Ghid Complet – Încărcare baterie Galaxy S7 și S7 Edge

Tot ce trebuie să știi despre încărcarea bateriei lui Galaxy S7 și S7 Edge.

21452

După cumpărarea unui Galaxy S7 sau S7 Edge trebuie să ști cum să îți încarci bateria corespunzător. Nu uita, cele două smartphone-uri nu au baterii detașabile, prin urmare nu poți duce cu tine o baterie de rezervă.

Diferențe, pași și sfaturi importante despre încărcarea standard, încărcarea rapidă, încărcarea wireless și încărcarea wireless rapidă.

 

4 Moduri diferite de încărcarea a bateriei Galaxy S7

Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge au o baterie de capacitate mai mare (3000 mAh, respectiv 3600 mAh) decât Galaxy S6 și S6 Edge. Prin urmare, este necesară o perioadă mai lungă pentru încărcarea bateriei la S7 și S7 Edge.

Există 4 moduri diferite de încărcare a lui S7/S7 Edge în funcție de tipul de încărcător:

 1. Utilizarea unui încărcător obișnuit (încărcător de perete, de mașină sau la PC) cu cablu USB;
 2. Utilizarea unui încărcător adaptativ (încărcare rapidă) cu cablu USB;
 3. Utilizarea unui încărcător wireless (Qi/PMA) fără necesitatea unui cablu;
 4. Utilizarea unui încărcător wireless rapid.

Există 4 moduri diferite de încărcare a lui S7 sau S7 Edge în funcție de tipul de încărcător

Deci, sunt disponibile cel puțin 4 tipuri de încărcătoare:

 1. Încărcătorul obișnuit de perete sau de mașină. De exemplu, poți folosi încă încărcătorul de la un Galaxy S5. Aceste încărcătoare încărcă Galaxy S7/S7 Edge la un voltaj constant (5V). Curentul maxim este limitat de către încărcător și reglat de către telefon în funcție de statusul bateriei (ex. temperatură, capacitatea bateriei). Deci, timpul de încărcare depinde de curentul din momentul respectiv și de condițiile telefonului.
 2. Încărcătorul adaptativ (rapid). Acest încărcător este inclus în cutia lui Galaxy S7/S7 Edge. S7 și S7 Edge suportă Qualcomm fast charge 2.0 (nu și ultimul 3.0). Deci, în plus față de încărcătorul adaptativ Samsung, și alte încărcătoare pot funcționa cu Galaxy S7. Încărcarea rapidă poate reduce timpul de încărcare semnificativ. Atunci când capacitatea bateriei este mai mică de 60%, se va aplica un voltaj mai mare (9V) și puterea de încărcarea poate crește până la 15W. S-ar putea să simți că bateria telefonului este foarte fierbinte. Nu te speria deoarece S7 și S7 Edge au propriile mecanisme de control al supraîncălzirii.
 3. Încărcător wireless Qi/PMA. Galaxy S7 și S7 Edge suportă atât standardul wireless Qi cât și PMA. Deci, majoritatea pad-urilor de încărcare de pe piață ar trebui să funcționeze cu S7 și S7 Edge. Dacă te temi de o incompatibilitate poți întotdeauna alege un încărcător wireless Samsung pentru S7 tău.
 4. Încărcătorul wireless rapid. Momentan, doar Samsung oferă încărcare rapidă wireless. Așa că este cea mai bună soluție să cumperi un astfel de încărcător.

 

Durata încărcării depinde atât de specificațiile încărcătorului cât și de statusul lui S7/S7 Edge.

Normal, durata încărcării (până la încărcarea completă) de la scurtă la lungă este: încărcătorul adaptativ, încărcătorul obișnuitl de perete cu ieșire de 2.0A, încărcătorul wireless rapid, încărcătorul obișnuit de perete cu ieșire de 1,5A, încărcătorul wireless, încărcătorul obișnuit de perete cu ieșire sub 1A.

 

Cum să încarci bateria Galaxy S7/S7 Edge cu un încărcător de perete

Ca să încărci bateria lui S7/S7 Edge cu un încărcător de perete (obișnuit sau adaptativ rapid), urmează pașii următori:

 • Pasul 1: Conectează cablul USB la Galaxy S7/S7 Edge – Introdu cablul USB în port-ul micro USB aflat la baza lui Galaxy S7 sau S7 Edge. Fii sigur că ai introdus bine cablul.

Conectează cablul USB la Galaxy S7S7 Edge

 • Pasul 2: Conectează celălalt capăt al cablului USB la încărcătorul de perete – Din nou, este important să intoduci bine cablul. Dacă acesta nu este introdus în totalitate în încărcător, încărcarea va fi înceată.
 • Pasul 3: Introdu încărcătorul în priză – Nu există reguli în cea ce privește utilizare unei prize de perete sau al unui prelungitor. Atât timp cât voltajul este corect, încărcătorul ar trebui să funcționeze.
 • Pasul 4: Așteaptă că telefonul să se încarce complet – Atunci când telefonul este se încarcă, LED-ul va deveni roșu. Pe ecran este afișat mesajul „charging”. Atunci când telefonul este complet încărcat, LED-ul va deveni verde. Pe ecran este afișat mesajul „charged”.

Reține faptul că 100% nu înseamnă încărcare completă. 100% este doar o estimare (a software-ului). Încărcarea completă este o stare fizică a bateriei. Trebuie să aștepți până la transformarea LED-ului în verde. De obicei sunt necesare câteva minute în plus de la 100% la „charged”.

Trebuie să evitați utilizarea lui Galaxy S7/S7 Edge în timpul încărcării. Nu este necesară închiderea telefonului pe durata încărcării.

 • Pasul 5: Deconectați cablul USB de la Galaxy S7/S7 Edge – Încărcătoarele de perete nu au un mecanism de oprirea a curentului intrat. Atunci când bateria este complet încărcată, un curent este menținut. Acest lucru poate constitui o solicitare a bateriei. Astfel dacă este posibil, deconectați cablul USB după încărcarea completă.

 

Cum să încărcați bateria Galaxy S7/S7 Edge cu un încărcător wireless și wireless rapid
 • Pasul 1: Porniți încărcătorul wireless – Majoritatea încărcătoarelor wireless includ un pad de încărcare și un alimentator. Cele două componente trebuie conectate printr-un cablu USB
 • Pasul 2: Plasați centrul spatelui smartphone-ului Galaxy S7/S7 Edge pe centrul pad-ului încărcătorului wireless – În mod normal, pad-ul de încărcare va afișa o culoare pentru a indica încărcarea în curs de desfășurare. Bineînțeles, acest aspect depinde de fiecare model.

Plasați centrul spatelui smartphone-ului Galaxy S7S7 Edge pe centrul pad-ului încărcătorului wireless

 • Pasul 3: Așteptați încărcarea completă – Atunci când Galaxy S7/S7 Edge este încărcat complet, pad-ul de încărcare își modifică de obicei culoarea, de exemplu, pentru pad-ul de încărcare Samsung, culoarea albastra indică încărcare wireless în curs de desfășurarea și culoarea verde, încărcare completă. Dacă utilizezi o încărcare wireless rapidă pentru încărcarea Galaxy S7 sau S7 Edge, nu bloca ventilația (găurele multe) de la baza pad-ului de încărcare.
 • Pasul 4: Îndepărtați Galaxy S7/S7 Edge de pe pad-ul de încărcare – În mod normal, este sigur să lasați smartphone-ul pe pad-ul de încărcare deoarece încărcătorul wireless va întrerupe curentul o dată cu încărcarea completă a bateriei.

 

Despre încărcarea rapidă

Poți utiliza încărcarea rapidă (încărcător adaptativ) pentru a redece timpul de încărcare a lui Galaxy S7.

Cu un încărcător adaptativ poți încărca bateria lui S7/S7 Edge de la 0% la 60% în 30 minute. O funcție foarte utilă pentru mulți utilizatori.

Există însă câteva aspecte întelese greșit în cea ce privește încărcarea rapidă. Sperăm ca această listă să lămurească aceste aspecte și să determine o utilizare corespunzătoare a încărcării rapide:

 • Încărcarea rapidă a lui Galaxy S7/S7 Edge necesită un încărcător rapid (adaptativ).
 • Încărcarea rapidă a lui Galaxy S7 poate fi folosită doar atunci când nivelul bateriei este sub 60%. Peste acest nivel sau când se atinge acest nivel, încărcarea devine similară cu cea utilizând un încărcător de perete obișnuit cu o ieșire de 2A.
 • Este necesară introducere corectă a cablurilor în port-ul microUSB al telefonului și în încărcătorul adaptativ.
 • Este necesară utilizarea unui cablu de calitate. Firele unui cablu USB de proastă calitate pot fi prea subțiri ducând la o încărcare mai lungă decât cea așteptată. În cele mai nefericite cazuri, aceste cabluri pot cauza aprinderea lor.
 • Atunci când procesul de încărcare rapidă este în desfășurare, va apare o notificare pe telefon.
 • Atunci când procesul de încărcare rapidă este în desfășurare, telefonul pot să fie inconfortabil de cald. Acest aspect nu este periculos deoarece Galaxy S7 și S7 Edge au propriile mecanisme de prevenire a supraîncălzirii.
 • Încărcarea rapidă a lui Galaxy S7 sau S7 Edge nu va afecta semnificativ viața bateriei. Impactul asupra bateriei este marginal. Nu trebuie să vă îngrijoreze acest aspect.
 • Poți introduce încărcătorul rapid în orice priză atât timp cât voltajul este corect. Nu este necesar ca priza să fie doar de perete.
 • Încărcarea rapidă este controlată de către telefon bazându-se pe condițiile din momentul încărcării.
 • Dacă pad-ul tău wireless de încărcare nu are un alimentator, poți folosi încărcătorul adaptativ pentru alimentarea pad-ului.

 

Despre utilizarea încărcării wireless rapide

Momentan, majoritatea încărcătoarelor wireless pot furniza curent de 1A bateriei. Încărcarea wireless rapidă înseamnă că pad-ul wireless poate livra un curent mai mare și astfel să încarce bateria lui S7/S7 Edge mai repede. De exemplu, încărcătorul wireless rapid oficial al Samsung poate livra aproximativ 1.5 A spre baterie.

Asta înseamnă o încărcare cu până la 50% mai repede comparată cu încărcarea wireless obișnuită.

Samsung a introdus încărcarea wireless rapidă pentru prima dată la Galaxy Note 5 și Galaxy S6 Edge+. Momentan, atât Galaxy S7 cât și S7 Edge suportă acest tip de încărcare.

Înainte de a încerca încărcarea wireless rapidă, trebuie să ști următoarele aspecte:

 • Nu există standarde industriale acceptate general pentru încărcarea rapidă wireless. Dacă este posibil, ar trebui să încerci cumpărarea unui încărcător wireless rapid de la Samsung.
 • Încărcarea rapidă necesită un încărcător rapid (adaptativ). Nu poți folosi un încărcător obișnuit de perete pentru pad-ul de încărcare, deși un încărcător obișnuit de 2A pare să fie suficient de puternic.
 • Unii producători nu includ alimentatoare în cutie. Verifică conținutul cutiei cu atenție.
 • Eficiența unui încărcător wireless rapid nu este la fel de mare ca al unui încărcător wireless obișnuit.
 • Durata de încărcare wireless rapidă a unei baterii Galaxy S7/S7 Edge este apropiată de cea a unui încărcător obișnuit cu un curent de ieșire de 1.5-2A.
 • Pad-urile de încărcare wireless rapidă sunt mai scumpe și mai mari ca dimensiuni decât un pad obișnuit.
 • Nu trebuie să blochezi găurile de ventilație aflate la baza pad-ului de încărcare.
 • Dacă utilizezi o carcasă masivă pentru smartphone-ul tău S7 sau S7 Edge, încărcarea wireless obișnuită sau rapidă este posibil să nu funcționeze. În unele cazuri, încărcarea se face dar foarte încet.

 

Cum se încarcă corespunzător bateria lui Galaxy S7 si S7 Edge? 

Obiceiurile proste de încărcare pot dăuna bateriei S7/S7 Edge-ul tău.

Trebuie să urmezi aceste reguli atunci când încarci Galaxy S7 sau S7 Edge:

 • Încarcă bateria telefonului doar atunci când este necesar. Nu este necesar doar să crești nivelul bateriei. Unele articole te sfătuiesc să crești nivelul bateriei până la 75%. Lucru greșit. Uzura din timpul acestei creșteri poate cauza mai mult rău. Deci, ar trebui să gândești înainte: poate telefonul meu să țină până ajung la un încărcător.
 • Nu consuma bateria complet. Acest lucru poate deteriora atât bateria cât și alte componente ale lui S7/S7 Edge.
 • Odată încărcat complet, deconectează telefonul de la încărcător dacă este posibil. Lăsarea telefonului la încărcat peste noapte nu va face ca bateria să țină mai mult. Motivul pentru care telefonul trebuie deconectat este că în multe regiuni, voltajul nu este stabil peste noapte și aceste oscilații pot deteriora încărcătorul sau telefonul. Nu exagera: nu este necesar să te trezești la 3 AM să deconectezi telefonul de la încărcat.
 • Nu deconecta telefonul înainte de a fi încărcat complet.
 • Productivitatea ta este mai importantă decât viața bateriei. Banii investiți pe un Galaxy S7/S7 Edge se văd în utilizare sa (îmbunătățirea productivității tale). Nu o sacrifica pentru baterie.
 • Pentru majoritatea utilizatorilor de Galaxy S7 sau S7 Edge, care încarcă bateria mai puțin de o dată pe zi, luați în considerare înlocuirea bateriei după 18-24 luni, dacă planuiți folosirea telefonului pentru 3-4 ani. Pentru o utilizare intensă, perioada de înlocuire este de 12-18 luni.

 

Trebuie să încarc bateria lui Galaxy S7/S7 Edge timp de 8 h înainte de prima utilizare?

Nu, nu este necesară încărcarea bateriei lui S7/S7 Edge timp de 8 h înainte de prima utilizare. Dar bineînțeles dacă dorești să lași telefonul la încărcat timp de 8h nu este nici o problemă.

 

Va reduce viața bateriei încărcarea rapidă?

Încărcarea rapidă, fie cea obișnuită, fie cea wireless, încarcă bateria cu putere mare. Asta generează de obicei mai multă caldură. Aceste două moduri de încărcare au fost testate pe scală largă. Impactul asupra vieții bateriei este marginal.

 

Pot să folosesc vechiul încărcător pentru a încărca Galaxy S7/S7 Edge?

Tehnic, poți folosi orice încărcător cu voltaj de 5V și curent de ieșire de până la 2.1A pentru a încărca Galaxy S7 sau un Galaxy S7 Edge.

 

Cum să dezactivez încărcarea rapidă la Galaxy S7/S7 Edge?

Samsung permite dezactivarea încărcării rapide obișnuite sau wireless. Personal nu recomand dezactivarea lor deoarece aceastea nu au un efect negativ asupra bateriei.  Dacă totuși dorești să dezactivezi încărcarea rapidă, mergi la Settings -> Battery.Cum să dezactivez încărcarea rapidă la Galaxy S7 sau S7 Edge