde bara de notificări, astfel încât pictogramele statice nu vor fi afișate.
 • Folosiți un fond de ecran ce are culori mai închise și schimbați-l din când în când.
 • Folosiți tastaturi care oferă teme mai întunecate pentru a preveni degradarea culorii în jumătatea inferioară a afișajului.
Verificați dacă Burn-in apare în Safe Mode

O altă cauza pentru această problemă este o aplicație pe care ai descărcat-o pe Galaxy S9+. Pentru a verifica acest lucru, va trebui să porniți telefonul în modul Safe, deoarece numai aplicațiile preinstalate au voie să ruleze în acest mod. Iată cum:

 • Opriți telefonul.
 • Apăsați și mențineți apăsată tasta Power – pornire după ce numele modelului apare pe ecran.
 • Când apare SAMSUNG pe ecran, eliberați tasta Power – pornire.
 • Imediat după eliberarea tastei de pornire, apăsați și mențineți apăsată tasta Volume down – tasta de volum de jos.
 • Continuați să mențineți apăsată tasta de volum de jos până când dispozitivul termină repornirea.
 • Când apare Safe Mode în colțul din stânga jos al ecranului, eliberați tasta Volum.

Dacă problema nu apare în Safe Mode, atunci problema ar putea fi cauzată de o aplicație descărcată pe Samsung Galaxy S9+. Aflați ce aplicație este și dezinstalați-o.

Ștergeți partiția din cache a telefonului

Datele din cache ale sistemului din telefon sunt utilizate pentru a accelera accesul la aplicațiile de telefon. Uneori, aceste date pot fi rele, ceea ce duce la probleme care apar pe dispozitiv. Pentru a verifica dacă aceste date sunt cauza, trebuie să ștergeți partiția din cache a telefonului din modul de recuperare. Iată cum:

 • Opriți telefonul.
 • Apăsați și mențineți apăsat Volume Up – tasta de volum de sus și tasta Bixby, apoi apăsați și mențineți apăsată tasta Power.
 • Când este afișat logo-ul Android, eliberați toate tastele („Instalarea actualizării sistemului” va apărea timp de aproximativ 30 – 60 de secunde înainte de a afișa opțiunile meniului de recuperare a sistemului Android).
 • Apăsați tasta de volum de jos pentru a evidenția „ștergeți partiția din cache”.
 • Apăsați Power pentru a selecta.
 • Apăsați tasta de volum de jos pentru a evidenția „da” și apăsați tasta Power pentru a selecta.
 • Când ștergerea partiției din cache este finalizată, apăsați tasta de repornire.
Efectuați o resetare din fabrică

Dacă burn-in – arsura pe ecran persistă încă pe Galaxy S9+, un ultim pas de depanare pe care trebuie să-l luați în considerare este resetarea din fabrică. Acest lucru va duce telefonul Samsung înapoi la starea inițială de fabricație. Atenție! Rețineți că acest lucru vă va șterge datele telefonului! Iată cum să procedați:

 • Opriți telefonul.
 • Apăsați și mențineți apăsată tasta Volume Up și Bixby, apoi apăsați și mențineți apăsată tasta Power.
 • Când se afișează logo-ul verde Android, eliberați toate tastele („Instalarea actualizării sistemului” va apărea timp de aproximativ 30 – 60 de secunde înainte de a afișa opțiunile meniului de recuperare a sistemului Android).
 • Apăsați de mai multe ori tasta Volum pentru a evidenția „ștergere date / resetare din fabrică”.
 • Apăsați butonul Power pentru a selecta.
 • Apăsați tasta de volum de jos până apare „Da – ștergeți toate datele utilizatorului”.
 • Apăsați butonul Power pentru a selecta și porni resetarea.
 • Când resetarea este finalizată, apăsați tasta de pornire pentru a reporni dispozitivul.

În cazul în care problema arsura pe ecran persistă după efectuarea etapelor de depanare enumerate mai sus, acest lucru este cel mai probabil cauzat de o componentă hardware defectă. Cel mai bun lucru este să duceți telefonul Galaxy S9+ la un centru de service.

Stiri

Samsung, Britannica și Merriam-Webster au lansat aplicația IoT Family Hub

Encyclopedia Britanică și Merriam-Webster s-au asociat cu Samsung pentru o nouă aplicație integrată de Internet of Things (IoT). Aceasta va fi disponibilă...

Serviciul Samsung TV Plus va distribui platforma muzicală Vevo

Samsung TV Plus este un serviciul video gratuit preinstalat pe toate televizoarele Samsung Smart din 2016 până în 2019. Samsung TV Plus...

Samsung pe locul trei la dispozitive wearables în Q3 2019

Samsung Electronics Co., principalul producător de produse electronice din Coreea de Sud, a fost cel de-al treilea furnizor de dispozitive purtabile din...

Ecrane Samsung Smart Signage în stațiile metroului din Seul

Samsung Electronics a instalat ecrane de semnalizare inteligentă Samsung Smart Signage, în cele 90 de stații de metrou din Seul. Samsung  anunțat...

Samsung Galaxy A71 lansat cu o cameră Macro și Android 10

La evenimentul de astăzi din Vietnam, Samsung a lansat alături de Galaxy A51 și pe Samsung Galaxy A71. Au existat zvonuri anterioare...

Samsung Galaxy A51 lansat oficial, are afișaj Infinity-O și Android 10

Samsung a anunțat în sfârșit pe Galaxy A51, primul smartphone din seria Galaxy A (2020) care a devenit oficial. Datorită tuturor scurgerilor...

A fost confirmată capacitatea bateriei mijlociului Galaxy S11

Până acum nu era cunoscută capacitatea bateriei unui singur smartphone din seria S11: modelul mijlociu Samsung Galaxy S11. Conform GalaxyClub, certificarea vine...