Acasă Cum sa... Cum să măsurați SpO2 și VO2 max cu Samsung Galaxy Watch 3

Cum să măsurați SpO2 și VO2 max cu Samsung Galaxy Watch 3

Odată cu lansarea smartwatch-ului Galaxy Watch 3, Samsung a deblocat unele dintre cele mai așteptate funcții de fitness. După ce au fost multe discuții și informații despre funcțiile ECG, detectarea căderilor, SpO2, măsurarea tensiunii arterială și VO2 max pe Galaxy Watch 3, acestea au apărut. Desigur, câteva dintre aceste funcții, cum ar fi ECG și tensiunea arterială, vor trece și pe Galaxy Watch Activ 2 în lunile următoare.

Toate bune și frumoase, dar trebuie și să știți cum să utilizați aceste funcții. În rândurile de mai jos, prin intermediul Tizen Help, vă arătăm cum să vă măsurați SpO2 și VO2 max cu Samsung Galaxy Watch 3. Ca utilizator sau potențial utilizator al unui Galaxy Watch 3, puteți folosi aceste funcții peste tot, dar momentan sunt disponibile doar SUA și Coreea de Sud. Sperăm ca aceste funcții să ajungă și în România după ce Samsung primește aprobările necesare de la instituțiile de sănătate acreditate.

Ce fac funcțiile  SpO2 și VO2 max pe Galaxy Watch 3?

SpO2 măsoară nivelul oxigenului din sânge. Senzorul SpO2 funcționează cu aplicația de sănătate Samsung Health și folosește o serie de senzori plasați pe spatele telefonului. Senzorii pot citi nivelul de oxigen din sânge (SpO2) prin trimiterea și primirea unui fascicul de lumină prin pielea și vasele de sânge. Datele rezultate sunt apoi afișate în Samsung Health.

VO2 max monitorizează oxigenul din sânge, măsoară cât oxigen este în sângele dumneavoastră. Este o informație importantă pentru a vedea cât de sănătos ești din punct de vedere cardiovascular. Este foarte important pentru sportivi și nu numai, pentru a vedea dacă exercițiile fizice fac diferența în felul în care corpul transportă oxigenul.

Funcțiile SpO2 și VO2 max nu necesită nicio permisiune. Acum le puteți folosi pe Galaxy Watch 3, după instalarea primei actualizări. Este destul de ciudat, Samsung aduce aceste caracteristici după ce Garmin Fenix ​​6, Band Honor 5 sau Huawei Band 4 Pro au deja această funcție.

Ambele funcții sunt esențiale atunci când sunteți o persoană activă iar VO2 max vă ghidează pentru a vă îmbunătăți antrenamentele. Același lucru este valabil și pentru măsurarea oxigenului din sânge SpO2.

Cum să măsurați SpO2 pe Samsung Galaxy Watch 3

1. Deschideți aplicația Samsung Health. Când primiți prima actualizare Galaxy Watch 3, veți vedea caracteristica SpO2 în aplicația Samsung Health. Aplicația Samsung Health este deja pre-instalată pe ceas, deci deschide-o.

2. Derulați în jos la opțiunile de antrenament și sănătate. Aplicația Samsung Health conține o mulțime de funcții de sănătate. Toate funcțiile precum ritmul cardiac, somnul, apa, stresul și respirația , gestionarea greutății, Period Tracker sunt în aplicație. În acest sens, noua opțiune este acum saturația de oxigen în sânge – SpO2.

3. Deschideți SPO2 – oxigenul din sânge. Dacă nu vedeți numele SpO2, oxigen în sânge sau monitorizarea oxigenului din sânge, atunci puteți atinge o pictogramă a acestuia. Noul simbol albastru ca un „un strop de apă” este SpO2 din aplicația Sănătate, așa că deschideți-l.

4. După aceea, purtați strâns Galaxy Watch 3 la încheietura mâinii. Pentru a obține cele mai bune rezultate trebuie să purtați Galaxy Watch 3 la încheietura mâinii. Strângeți-l bine, astfel încât să obțineți rezultate exacte.

5. Acum atingeți Măsurați! Dacă purtați ceasul strâns în mod corespunzător, atunci puteți măsura în timp real saturația de oxigen din sânge.

În cea mai recentă actualizare, Samsung a adăugat un widget sau o față specială pentru SpO2. Puteți obține acest widget din secțiunea cu fețe de ceas sau să îl descărcați din Galaxy Store. Setați widgetul și atingeți butonul Măsurați pentru a verifica rezultatele.

VO2 max pe Samsung Galaxy Watch 3

Având în vedere că American Heart Association a recomandat ca V02max să fie verificat în mod regulat ca semn vital clinic încă din 2016, această caracteristică ar trebui să se dovedească utilă pentru mulți proprietari de Samsung Watch 3.

Nu veți găsiți aplicația, widgetul sau o față de ceas pe smartwatch. Pentru a putea măsura VO2 max, trebuie să începeți antrenamentul sau exercițiile. Începeți activități precum alergarea, alergarea pe o banda de alergare și alte antrenamente pentru a obține rezultatele. După ce finalizați sesiunea de exerciții, veți obține rezultatul VO2 Max. Pentru informații suplimentare despre rezultate, puteți accesa aplicația Samsung Health.

Stiri

Samsung Galaxy A82: primele imagini cu noul smartphone glisant

Samsung pare să lucreze nu numai pe noile smartphone-uri mid-range și pliabile, ci și să reînvie un model lansat în urmă cu...

Exynos 2200 cu GPU AMD poate debuta pe un laptop în acest an

Primul procesor Exynos de generația următoare, cu GPU AMD, va debuta la sfârșitul acestui an cu numele Samsung Exynos 2200. Informația provine...

Samsung colaborează cu Kvadrat pentru carcase la Galaxy S21+

Într-un efort binevenit pentru a deveni mai ecologic, Samsung a încheiat din nou un parteneriat cu Kvadrat. Aceasta este companie daneză de...

Galaxy Buds Live primește funcția de comutare automată și aparat auditiv

Funcțiile de comutare automată și aparat auditiv vin acum la Samsung Galaxy Buds Live. Ambele funcții au fost introduse pentru prima dată...

Samsung Galaxy A52 va fi într-adevăr rezistent la apă și praf

Da, Samsung face smartphone-ul Galaxy A52 rezistent la apă cu o certificare IP67. Zvonurile din ultimul timp în această privință s-au adeverit. Acum...

Galaxy M62, un Galaxy F62 redenumit, va fi lansat în mai multe țări

Samsung este pregătit să lanseze smartphone-ul Galaxy M62 în Malaezia, iar data lansării a fost dezvăluită. Este destul de evident că viitorul...

Samsung Galaxy Z Fold 3 este succesorul spiritual al Galaxy Note 20

Samsung, încălcând tradiția, a început să ofere stiloul S Pen cu telefoanele din seria S, începând cu gama Galaxy S21. Acum și...