Acasă Cum sa... Cum să măsurați SpO2 și VO2 max cu Samsung Galaxy Watch 3

Cum să măsurați SpO2 și VO2 max cu Samsung Galaxy Watch 3

Odată cu lansarea smartwatch-ului Galaxy Watch 3, Samsung a deblocat unele dintre cele mai așteptate funcții de fitness. După ce au fost multe discuții și informații despre funcțiile ECG, detectarea căderilor, SpO2, măsurarea tensiunii arterială și VO2 max pe Galaxy Watch 3, acestea au apărut. Desigur, câteva dintre aceste funcții, cum ar fi ECG și tensiunea arterială, vor trece și pe Galaxy Watch Activ 2 în lunile următoare.

Toate bune și frumoase, dar trebuie și să știți cum să utilizați aceste funcții. În rândurile de mai jos, prin intermediul Tizen Help, vă arătăm cum să vă măsurați SpO2 și VO2 max cu Samsung Galaxy Watch 3. Ca utilizator sau potențial utilizator al unui Galaxy Watch 3, puteți folosi aceste funcții peste tot, dar momentan sunt disponibile doar SUA și Coreea de Sud. Sperăm ca aceste funcții să ajungă și în România după ce Samsung primește aprobările necesare de la instituțiile de sănătate acreditate.

Ce fac funcțiile  SpO2 și VO2 max pe Galaxy Watch 3?

SpO2 măsoară nivelul oxigenului din sânge. Senzorul SpO2 funcționează cu aplicația de sănătate Samsung Health și folosește o serie de senzori plasați pe spatele telefonului. Senzorii pot citi nivelul de oxigen din sânge (SpO2) prin trimiterea și primirea unui fascicul de lumină prin pielea și vasele de sânge. Datele rezultate sunt apoi afișate în Samsung Health.

VO2 max monitorizează oxigenul din sânge, măsoară cât oxigen este în sângele dumneavoastră. Este o informație importantă pentru a vedea cât de sănătos ești din punct de vedere cardiovascular. Este foarte important pentru sportivi și nu numai, pentru a vedea dacă exercițiile fizice fac diferența în felul în care corpul transportă oxigenul.

Funcțiile SpO2 și VO2 max nu necesită nicio permisiune. Acum le puteți folosi pe Galaxy Watch 3, după instalarea primei actualizări. Este destul de ciudat, Samsung aduce aceste caracteristici după ce Garmin Fenix ​​6, Band Honor 5 sau Huawei Band 4 Pro au deja această funcție.

Ambele funcții sunt esențiale atunci când sunteți o persoană activă iar VO2 max vă ghidează pentru a vă îmbunătăți antrenamentele. Același lucru este valabil și pentru măsurarea oxigenului din sânge SpO2.

Cum să măsurați SpO2 pe Samsung Galaxy Watch 3

1. Deschideți aplicația Samsung Health. Când primiți prima actualizare Galaxy Watch 3, veți vedea caracteristica SpO2 în aplicația Samsung Health. Aplicația Samsung Health este deja pre-instalată pe ceas, deci deschide-o.

2. Derulați în jos la opțiunile de antrenament și sănătate. Aplicația Samsung Health conține o mulțime de funcții de sănătate. Toate funcțiile precum ritmul cardiac, somnul, apa, stresul și respirația , gestionarea greutății, Period Tracker sunt în aplicație. În acest sens, noua opțiune este acum saturația de oxigen în sânge – SpO2.

3. Deschideți SPO2 – oxigenul din sânge. Dacă nu vedeți numele SpO2, oxigen în sânge sau monitorizarea oxigenului din sânge, atunci puteți atinge o pictogramă a acestuia. Noul simbol albastru ca un „un strop de apă” este SpO2 din aplicația Sănătate, așa că deschideți-l.

4. După aceea, purtați strâns Galaxy Watch 3 la încheietura mâinii. Pentru a obține cele mai bune rezultate trebuie să purtați Galaxy Watch 3 la încheietura mâinii. Strângeți-l bine, astfel încât să obțineți rezultate exacte.

5. Acum atingeți Măsurați! Dacă purtați ceasul strâns în mod corespunzător, atunci puteți măsura în timp real saturația de oxigen din sânge.

În cea mai recentă actualizare, Samsung a adăugat un widget sau o față specială pentru SpO2. Puteți obține acest widget din secțiunea cu fețe de ceas sau să îl descărcați din Galaxy Store. Setați widgetul și atingeți butonul Măsurați pentru a verifica rezultatele.

VO2 max pe Samsung Galaxy Watch 3

Având în vedere că American Heart Association a recomandat ca V02max să fie verificat în mod regulat ca semn vital clinic încă din 2016, această caracteristică ar trebui să se dovedească utilă pentru mulți proprietari de Samsung Watch 3.

Nu veți găsiți aplicația, widgetul sau o față de ceas pe smartwatch. Pentru a putea măsura VO2 max, trebuie să începeți antrenamentul sau exercițiile. Începeți activități precum alergarea, alergarea pe o banda de alergare și alte antrenamente pentru a obține rezultatele. După ce finalizați sesiunea de exerciții, veți obține rezultatul VO2 Max. Pentru informații suplimentare despre rezultate, puteți accesa aplicația Samsung Health.

Stiri

Galaxy Note 20 5G și Z Flip 5G disponibile în culori festive roșu și alb

Galaxy Note 20 5G și Z Flip 5G sunt disponibile într-o pereche de culori noi în SUA începând de ieri. Note 20...

Samsung Galaxy Note 21 va fi lansat într-o singură versiune

Recent am scris că Samsung va întrerupe seria Galaxy Note. Au fost mai multe informații în acest sens, dar se pare că...

Samsung ocupă o treime din piața globală a televizoarelor în Q3 2020

Samsung Electronics a rămas cel mai mare furnizor de televizoare din lume în al treilea trimestru din anul 2020. Conform companiei de...

Ziua Națională a României – La mulți ani România!

Ziua Națională a României este cel mai important eveniment din România. Ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi,...

Tot ce știm despre seria Galaxy S21: specificații, design, posibilă lansare

Seria Galaxy S există de peste un deceniu și, din acel moment, a devenit una dintre cele mai bine vândute linii de...

Samsung „schițează” viitorul telefoanelor pliabile-multiple și rulabile

Samsung își dezvoltă tehnologia ecranului OLED flexibil de ani de zile. Compania a fost una dintre primele din lume care a lansat...

Ce este tehnologia UWB aflată pe Note 20 Ultra și Galaxy Z Fold 2?

UWB sau Ultra-Wide Band, este primul pas pentru ca smartphone-ul să înlocuiască în siguranță cheile casei și ale mașinii. Modelul Samsung Galaxy...