Acasă Cum sa... Cum să utilizezi mișcările și gesturile pe Samsung Galaxy S6 sau S6...

Cum să utilizezi mișcările și gesturile pe Samsung Galaxy S6 sau S6 Edge

Samsung Galaxy S6 si S6 Edge permit controlul asupra lor utilizând gesturile și mișcările. Accelerometrul și giroscopul din interiorul telefonului sunt capabile să determine orientarea lui S6 și mișcarea sa. Camera frontală și senzorul de proximitate sunt capabile să identifice gesturile.

Această funcție nu este nouă, Samsung introducând S și gesturi încă din generațiile anterioare ale seriei Galaxy, însă pentru Galaxy S6 si S6 Edge funcționarea lor este mult mai bună.

Ce funcții sunt oferite de Galaxy S6 sau S6 Edge prin mișcare și gesturi?

Există 4 funcții diferite disponibile pentru Galaxy S6:

  1. Apel direct;
  2. Alertă inteligentă;
  3. Mute;
  4. Captură ecran (screenshot);

 

Apel direct prin miscari si gesturi pe Galaxy S6 si S6 EdgeApel direct  – Atunci când verifici jurnalul de apeluri, detaliile unui contact sau citești un mesaj, dacă deplasezi telefonul spre ureche, Galaxy S6 va apela contactul respectiv automat. Nu este necesară formarea numărului.

Samsung a denumit această funcție apel direct. Dacă contactul are mai multe numere, apelul direct va fii efectuat pentru primul număr din listă.

Alerta inteligentă prin miscari si gesturi pe Galaxy S6 si S6 EdgeAlerta inteligentă – Galaxy S6 poate să te atenționeze printr-o vibrație dacă există un apel pierdut sau un mesaj necitit atunci când ridici telefonul.

Alerta inteligentă nu funcționează atunci când ecranul este aprins sau telefonul nu este așezat pe o suprafață plată.

Mute prin miscari si gesturi pe Galaxy S6 si S6 EdgeMute – Poți să oprești sonorul apelurilor în desfășurare sau a alarmei prin așezarea palmei deasupra ecranului sau prin întoarcerea telefonului astfel încât ecranul să fie orientat în jos.

Menționăm că această funcție este valabilă doar pentru a opri sunetul apelurilor și ale alarmei. Nu oprește muzica sau video-urile.

Captura de ecran prin miscari si gesturi pe Galaxy S6 si S6 EdgeCaptura de ecran – Există două metode de a captura imaginea ecranului disponibile pentru Galaxy S6. Prima este metoda convențională, și cea mai sigură, prin apăsarea combinației de butoane Home+Power Key.

A doua este o metodă bazată pe gesturi și constă în trecerea palmei deasupra ecranului lui Galaxy S6. Nu are o rată de succes prea mare, necesitând uneori mai multe încercări.

Cum să activezi/dezactivezi mișcările și gesturile pe Samsung Galaxy S6 sau S6 Edge

Samsung permite activarea sau dezactivarea mișcărilor și gesturilor. Pot fi activate sau dezactivate de asemenea și funcții individuale.

Astfel, pentru a activa sau dezactiva mișcările și gesturile pentru Galaxy S6, mergi la Settings – Motions and Gestures. Pe această pagină poți activa funcțiile individual după cum se observă mai jos.

Se mută switch-ul spre dreapta pentru a activa funcția corespunzătoare. Culoarea switch-ului se va transforma în verde. Pentru a dezactiva funcția, mută switch-ul spre stânga. Atenția, dacă utilizezi teme pentru Galaxy S6, culorile pot fi diferite.

Cum să activezi sau sa dezactivezi mișcările și gesturile pe Samsung Galaxy S6 sau S6 Edge

Cum să utilizezi mișcările și gesturile pe Samsung Galaxy S6 sau S6 Edge

O dată ce oricare dintre cele 4 funcții este activată, Galaxy S6 va detecta mișcările și gesturile corespunzătoare automat.

Menționăm, că există alte mișcări și gesturi sunt grupate la alte categorii în setările lui Galaxy S6. De exemplu, funcția „smart stay” poate fi găsită la Settings – Display.

De asemenea, camera frontală a lui Galaxy S6 poate fi controlată prin gesturi. Setările pot fi găsite la aplicația Cameră.

Stiri

Samsung Odyssey Neo G9: cel mai puternic monitor de joc disponibil

Calitatea graficii și a sunetului în jocuri se îmbunătățește tot timpul. Prin urmare, pentru a se asigura că se pot bucura din...

Samsung depășește Intel, este cel mai mare producător mondial de cipuri

Divizia de semiconductori duce în ultimul timp greul pentru pentru Samsung. Compania Samsung a înregistrat profituri record în Q2 2021, în mare...

Galaxy Watch 4 cu o durată de viață a bateriei de 7 zile

Cele mai recente scurgeri și zvonuri de la Samsung Galaxy Watch 4 ne oferă o presupusă foaie de specificații și o durată...

Seria Galaxy S21 se vinde mai rău decât seria Galaxy S20

Seria Galaxy S21 a avut un început de an fantastic înainte de a ajunge chiar pe rafturi. Dar, la șase luni de...

Samsung pierde locul unu în Europa, Xiaomi este pe primul loc

Rezultatele Xiaomi din ultimele douăsprezece luni nu au fost nici pe departe incredibile, iar cele mai recente date de piață din Europa...

Dispozitivele Galaxy care vor primi actualizarea Android 12 și One UI 4.0

Interfața One UI 4.0 nu a fost momentan confirmată oficial, dar dacă Samsung nu decide să facă schimbări drastice filozofiei de proiectare...

Seria Samsung Galaxy S22 va avea o cameră de 50MP cu senzor RGBW

Samsung lucrează la un senzor de 200MP de ceva timp, care va ajunge mai întâi un smartphone Xiaomi Mi 12. Conform ultimelor...