Acasă Cum sa... Cum și când să folosiți sistemul Dolby Atmos pe Galaxy S9

Cum și când să folosiți sistemul Dolby Atmos pe Galaxy S9

Samsung a introdus Dolby Atmos cu Galaxy S9, un sistem dublu de difuzoare, oferind separare stereo atunci când vizionați videoclipuri sau pur și simplu când vreți să ascultați muzică la un volum mai mare. Și, a venit fără o creștere în talie a mărimii telefonului, ceea ce reprezintă un câștig.

Samsung a adus un alt nivel pentru experiența audio: sistemul Dolby Atmos, oferă o experiență audio îmbunătățită pentru tot felul de conținut.

Dacă ați văzut că Dolby Atmos este trecut în setările pe care la aveți în smartphone-ul Galaxy S9 și S9+ și nu știți de ce este capabil acest sistem Dolby, vă ajutăm să aflați și cum să-l folosiți, în rândurile de mai jos.

Cum să activați Dolby Atmos pe Samsung Galaxy S9 / S9+?
  • Accesați setările și derulați până la Sunete și vibrații.
  • Derulați în jos și atingeți Calitate sunet și efecte.
  • Atingeți Dolby Atmos pentru a accesa setările. Nu trebuie să atingeți comutatorul pentru al porni încă! Atingeți comutatorul din partea de sus pentru a activa Dolby Atmos. Veți vedea patru opțiuni pentru modurile de sunet Atmos, fiecare dintre ele fiind destul de auto-explicativ. Pentru început, cea mai bună setare este „Auto” setarea automată, pentru a vedea cum funcționează acest sistem. De asemenea, veți observa că există o funcție de comutare Dolby Atmos în setările rapide pentru notificare, pentru un acces facil.
  • Atingeți pentru a activa Dolby Atmos, la profilul de sunet ales anterior, sau apăsați și țineți apăsat pentru a accesa setările Atmos.

Când ar trebui să folosiți Dolby Atmos și ce face acest sistem audio?

Este cea mai bună întrebare, ce face Dolby Atmos? Aparent, acest mod este conceput pentru a reda orice conținut, care a fost în mod specific înregistrat de obicei mixt, pentru Dolby Atmos, sau nu. Cu Dolby Atmos pornit și urmărind un film realizat pentru sistemul Dolby Atmos, veți obține o experiență audio mult mai imersivă – mai ales dacă purtați căști de calitate.

Dar majoritatea dintre noi nu vizionăm filme complete pe telefoanele noastre și, pentru a fi cinstiți, multe filme nu au un profil audio Dolby Atmos (sau nu îl pun la dispoziție pe telefoane). Deci, în schimb, mai probabil este să folosim Dolby Atmos cu sunetul „obișnuit” care iese din telefoanele noastre.

Indiferent dacă utilizați difuzoare sau căști cu fir (sau Bluetooth), activând Atmos, veți observa imediat că totul devine mai puternic. În situațiile în care utilizați la maxim volumul pe Galaxy S9 / S9+, veți putea să-l reduceți cu aproximativ 25%. Acest lucru se datorează faptului că sistemul Atmos transmite în mod efectiv sunetul printr-un egalizator pentru a-l regla și pentru a oferi ceea ce crede, acest sistem, că este un sunet de ansamblu mai bun – și rezultatul este că auziți mai mult din ceea ce doriți să auziți, fără a da volumul la maxim.

Când purtați căști, veți observa și mai mult ca oricând un sunet spațial – de exemplu, auziți un mic ecou cu o întindere care face să pară că ascultați difuzoarele într-o cameră mare, mai degrabă decât să aveți căști pe urechi direct de pe telefon. Dacă schimbați profilul de sunet Atmos la „Voice„, veți observa o mare diferență care se concentrează cu adevărat pe vocile din film în detrimentul tuturor celorlalte sunete. Dacă nu ascultați un audio-book sau ceva de genul acesta, este posibil să nu vă placă acest profil de sunet.

Profilurile „Film” și „Muzică” sunt puțin mai aproape de „Auto” – sună bine și sunt cu siguranță mai puternice, dar va fi greu să găsiți rezultatele mai bune atunci când faceți unele modificări la un egalizator pe telefon.

Deci, chiar dacă nu vizionați un film care poate fi ascultat prin sistemul Dolby, dați acestui sistem audio o șansă să vedeți cum sună! Chiar dacă îl folosiți doar pentru o creștere mică a volumului, atunci când trebuie să auziți ceva liniștit fără căști, merită verificat. Dar dacă sunteți un audiofil, ar fi mai bine să conectați niște căști și să folosiți Dolby Atmos.

Stiri

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...

Note 20 și Galaxy S20 primesc o nouă funcție de cameră de la Galaxy S21

De mai mult timp caracteristicile emblematice exclusive Samsung de pe telefoanele de top trec pe cele mid-range sau telefoanele mai vechi de...

Galaxy Tab S7 Lite în culoarea roz, cu S Pen și Book Cover

Știm de câteva luni că viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 Lite ar trebui să ajungă pe rafturi în patru culori: negru, verde,...

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...

Galaxy F22 – un nou smartphone ieftin în lucru la Samsung

Seria de smartphone-uri Samsung Galaxy F este oarecum confuză, multe telefoane au specificații identice cu modelele din seria Galaxy M. Dar acest...

Smartphone-ul pliabil Galaxy Z Flip 3 va fi disponibil în 8 culori

Fanii smartphone-urilor au aflat că Samsung va prezenta două noi telefoane pliabile în vara anului 2021; Galaxy Z Fold 3 un smartphone-tableta...