Cum să efectuați analiza grăsimii corporale cu seria Galaxy Watch 4

402

Seria Galaxy Watch 4 vă este marele aliat în monitorizarea sănătății. Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic au fost concepute de Samsung pentru a oferi o citire completă a corpului utilizatorului, cu senzorul BioActive.

Ceasurile Galaxy Watch 4 și Watch 4 Classic pot să citească procentele de grăsime corporală și masă slabă din corp. Rezultatele cu multe detalii pot fi apoi accesate de pe telefonul mobil Samsumg Galaxy conectat. Smartwatch-urile din seria Galaxy Watch 4 sunt primele dispozitive din categoria purtabile de pe piață care pot calcula procentul de grăsime din corpul utilizatorului.

Dar cum funcționează acest senzor? Senzorul BioActive folosește un cip pentru a opera cu precizie trei senzori puternici de sănătate: electrocardiograma (ECG); tensiunea arterială; și, cel mai important, funcția unică de analiză a compoziției corporale prin intermediul bioimpedanței.

Despre senzorii pentru EKG, tensiune și bioimpedanță

Caracteristica ECG este disponibilă numai în anumite piețe. Aplicația EKG nu este destinată să înlocuiască metodele tradiționale de diagnostic sau tratament. Utilizatorii nu trebuie să interpreteze sau să ia măsuri clinice bazate pe rezultatul aplicației fără a consulta un profesionist calificat în domeniul sănătății.

Pentru a asigura acuratețea măsurării tensiunii arteriale, utilizatorii trebuie să-și calibreze dispozitivele la fiecare patru săptămâni cu un tensiometru tradițional. Această aplicație poate fi folosită doar pentru persoanele cu vârsta de peste 22 de ani, conform Samsung Newsroom. Măsurarea tensiunii cu seria Galaxy Watch 4 este destinată să înlocuiască metodele tradiționale de diagnostic folosite de către un medic specialist.

Măsurarea grăsimii corporale nu este destinat utilizării în detectarea, diagnosticarea sau tratamentul unei afecțiuni sau boli. Măsurătorile sunt doar pentru referința personală a utilizatorului. Dacă aveți mai puțin de 20 de ani rezulatele pot să nu fie exacte. Nu măsurați compoziția corporală dacă aveți un implant de stimulator cardiac sau alte dispozitive medicale implantate sau dacă sunteți însărcinată.

Analiza grăsimii corporale cu seria Galaxy Watch 4

Vedeți pas cu pas ce trebuie să faceți pentru a măsura compoziția corpului cu seria Galaxy Watch 4:

 • Pasul 1 – Înainte de orice senzorul Samsung BioActive trebuie curățat cu o cârpă moale pentru a obține măsurători mai precise.
 • Pasul 2 – Accesați funcția Compoziție corporală și faceți clic pe Măsurare. Includeți greutatea și apăsați pe Înregistrare.
 • Pasul 3 – Acum ceasul inteligent este gata să vă măsoare compoziția corpului.
 • Pasul 4 – Puneți degetul mijlociu și inelar pe butoanele din partea dreaptă a dispozitivului și mențineți-le poziționate până la sfârșitul măsurătorii.
 • Pasul 5 – Ridicați brațele lăsând axilele deschise și țineți-le timp de 15 secunde pentru a obține informațiile.
 • Pasul 6 – Pentru a analiza rezultatele, verificați pe ecranul ceasului.

Raportul complet și detaliat al analizei corpului dumneavoastră este înregistrat pe smartphone, în aplicația Samsung Health, în funcția Body Composition.

Sugestii pentru efectuarea măsurării compoziției corporale

 • Ștergeți spatele ceasului înainte de a măsura pentru rezultate precise ale măsurătorilor.
 • Repetați această procedură zilnic la ore similare.
 • Faceți măsurarea pe stomacul gol și cu vezica goală pentru rezultate mai precise.
 • Nu efectuați măsurarea după exerciții fizice, baie, saună sau orice altă activitate care crește temperatura corpului.
 • Măsurați după îndepărtarea obiectelor metalice din corp, cum ar fi un colier.

Poziția corectă de măsurare a grăsimii corpului cu Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic:

 • Țineți ambele brațe la nivelul pieptului, astfel încât axilele să fie deschise fără a intra în contact cu corpul tău.
 • Nu lăsați cele două degete, care sunt plasate pe tastele Acasă și Înapoi, să intre în contact unul cu celălalt. De asemenea, nu atingeți celelalte părți ale ceasului cu degetele, cu excepția tastelor.
 • Rămâneți stabil și nu vă mișcați pentru rezultate precise ale măsurătorilor.
 • Semnalul poate avea întreruperi atunci când degetul este uscat. În acest caz, măsurați-vă compoziția corporală după ce ați umezit puțin pielea degetelor.

Pentru a vizualiza informațiile suplimentare, care sunt legate de compoziția corpului, utilizați rama sau glisați în sus sau în jos pe ecran.