Acasă Cum sa... Cum să activezi funcția Find My Mobile pe telefonul Samsung Galaxy

Cum să activezi funcția Find My Mobile pe telefonul Samsung Galaxy

Dacă se întâmplă să pierzi un telefon sau o tabletă Galaxy, nu te panica! Disponibil online, Samsung Find My Mobile este un serviciu gratuit care poate fi accesat prin contul Samsung și vă permite să localizați, să faceți backup de la distanță și să ștergeți datele de pe un dispozitiv mobil Galaxy.

Deci, dacă tocmai ai pierdut un telefon Samsung Galaxy nou, funcția Find My Mobile este disponibilă pentru a te ajuta. Este gratuită și dacă te-ai conectat la contul Samsung când ai configurat telefonul, atunci vei găsi foarte ușor prețiosul smartphone. Funcția Samsung Găsește-mi mobilul folosește informații despre locație colectate de Google, precum și date care trec prin rețele wireless pentru a identifica locul în care un smartphone ar fi putut fi pierdut sau chiar furat.

Cu prima ocazie când aveți smartphone-ul Samsung Galaxy în mână, în loc să așteptați să se întâmple ceva nefericit, în câteva minute puteți activa și configura Find My Mobile.

Cum configurați Find My Mobile pe telefonul Samsung

Pentru a utiliza serviciul „Find My Mobile” prima dată trebuie să vă configurați contul Samsung pe dispozitiv, conform Cnet. Trebuie să permiteți companiei Google să vă colecteze informațiile despre locație și să acceptați termenii și condițiile privind utilizarea rețelelor fără fir.

Pentru a utiliza serviciul „Găsește-mi mobilul” urmați indicațiile de mai jos:

  • Căutați dispozitivul în aplicația Găsește-mi mobilul
  • Atingeți pe Find My Mobile
  • Permiteți aplicației să vă acceseze persoanele de contact, locația și stocarea dispozitivului
  • Deschideți meniul principal Setări
  • Derulați în jos și atingeți Biometrie și securitate
  • Asigurați-vă că Găsiți-mi mobilul este pornit
  • Apăsați pe link Find My Mobile
  • Asigurați-vă că contul dvs. și comutați pe Deblocarea de la distanță și Trimiteți ultima locație
  • Când comutați pe Deblocarea de la distanță, o fereastră pop-up vă va întreba dacă doriți să faceți backup pentru codul PIN. Atingeți De acord

Atenție! Nu toți operatorii de telefonie mobilă acceptă Găsește-mi mobilul. Dacă nu puteți găsi funcția pe dispozitivul dvs. Galaxy, operatorul de telefonie poate oferi propria versiune sau puteți descărcați această aplicație prin Play Store.

Activați toate funcțiile asociate la Găsește-mi mobilul

Vă sugerăm să activați toate opțiunile asociate funcției. Acest lucru vă va permite să faceți lucruri cum ar copii de rezervă la distanță, preluarea jurnalelor de apeluri și mesaje, extindeți durata de viață a bateriei, Set Guardian, trimiteți ultima locație, etc. De exemplu, la preluarea apelurilor și a mesajelor, acestea se vor sincroniza cu telefonul și vă vor afișa ultimele 50 de apeluri și mesaje, completate cu numere de telefon.

Opțiunea extinderea duratei de viață a bateriei va oferi opțiunea pentru a vă ajuta să urmăriți mai mult timp dispozitivul pierdut. În sfârșit, opțiunea Set Guardian vă permite să desemnați un prieten sau un membru al familiei, care să se poată conecta la Find My Mobile în numele dvs. pentru a urmări sau controla dispozitivul.

Dacă cineva a înlocuit cartela SIM pe dispozitivul pierdut, veți putea verifica noul număr de telefon pe site-ul Web Find My Mobile printr-o notificare.

Serviciul de localizare Google oferă informații despre locație mai precise – esențiale într-un moment în care urmăriți un dispozitiv pierdut. Trimiterea ultimei locații va monitoriza bateria dispozitivului și va trimite ultima locație cunoscută chiar înainte de a se descărca complet.

Cum folosesc Find My Mobile pentru a-mi localiza telefonul?

Odată activat, puteți vizita serviciul Find My Mobile – Găsiți-mi mobilul pe orice browser web pentru a localiza dispozitivul Samsung. Din nou, vă veți conecta mai întâi la contul dvs. Samsung. Veți vedea apoi o listă cu dispozitivele Samsung pentru care ați activat Găsiți-mi mobilul. Dacă ați optat pentru „Trimiteți ultima locație” de pe telefon, puteți vedea locația telefonului pe o hartă. Dacă dispozitivul dvs. este în mișcare, veți putea primi actualizări ale locației la fiecare 15 minute. Puteți verifica, de asemenea, starea dispozitivului și durata de viață a bateriei.

Rețineți că locația și alte funcții ale Găsiți-mi mobilul vor putea fi folosite numai dacă dispozitivul pierdut este pornit și conectat la o rețea celulară sau Wi-Fi.

Vă recomandăm să activați funcția Find My Mobile când cumpărați un nou telefon, pentru a putea găsi telefonul în cazul pierderii sau furtului. Nu uitați că un smartphone cum ar fi Samsung Galaxy S20 Ultra, de exemplu, poate costa peste 1.500 de euro. Puteți pierde acești bani!

Stiri

Seria Samsung Galaxy S21 ar putea veni fără încărcător și căști în cutie

Recent Apple a lansat noua gamă iPhone 12. Deși dispozitivele diferă unele de altele, ele au un numitor comun. Nu au încărcător...

Seria Samsung Galaxy S21 (S30) va fi lansată cu One UI 3.1

Galaxy S21 (Galaxy S30) ar încorpora direct interfața Samsung One UI 3.1. Contrar primelor informații care au apărut pe web, Samsung ar...

Asistentul vocal inteligent Samsung Bixby primește un nou design

Samsung se pare că renunță la asistentul Bixby de luna aceasta, pentru unele dintre caracteristicile de realitate augmentată. Dar gigantul high-tech nu...

Smartphone-ul Galaxy S21 5G vine cu ecran Samsung Blade

Săptămâna trecută am scris despre o marcă comercială Samsung pentru numele „Blade Bezel”. Acesta este probabil un nou tip de margine pentru...

Samsung Display a primit aprobarea SUA pentru a vinde ecrane la Huawei

Samsung Display a primit aprobarea de la guvernul SUA pentru a furniza anumite produse de afișare către Huawei. Informația a fost publicată...

Seria Galaxy Tab S7 primește patch-ul de securitate din octombrie

Chiar dacă ne apropiem de sfârșitul lunii Samsung continuă să lanseze actualizări de securitate pe diferite dispozitive. Printre ultimele astfel de dispozitive...

Galaxy A02s observat pe Geekbench, are procesor Snapdragon 450

Specificațiile lui Samsung Galaxy A02s au fost văzute pe Geekbench, sugerând lansarea sa iminentă. Galaxy A02s cu numărul de model SM-A025G a...