Cum să blocați mesajele text și spam pe un telefon Samsung Galaxy

476
Cum sa blocati mesajele text pe un telefon Samsung Galaxy
Sursa Foto: makeuseof.com

Mesageria text este un instrument de comunicare convenabil. Vă permite să primiți note de la oameni și instituții, permițându-vă să obțineți diferite informații. Puteți folosi SMS-urile pentru a vorbi cu prietenii și familia, pentru a obține actualizări de utilitate și bancare și chiar pentru a vă securiza conturile. Dar de multe ori primiți și mesaje nedorite de tot felul. Te-ai săturat să primești spam-uri sau mesaje nedorite pe telefonul tău Samsung Galaxy? Iată mai multe moduri prin care le poți bloca.

Cu toate acestea, escrocii și spammerii pot folosi și această tehnologie pentru a încerca să vă fure banii câștigați cu greu. Există, de asemenea, cazuri în care persoane nedorite, cum ar fi pretendenții respinși și prietenii toxici, folosesc acest lucru pentru a vă perturba bunăstarea mentală. Așadar, pentru a vă proteja de ele, iată cinci moduri, via Makeuseof, de a bloca textele nedorite pe telefonul dvs. Samsung Galaxy.

Cum să blocați mesajele text pe un telefon Samsung Galaxy

1. Blocați numerele respective din Contacte. Aceasta este o modalitate eficientă de a bloca contactele sau numerele care vă trimit în mod repetat mesaje. Puteți salva detaliile persoanei sau numărului pe care doriți să-l blocați în aplicația Contacte și apoi să utilizați funcțiile acesteia pentru a le opri să vă trimită mesaje.

După ce ați salvat detaliile persoanei pe telefon iată ce trebuie să faceți:

 • Intrați în aplicația Samsung Contacts
 • Deschideți cartele de contact
 • Atingeți Mai multe în colțul din dreapta sus
 • Atingeți Blocare contact
 • Confirmați că doriți să blocați contactul

Odată ce faci acest lucru, nu vei mai primi niciun apel sau mesaj de la acel contact și toate numerele asociate acestuia. Așadar, dacă persoana sau instituția pe care doriți să o blocați are mai multe numere, le puteți salva pe toate într-o singură intrare și le puteți opri să ajungă într-o singură mișcare.

Puteți bloca aceste numere prin Samsung Messages

2. Blocați din aplicația Mesaje. Deși puteți bloca în mod preventiv numerele salvate de la trimiterea de mesaje prin aplicația Contacte, acest lucru este mai greu de făcut pentru mesajele spam care provin de la numere necunoscute. Cu toate acestea, puteți încă bloca aceste numere să vă trimită mesaje prin intermediul aplicației Samsung Messages. Pentru a face acest lucru, trebuie să deschideți aplicația și să găsiți mesajul ofensator.

 • Deschideți mesajul spam în aplicația Mesaje
 • Dacă textul spam are un singur mesaj, veți vedea opțiunea Blocare număr în partea de sus
 • Atingeți-l și va apărea o fereastră de confirmare
 • Dacă doriți să ștergeți mesajul, asigurați-vă că atingeți opțiunea Ștergere conversație
 • În cele din urmă, selectați Blocare.

Acest lucru blochează numărul de pe telefon, asigurându-vă că nu veți mai primi mesaje de la el. Cu toate acestea, dacă expeditorul a trimis mai multe texte către numărul dvs., va trebui să le blocați din meniul de Setări. Iată cum:

 • Deschideți mesajele spam în aplicația Mesaje
 • Atingeți pictograma Setări din colțul din dreapta sus al ecranului
 • Alegeți Block number – Blocare număr
 • Pentru a șterge conversația, atingeți opțiunea Ștergere conversație.
 • Apoi atingeți Blocare

Odată ce faci acest lucru, telefonul va intercepta și bloca mesajele pe care le va trimite numărul asociat conversației respective.

Cum să găsiți mesaje blocate

Chiar dacă ai blocat pe cineva, pot exista momente în care vrei să vezi mesajele pe care ți le-a trimis. Acest lucru este valabil mai ales dacă ați blocat o rudă deosebit de toxică, dar trebuie să verificați din când în când dacă a trimis un mesaj util. Pentru a face acest lucru, trebuie să reveniți la aplicația Mesaje.

 • Pe ecranul principal mergeți la meniul Setări
 • Atingeți Setări
 • Alegeți Blocare numere și spam
 • Atingeți Mesaje blocate

Dacă telefonul dvs. Samsung a blocat vreun mesaj, ar trebui să îl vedeți aici.

Blocarea automată a apelurilor și mesajelor spam

3. Blocați automat apelurile și mesajele spam. Dacă nu doriți să tratați spam-ul manual, puteți utiliza aplicația Samsung Messages pentru a face asta în locul dvs. Aplicația folosește Hiya, un motor avansat de protecție anti-spam, pentru a identifica și bloca apelurile nedorite pe telefoanele Samsung Galaxy. Deși este activat în mod implicit pentru detectarea acestor mesaje și apeluri nedorite, puteți utiliza funcția pentru a le bloca definitiv. Iată ce trebuie să faci:

 • Pe ecranul principal al aplicației Mesaje, atingeți pictograma Setări din din dreapta sus
 • Alegeți Setări
 • Atingeți Blocare numere și spam
 • Selectați ID apelant și protecție anti-spam
 • În sub-meniu, atingeți glisorul Blocare apeluri spam și înșelătorie
 • Puteți alege între Blocarea tuturor apelurilor spam și înșelătorii sau Blocarea apelurilor înșelătorii cu risc ridicat

Prima opțiune va bloca toate posibilele apeluri spam și înșelătorie, dar tinde să intercepteze și apelurile legitime de la furnizori. Ultima opțiune va permite cel mai probabil apeluri ale instituțiilor, cum ar fi cel de la banca dvs., dar poate permite și apeluri spam neamenințătoare, dar totuși enervante.

Utilizați aplicații terțe pentru blocare pe telefoanele Samsung Galaxy

4. Utilizați o aplicație terță parte pe telefoanele Samsung Galaxy. Soluțiile încorporate Samsung sunt destul de robuste, mai ales că a colaborat cu Hiya, prima companie care a creat un ID apelant și o aplicație de blocare a spam-ului pentru mobil. Cele două companii au colaborat din 2016 pentru a oferi Smart Call, o soluție de spam bazată pe rețea pentru a opri aceste apeluri nedorite.

Dar dacă nu sunteți mulțumit de performanța dispozitivului de blocare a spamului și a înșelătoriei, puteți utiliza și soluții terțe. Există mai multe opțiuni în Magazinul Google Play, inclusiv aplicații consacrate precum Truecaller; Spam blocker pentru Android (fost Key Messages); sau Call & SMS Blocker (fost AntiNuisance).

Aceste aplicații foarte apreciate au milioane de descărcări și au multe alte funcții. Amintim printre ele: înregistrarea apelurilor; copierea de rezervă a contactelor; căutarea camerei și multe altele. Toate sunt gratuite și oferă achiziții în aplicație pentru funcții suplimentare. Nu ezitați, dacă e nevoie, să folosiți pe smartphone-urile Samsung Galaxy și aceste aplicații.

Dacă nu reușiți luați legătura cu furnizorul de telefonie mobilă

5. Luați legătura cu furnizorul dvs. Dacă un număr găsește în continuare modalități de a introduce spam în mesajele dvs., în ciuda tuturor măsurilor de siguranță de mai sus, opțiunea nucleară este să îl raportați operatorului de telefonie mobilă. În acest fel, își pot folosi măsurile de siguranță ale rețelei pentru a bloca direct numărul.

Când furnizorul de rețea marchează numărul ca spam, ar putea găsi apoi modalități de a-l bloca complet sau chiar de a lua legătura cu forțele de ordine, dacă numărul reprezintă o amenințare gravă.

Dacă sunteți bombardat în mod constant de mesaje de tip înșelătorie și spam, puteți folosi instrumentele de mai sus pentru a le împiedica să intre în căsuța dvs. de e-mail. Sunt utile și dacă aveți un contact toxic specific care vă trimite în continuare mesaje care vă dăunează sănătății mintale.

Nu vă fie teamă să eliminați numerele necunoscute și nedorite din viața voastră. Acum, o puteți face mai eficient cu toate instrumentele și metodele furnizate mai sus.