Galaxy S10 5G – cel mai bine vândut model în Coreea de Sud în Q2 2019

989
Sursa Foto: Yonhap News Agency

Samrtphone-ul Samsung Galaxy S10 5G a fost cel mai vândut model de smartphone din Coreea de Sud în al doilea trimestru din 2019. Informația vine de la compania de studiu de piață Counterpoint Research prin intermediul agenției de presă sud-coreene Yonhap. Primul smartphone 5G al gigantului tech a fost lansat pe piață la 5 aprilie anul acesta.

Samsung Galaxy S10 5G a reprezentat 27% din vânzările de smartphone-uri în Coreea de Sud în perioada aprilie-iunie 2019. Telefonul Samsung a fost urmat de V50 ThinQ 5G de la LG cu 7%, potrivit firmei de cercetare Counterpoint Research. Chiar dacă au fost lansate doar anul acesta modelele 5G au depășit o cotă de piață de 30%.

Aceste telefoane au fost urmate de Samsung Galaxy S10e și Galaxy S10, iPhone XS de la Apple și Galaxy A30 de la Samsung. Au mai punctat în această listă Apple Iphone XR, Galaxy S10+, Galaxy A9 Pro (2018) și Samsung Galaxy Note 9.

Cerere foarte mare pentru Samsung Galaxy S10 5G în Coreea de Sud

A fost și încă mai există o cerere foarte mare de telefoane 5G în Coreea de Sud. Sunt acolo pe piață Galaxy S10 5G, Galaxy Fold, seria Note 10 5G și Galaxy A90 5G de la Samsung. Mai este acolo și LG V50 ThinQ, tot cu o conectivitate 5G. Cererea pentru Galaxy S10 5G a fost atât de mare încât mai mulți vânzători de telefoane s-au plâns că nu au suficiente telefoane să facă față cererii.

Cota Samsung în Coreea a fost de 68% în Q2, mai mare cu 3% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform Counterpoint Research. LG a câștigat un procent ajungând la 17% în Q2 2019. Acum LG este al doilea furnizor de smartphone-uri pe piața din Coreea.

Counterpoint Research este o companie de analiză de piață cu sediul în Hong Kong. Are analiști în toate centrele cheie ale industriei la nivel global. China, Coreea, Marea Britanie, India, SUA sau Argentina sunt câteva dintre piețele țintă avute în vedere.

Gigantul american Apple, care de obicei își lansează iPhone-urile în ultima jumătate a anului, a scăzut în cota de piață de la 16% la 14%, în Q2 2019, acum este pe locul trei. Apple, fără un smartphone 5G, a pierdut locul doi ocupat până acum, fiind depășită LG Electronics. Piața smartphone-urilor din Coreea a crescut cu 2% în trimestrul doi față de trimestrul precedent. Totuși a scăzut cu 0,4% față de anul trecut. Dar peste toate a tronat Samsung Galaxy S10 5G.

Counterpoint Research a declarat că smartphone-urile 5G s-au bucurat de mare popularitate în Coreea. Printre motive se numără lansarea la nivel național al rețelei 5G, prima țară din lume ce a introdus 5G. De asemenea, operatorii de telefonie mobilă din Coreea au acordat mari reduceri și promoții celor care au cumpărat telefoane 5G.