Cum să utilizați un telefon Samsung Galaxy cu o singură mână

325
Cum sa utilizati un telefon Samsung Galaxy cu o singura mana
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Interfața One UI de pe telefonul dvs. Samsung Galaxy este deja destul de prietenoasă în ceea ce privește operarea cu o singură mână. Dar dacă doriți să faceți întregul ecran „mai mic”, există și modul real cu o singură mână. Pentru asta trebuie să vă scufundați puțin în meniu. De asemenea, puteți regla doar tastatura, astfel încât să puteți tasta mai bine cu degetul mare.

Modul cu o singură mână pe telefoanele Samsung este foarte vechi. A debutat pe telefonul Galaxy Note 2, conform GalaxyClub și va fi în cele din urmă integrat în Android 12. A fost o caracteristică mult discutată, pe măsură ce ecranele telefoanelor au crescut în fiecare an. Dar, este încă încorporată în software-ul Samsung de astăzi. De fapt, caracteristica nu a fost niciodată mai simplă decât în ​​interfața Samsung One UI 3.x.

Samsung Galaxy: cum să configurați operarea cu o singură mână

Pentru a utiliza controlul cu o singură mână, trebuie mai întâi să activați caracteristica. În mod implicit, este dezactivată. În Setări, accesați Funcții avansate și activați comutatorul operației cu o singură mână. Atingeți caseta în care apare operația cu o singură mână pentru a alege modul în care doriți să activați modul.

Dacă utilizați opțiunea Buton, porniți modul cu o singură mână atingând de două ori butonul Start. Dacă alegeți Gest, activați Modul glisând în jos de la butonul Start – la marginea de jos a ecranului. Când faceți acest lucru, partea activă a ecranului se micșorează, astfel încât să puteți atinge totul mai bine doar cu degetul mare. Pentru a ieși din Mod, atingeți de două ori pe o parte „goală” a ecranului – sau efectuați aceeași acțiune pe care ați folosit-o pentru a activa Modul.

Dar există și alte opțiuni pentru acest lucru. Puteți să o trageți în sus sau în jos folosind „bara” de deasupra ferestrei cu o singură mână. Cu pictograma cu „săgeată” o așezați direct pe marginea opusă a ecranului. Și, cu Roata dințată – Setări mergeți la setările operației cu o singură mână.

Puteți seta Tastatura pentru lucrul cu o singură mână

În cele din urmă, aceasta nu este, desigur, cea mai elegantă soluție pentru o operare mai ușoară cu o singură mână a telefonului. De exemplu, poate este suficient dacă vă reglați tastatura? Pentru a face acest lucru, atingeți cele trei puncte din partea dreaptă sus a tastaturii, glisați în lateral pentru mai multe opțiuni și atingeți Moduri. Acum puteți alege modul tastatură cu o singură mână aici. Acest lucru facilitează tastarea cu o mână dacă nu aveți mâini mari.

Și aici există o pictogramă în partea de jos a ecranului cu „săgeată” cu care mutați tastatura pe cealaltă margine a ecranului. Și atingeți săgețile diagonale pentru a readuce tastatura la aspectul normal. Opțional, puteți alege, de asemenea, tastatura cu o singură mână direct în setările tastaturii Samsung de la rubrica Stand.

Dacă nu vă puteți descurca cu un telefon cu ecran mare, puteți căuta un telefon cu display mai mic. Cele mai compacte telefoane Samsung pe care le poți cumpăra în prezent sunt Galaxy S20 și Galaxy S21 (nu variantele Plus sau Ultra). În segmentul bugetar vă puteți orienta la un Galaxy A20e sau Galaxy A41.