Ziua Națională a României – La mulți ani România!

3063

Ziua Națională a României este cel mai important eveniment din România. Ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 august.

Alegerea zilei de 1 decembrie, deși neexplicit, a făcut trimitere la unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România în 1918, respectiv la Proclamația de la Alba Iulia, care a avut loc la 1 decembrie 1918.

Te binecuvântez, iubită Românie, ţara bucuriilor şi durerilor mele, frumoasă ţară, care ai trăit în inima mea şi ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă ţară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veşnic îmbelşugată, fii tu mare şi plină de cinste. Să stai veşnic falnică printre naţiuni, să fii cinstită, iubită şi pricepută.” (Regina Maria 1875 – 1938)

„Într-o țară așa de frumoasă, cu un trecut așa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deștept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie și cum să nu-ți ridici fruntea, ca falnicii strămoși de odinioară, mândru că poți spune: „Sunt român!”. (Alexandru Vlahuță)

Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut, ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu exista iubire de țară„. (Mihai Eminescu)

„Am ajuns să iubesc România pentru frumusețea sa unică și neatinsă. O iubesc pentru mozaicul său fascinant de peisaje și de comunități rurale, fiecare cu obiceiurile lor diferite. România are o biodiversitate uimitor de bogată a unui mediu rural care este cu adevărat un tezaur european și internațional.”(Regele Charles al III-lea – Rege al Regatului Unit)

Cu ocazia Zilei Naționale a României le dorim tuturor românilor La Mulți Ani! Doamne, ocrotește-i pe români!

La mulți ani români, oriunde v-ați afla! La mulți ani, România! Doamne, ocrotește-i pe români!

Echipa iLoveSamsung