Acasă Cum sa... Cum să alegem un televizor, la ce să fim atenți când îl...

Cum să alegem un televizor, la ce să fim atenți când îl cumpărăm?

Căutați un nou televizor? La ce lucruri trebuie să acordați o atenție mai mare atunci când cumpărați un televizor? Cumpărarea unui televizor poate fi o mare provocare în ziua de azi.

De cele mai multe ori numai cum arată un televizor sau culorile ce le afișează nu este suficient. Când vine vorba de achiziționarea unui nou televizor, în general ne concentrăm și suntem mai atenți în mod tradițional pe două puncte cheie: cât de mare este și cât costă.

Cutia magică de vizionare a suferit o adevărată metamorfoză în ultimele trei decenii și în primul rând nu mai este o cutie! Alegerea unui televizor nu a fost niciodată atât de complicată, sunt o mare varietate de produse de la foarte multe companii producătoare de televizoare. Ca urmare vă dăm câteva sfaturi care vă pot fi de folos atunci când decideți să cumpărați un televizor.

Televizoare pe care le puteți cumpăra astăzi nu sunt numai mult îmbunătățite în rezoluția și reproducere a culorilor, sunt, de asemenea, extrem de bine concepute și realizate din materiale durabile.

Cele mai multe dispozitive care sunt vândute în prezent au, de asemenea, un sistem de operare, pe care pot fi instalate aplicații TV. Așa-numitul televizor inteligent este conectat la Internet și oferă opțiuni suplimentare de care poate beneficia utilizatorul.

În acest fel, viața socială a smartphone-ului poate fi continuată pe un televizor mare. Facebook, Twitter și Skype sunt aplicații TV foarte populare. Dacă cumpărați un televizor cu cameră încorporată, puteți efectua și apeluri video. Oricine cumpără un televizor astăzi trebuie, de asemenea, să facă o alegere din tehnologiile disponibile de afișare. Alegeți televizor LED sau OLED? Și ce este QLED?

Televizoarele LED

Un televizor cu LED-uri utilizează luminile LED ca lumină de fundal. Aceasta va lumina ecranul LCD aflat în fața televizorului. Ecranul LCD nu emite lumină în sine. Deoarece micile lămpi LED sunt distribuite pe întreaga suprafață, lumina este distribuită uniform pe panoul afișajului.

Televizoarele OLED

Cu televizoarele OLED, LED-urile funcționează individual. Acest lucru oferă mai multe avantaje în calitatea imaginii ecranului. În special, tonurile negre sunt mai eficiente pe un televizor OLED. În plus, televizoarele OLED sunt adesea mai ușoare în greutate și consumă și mai puțină energie. Un alt avantaj remarcabil este unghiul larg de vizualizare. Televizoarele OLED sunt potrivite pentru situațiile în care toată familia se află în jurul televizorului.

Televizoarele QLED

Tehnologia QLED utilizează puncte cuantice, așa-numitele nano-cristale. Fiecare punct cuantic poate afișa propria culoare, creând o gamă de culori mult mai mare. Negrul este mai profund decât la televizoarele OLED. QLED funcționează la fel ca un televizor cu LED-uri, folosind iluminarea din spate. Samsung a dezvoltat un televizor QLED cu auto-emisie de lumină, la fel ca la un ecran OLED. Această tehnologie este considerată a fi de viitor și este numită Samsung MicroQLED.

 

La ce ar trebui să fiți atenți atunci când cumpărați un televizor?

Sfatul nostru este clar și concis: cumpărați televizorul care vă convine! Nu mergeți pe mâna vânzătorilor așa-zis specialiști din magazine, aceștia vor în primul rând să-și vândă marfa. Nu cumpărați unul prea mic, dar nici unul prea mare.

O regulă de bază: diagonala televizorului trebuie să fie proporțională cu dimensiunea camerei unde va fi amplasat televizorul. Dimensiunea ideală a ecranului este determinată de distanța dintre privitor și ecran. Cu cât este mai mare această distanță, cu atât este mai mare ecranul pe care îl puteți cumpăra.

Distanța trebuie să fie de aproximativ 2,5 ori diagonala ecranului în centimetri. De exemplu, dacă doriți să cumpărați un televizor de 65 inch, este recomandabil să aveți o distanță de patru metri între canapea și ecranul televizorului.

Alegeți un televizor care are în spate cât mai puține cabluri posibil. Acestea sunt adesea deranjante pentru ochi și în cele din urmă sunt adevărate cuiburi de praf.

Dacă aveți și folosiți o consolă de jocuri, luați în considerare decalajul de intrare al dispozitivului dvs. Timpul de răspuns și rata de reîmprospătare sunt, de asemenea, specificații tehnice importante la care ar trebui să le acordați atenție. Verificați cu atenție și dacă dispozitivul este echipat cu toți conectorii necesari pentru periferice. Gândiți-vă, de exemplu, la un player Blu-ray, la un decodor sau la un sistem de divertisment la domiciliu. Cele mai scumpe modele oferă adesea cele mai comune conexiuni, inclusiv HDMI. Televizoare ieftine au uneori uneori doar 1 sau 2 puncte de conectare HDMI.

 

Ce marca este cea mai indicată pentru cumpărare?

Samsung, LG, Panasonic, Philips și Sony sunt cele mai serioase mărci. Acești producători furnizează ecrane Full HD și Super UHD (4K) și chiar și primele televizoare de 8K au fost deja introduse. Televizoarele Samsung sunt cele mai diversificate iar calitatea este ireproșabilă. Televizoarele LG sunt în general mai ieftine, dar cu siguranță nu compromit funcționalitatea. Panasonic și Sony sunt mărci premium care pot fi alese și ele oricând.

În ultimii ani, vedem o tendință clară spre ecranele mai mari. Televizoarele de 65 inch sunt în prezent foarte populare. Prețurile pentru această dimensiune au devenit mai bune și există mai multe opțiuni ca modele.

Acum puteți cumpăra și așa-numitul TV curbat. Ecranul curbat are un număr de avantaje, dar ele sunt adesea exagerate de către vânzători. Unul dintre argumentele pe care le auzi adesea este că experiența cu un ecran curbat ar fi mai intensă. Un televizor cu ecran plat este frumos pe perete și economisește spațiu în camera de zi. Și asta este ceea ce mulți consumatori doresc.

Ar trebui să știți că un televizor are o durată de viață de aproximativ 10 ani. Durata de viață estimată pentru un televizor premium poate fi chiar mai lungă. Televizoarele QLED de la Samsung au o durată de viață mai mare de 10 ani datorită utilizării tehnologiei Quantum Dot. Garanția pentru arderea ecranului va fi extinsă de Samsung la 10 ani, și va fi introdusă treptat pe măsură ce televizoarele QLED vor fi lansate în fiecare piață.

 

Aplicația Samsung TV pentru alegerea unui televizor

În cele din urmă, un sfat final. Samsung a lansat o aplicație la îndemână pentru smartphone-uri, pentru consumatorii care caută un nou televizor. Aplicația Samsung TV vă oferă posibilitatea de a proiecta televizorul prin intermediul realității augmentate în camera dvs. de zi. Astfel, puteți vedea dimensiunea și designul care se potrivește cel mai bine în interiorul dvs.

Deși aplicația vine de la Samsung, puteți să folosiți această aplicație chiar dacă nu doriți să cumpărați un televizor Samsung, vă oferă o bună indicație a dimensiunii și a modului în care aceasta se va potrivi în camera dvs. de zi.

Stiri

Stocarea și sincronizarea Samsung Cloud se vor opri în curând

De la 1 august, unele funcții ale Samsung Cloud nu vor mai funcționa sau nu vor mai fi accesibile. Sincronizarea cu imagini...

Flagship-urile Samsung vor primi în curând o funcție pentru camera zoom

Galaxy S21 Ultra, care a fost lansat la începutul acestui an, este considerat a avea cea mai bună cameră smartphone din 2021....

Samsung Galaxy M21 2021 Edition a fost lansat în India

Samsung Galaxy M21 2021 Edition a fost lansat în India, așa cum a promis compania sud-coreeană. Este cel mai recent smartphone ieftin...

Caracteristicile căștilor Galaxy Buds 2 au apărut în aplicația Galaxy Wearable

Căștile wireless Samsung Galaxy Buds 2 vor fi lansate la evenimentul Unpacked 2021. Aplicația Galaxy Wearable a fost actualizată și a primit...

Samsung Galaxy A50 primește actualizarea de securitate din iulie 2021

Majoritatea telefoanelor Samsung planificate pentru patch-ul din iulie l-au primit deja - dar nu toate încă. Unul dintre dispozitivele care se afla...

Noul Samsung The Wall, o minune de televizor MicroLED de 25,4 metri!

Recent Samsung a lansat un nou model de televizor modular MicroLED The Wall. Dacă aveți prieteni care se laudă cu un televizor...

Samsung intră pe piața eoliană pentru centrale offshore

Am scris de multe ori despre energia regenerabilă și sustenabilitatea promovată de Samsung în fabricile și produsele sale. Acum filiala Samsung Heavy...