Acasă Cum sa... 7 Metode care pot îmbunătăți durata de viață a bateriei pe Galaxy...

7 Metode care pot îmbunătăți durata de viață a bateriei pe Galaxy Note 10

Samsung Galaxy Note 10 are o durată de viață a bateriei foarte bună. Oferă peste 24 de ore de utilizare cu o singură încărcare în cele mai multe cazuri. Chiar dacă are o baterie mai mică în comparație cu Galaxy Note 9 (3.500 mAh vs. 4.000 mAh), compensează acest lucru cu procesor și memorie mai eficiente, în timp ce are și o încărcare rapidă 25W.

Cei mai mulți proprietari ar trebui să poată utiliza pe Samsung Galaxy Note 10, cu o singură încărcare, peste o zi. Dar, tot timpul apar unele situații când trebuie să solicitați baterie smartphone-ului peste limitele sale. Sau poate doriți pur și simplu să optimizați utilizarea bateriei și să vă rămână un procent mai mare de baterie la sfârșitul zilei. Oricare ar fi cazul, există mai multe modalități a îmbunătăți autonomia la Galaxy Note 10 și vom enumera cele mai importante dintre ele, prin intermediul Sam Mobile.

Determinați ce aplicații / servicii afectează cel mai mult durata bateriei
Determinați ce aplicații / servicii afectează cel mai mult durata bateriei

Înainte de a încerca să efectuați modificări ale modului în care funcționează telefonul sau aplicațiile, verificați ce aplicații și / sau servicii solicită cel mai mult bateria. Uneori, o aplicație terță parte poate primi o actualizare necorespunzătoare care poate afecta durata de viață a bateriei.

Pentru a face acest lucru, deschideți Setări >> Asistență dispozitiv și accesați Baterie. Aici veți vedea o listă de aplicații de la cele mai mult la cele mai puțin solicitante. De asemenea, puteți atinge Utilizarea bateriei pentru o imagine de ansamblu mai detaliată, completată cu un grafic și estimări în funcție de utilizarea dvs.

Este posibil să nu găsiți nimic ieșit din comun sau suspect în aceste meniuri și nu puteți să vă dați seama ce aplicație consumă mai mult decât trebuie din baterie. Dacă aflați ce aplicație descarcă mai mult bateria atinge aplicația în cauză pentru detalii suplimentare despre utilizare. Puteți apoi să dezactivați aplicația sau să o eliminați.

Gestionați setările de afișare pe Samsung Galaxy Note 10
Gestionați setările de afișare pe Samsung Galaxy Note 10

Excelentul ecran Dynamic AMOLED de 6,3 inch de pe Galaxy Note 10 este una dintre componentele hardware care consumă cel mai mult din acumulator. Indiferent dacă utilizați o aplicație sau vizionați un videoclip, ecranul Dynamic AMOLED vă va descărca cel mai mult bateria.

Dar, există modalități de a atenua acest lucru prin schimbarea comportamentului afișajului pe zone, inclusiv inclusiv setări de luminozitate, setări de temporizare și Always on Display. Reducerea luminozității și a duratei de expirare poate economisi viața bateriei, deci poate dezactiva luminozitatea adaptivă. Aceste opțiuni pot fi accesate din aplicația Setări de pe afișaj.

În plus, puteți încerca să obțineți un pic mai mult din unitatea de 3.500 mAh, dezactivând Always on Display sau făcându-l să apară numai după ce apăsați pe ecran. Opțiunea Always on Display poate fi găsite în meniul Blocare din aplicația Setări.

Luați în considerare utilizarea modului de noapte (Night Mode) în timpul zilei

Modul de noapte este o temă întunecată la nivel de sistem pentru Samsung One UI 1.5 pe Galaxy Note 10. Poate fi setat să pornească automat în funcție de programul personalizat sau de fusul dvs. orar, dar poate fi activat manual oricând.

După cum am menționat mai sus, un ecran luminos va necesita întotdeauna mai multă energie în comparație cu unul mai întunecat. Prin urmare, Night Mode poate îmbunătăți durata de viață a bateriei datorită înlocuirii culorii de fundal a UI de la alb la negru. S-ar putea să nu câștigi multă energie din acest lucru, dar orice contează în unele cazuri.

Dezactivați caracteristicile de conectivitate neutilizate

Dezactivarea radio-urilor neutilizate de pe telefon poate duce la îmbunătățiri ale duratei de viață a bateriei, evident și pentru Galaxy Note 10. Menținerea activată a funcției Bluetooth atunci când telefonul nu este asociat cu un dispozitiv Bluetooth poate afecta negativ acumulatorul. Același lucru este valabil și pentru Wi-Fi, hotspot mobil, NFC, servicii de localizare (GPS), etc. De aceea, ar trebui să luați în considerare dezactivarea acestor funcții atunci când nu sunt utilizate în mod activ.

Puteți face acest lucru din Notificări. Atingeți comutatoarele asociate cu funcțiile respective pentru a le dezactiva sau atingeți numele de sub comutare pentru opțiuni suplimentare. Alternativ, deschideți Setări și accesați Conexiuni.

Dezactivați utilizarea datelor de fundal ale aplicației

Chiar și când ieșiți dintr-o aplicație sau o închideți de pe ecranul recent, asta nu înseamnă neapărat că aplicația este închisă în totalitate. Majoritatea aplicațiilor mobile se pot sincroniza în fundal prin Wi-Fi sau date mobile chiar și atunci când nu sunt în uz activ. În funcție de aplicație, acest proces poate avea un efect vizibil sau nesemnificativ asupra performanței bateriei lui Samsung Galaxy Note 10.

Dacă vreți să beneficiați la maxim de cei 3.500 mAh, atunci puteți dezactiva datele de fundal pentru aplicațiile care nu au prioritate. Faceți acest lucru din Setări >> Aplicații, selectați aplicația dorită și atingeți Date mobile. Verificați detaliile de utilizare ale datelor de fundal ale aplicației și decideți dacă merită să dezactivați utilizarea datelor de fundal pentru aplicație.

Dezinstalați aplicațiile terțe pe care nu le utilizați

Galaxy Note 10 vine cu 256 GB spațiu de stocare, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru majoritatea utilizatorilor, dar asta nu înseamnă că ar trebui să țineți instalate aplicații terțe nefolosite. Aplicațiile neutilizate vă pot afecta bateria prin utilizarea datelor de fundal, astfel încât este mai înțelept să le eliminați și să eliberați spațiul de stocare al telefonului ca bonus suplimentar.

Eliminarea aplicațiilor terților este un proces ușor. Deschideți sertarul pentru aplicații, atingeți și mențineți apăsat comanda rapidă dorită a aplicației și selectați Dezinstalare.

Utilizați modurile Samsung de economisire a energiei

Samsung Galaxy Note 10 vine cu patru moduri de alimentare și o caracteristică adaptivă de economisire a energiei. Când este activată, economisirea de energie adaptivă încearcă să gestioneze modurile de alimentare în conformitate cu modelele de utilizare. În mod alternativ, puteți lua lucrurile în propriile mâini și puteți alege un mod de alimentare manual. Deschideți Setări >> Îngrijirea dispozitivului >> Baterie și selectați un mod de alimentare.

În conformitate cu acest articol, nu există niciun motiv să alegeți performanțe înalte sau optimizate, dar modurile de economisire a energiei medii și maxime pot face o diferență considerabilă pentru durata de viață a bateriei telefonului. Ambele moduri obțin acest lucru prin limitarea vitezei procesorului, scăzând luminozitatea afișajului, dezactivarea datelor de fundal și multe altele.

Modul maxim de economisire a energiei împinge și mai mult conceptul prin dezactivarea animațiilor UI la nivel de sistem, imagini de fundal, diverse funcții de conectare, autentificare biometrică și chiar sertarul aplicațiilor. Modul vine și cu propriul ecran de acasă minimalist.

Există o mulțime de moduri de a vă gestiona bateria pe Galaxy Note 10 și de a câștiga mai mult din ea atunci când este nevoie. Sfaturile de mai sus pot fi aplicate și la Samsung Galaxy Note 10+ sau Samsung Galaxy Note 10+ 5G.

Stiri

Samsung cu patru smartphone-uri în top 10 cele mai vândute în Q1 2020

Potrivit unui studiu de piață realizat de Omdia (fostă IHS Markit), Samsung în ciuda impactului economic cauzat de pandemia de la COVID-19,...

Samsung Gear S3 și Gear Sport actualizate cu Bixby la nivel global

În urmă cu aproximativ trei săptămâni am scris că Samsung va înlocui S Voice cu Bixby pe smartwatch-urile sale. Acum Samsung a...

Galaxy Fold 2 ar putea avea un ecran exterior mai mic și rezistență la apă

De la lansarea primului său telefon pliabil Galaxy Fold, Samsung a avut în vedere și alte tipuri de smartphone-uri pliabile. Compania a...

Galaxy Tab S7+ primește o baterie cu o capacitate de peste 10.000 mAh

Am scris zilele trecute despre certificarea Wi-Fi a tabletei Samsung Galaxy Tab S7+ 5G. Acum avem noi informații despre viitoarea tabletă premium...

Samsung Galaxy M01 va fi lansat în iunie, fișa tehnică completă

Samsung Galaxy M01 și M11 vor fi lansate în India în prima săptămână a lunii iunie, adică săptămâna viitoare. Galaxy M01 a...

Samsung a prezentat noi cipuri de securitate pentru dispozitive mobile

Samsung Electronics a lansat o soluție de securitate de sine stătătoare pentru dispozitivele mobile. Noul cip și software-ul dedicat va oferi protecție...

Cum să schimbați funcția butonului Side Key pe Galaxy S sau Galaxy Note

Samsung aduce mereu noi caracteristici și funcționalități smartphone-urilor sale. Când este vorba de telefoanele emblematice de foarte multe ori seria Galaxy Note...