Cu Samsung Health vă mențineți sănătatea și forma fizică

2185

Aplicația Samsung Health aduce împreună toate datele utilizatorului în materie de sănătate. Samsung, prin Samsung Health oferă utilizatorilor săi multe produse și servicii orientate spre sănătate. Gigantul tech a încheiat diferite parteneriate cu companii din domeniul sănătății pentru a pune în valoare capabilitățile produselor Samsung. Toate acestea pentru ca utilizatorii produselor sale, de la smartwatch-uri sau trackere de fitness la smartphone-uri să-și poată monitoriza sănătatea.

Experții în sănătate și nutriție, Holly Niemela și Gareth Nicholas, împreună cu Samsung Health ne dau cinci sfaturi pentru gestionarea sănătății. De sărbătorile de iarnă, Crăciunul și Anul Nou, aproape toată lumea uită că trebuie să mănânce sănătos. Pentru ca după aceea să treacă la principalele trei reguli generale: să mănânce mai sănătos, să piardă din greutate și să-și îmbunătățească condiția fizică. Cu toate acestea, când vine vorba de fitness, mai ales în perioada de iarnă, parcă ne atrage mai mult canapeaua.

Dar, drumul spre fitness nu este deloc dificil mai ales cu Samsung Health.

Samsung Health este disponibil pe majoritatea telefoanelor Samsung

Aplicația Samsung Health vă pune sănătatea în mâini prin urmărirea activității, a datelor de stres, a ritmului cardiac și a somnului. Astfel obiectivele de fitness se pot controla și planifica pe termen lung. Utilizatorii pot sincroniza un dispozitiv Samsung care poate fi purtat, cum ar fi Galaxy Watch, cu un smartphone Samsung pentru a facilita urmărirea și a accesa un tablou de bord personalizat, bazat pe progresele făcute.

Prin intermediul celor doi experți amintiți mai sus, vă prezentăm cinci sfaturi pe care le puteți urma cu Samsung Health.

Samsung Health este o aplicație gratuită dezvoltată de Samsung. A fost lansată în iulie 2012 cu Galaxy S3. Samsung Health servește pentru a urmări diferitele aspecte ale vieții cotidiene care contribuie la bunăstare, cum ar fi activitatea fizică, dieta și somnul. Din octombrie 2017 este disponibilă pentru dispozitive iPhone cu minim iOS 9.0.

1. Motivați-vă și, provocați-vă și prietenii! Urmărirea obiectivelor de fitness cu un prieten nu numai că aduce mai multă distracție, dar vă ajută să vă motivați. Provocați-vă prietenii folosind Samsung Health. Stabiliți-vă și căutați să atingeți reperele propuse. Concurați pentru a vedea cine poate face cei mai mulți pași și cine va câștiga. Organizația Mondială a Sănătății recomandă un număr de 10.000 de pași pe zi. Puteți împărtăși rezultatele cu prietenii doar cu atingerea unui buton.

2. Concentrați-vă pe programul de somn. Samsung Health vă reamintește când nu sunteți odihnit suficient, pentru a vă ajuta să vă stabiliți un program de somn adecvat. Când sunteți conectat la Galaxy Watch, Samsung Health monitorizează somnul REM și ciclurile profunde de somn, astfel încât să puteți afla totul despre programul de somn. Pentru un somn mai bun, faceți un duș răcoros înainte de culcare, ajută să vă relaxați corpul. Începeți cu un duș de 30 de secunde și urcați treptat la două minute. Spune expertul Holly Niemela.

Stabiliți-vă obiectivele nutriționale și fiți mai activi

3. Fiți mult mai activ. Stabiliți-vă obiectivele de activitate și amintiți-vă când nu faceți suficientă mișcare pentru a rămâne mereu în joc. Alegeți dintr-o varietate de programe de fitness din aplicația Samsung Health pentru a vă menține activ. Aceste programe sunt clasificate după obiective personale și grupe de vârstă. Sfatul lui Holly Niemela este „să fii îndrăzneț și să faci cât mai multe exerciții afară„. Corpul tău va răspunde mai bine exercițiilor și vei avea mult mai multă energie. Samsung Galaxy Watch vă poate ajuta să urmăriți antrenamentul și ritmul cardiac.

4. Obiectivele nutriționale sunt foarte importante. „Regimul de nutriție ar trebui să fie adaptat nivelului de activitate și oricăror alte obiective pe care le aveți„. Spune expertul în nutriție Gareth Nicholas. Utilizați Samsung Health pentru a vă calcula valoarea calorică și de hrană și înregistrați-vă informațiile. „Sănătos nu trebuie să fie plictisitor, încercați noi ingrediente sau rețete„, menționează Nicholas. Vedeți o defalcare detaliată a ceea ce consumați pentru a vă asigura că respectați obiectivele dvs. nutriționale. Verificați secțiunea „tendințe” din partea superioară a ecranului pentru a obține statistici privind consumul de alimente în timp. Puteți, de asemenea, să înregistrați mesele manual selectând dintr-o bază de date extinsă de produse alimentare. Această caracteristică funcționează momentan numai cu Samsung Galaxy S9 / S9+ și Galaxy Note 9. Aceasta este doar o estimare a conținutului energetic al alimentelor, iar rezultatele pot varia. Numărul de calorii absorbite de organism poate varia, de asemenea.

Gândiți pozitiv, natural și aveți răbdare

5. Trebuie să fiți răbdător. Rezultatele nu apar peste noapte, iar rezultatele pe termen lung sunt obținute cel mai ușor prin schimbări mici, treptate. Dacă forțați lucrurile, este dificil să vă mențineți obiceiurile noi și o să renunțați repede. Dacă pierdeți din voință atunci când vine vorba de păstrarea ritmului, nu disperați – pur și simplu începeți din nou. Gândiți pozitiv și natural, gândiți-vă la cineva care vă face să zâmbiți și mențineți această pozitivitate timp de 30 de secunde. Faceți acest lucru cât mai des pe parcursul zilei. Veți avea o altă stare de spirit și o să vă atingeți mai ușor obiectivele.

Samsung Health poate fi descărcată din Google Play Store și Apple Store. Samsung Health este destinată exclusiv scopurilor de fitness și wellness. Nu este destinată utilizării în diagnosticul bolii sau al altor afecțiuni sau în tratamentul, atenuarea, tratarea sau prevenirea bolii. Caracteristicile acceptate pot varia în funcție de țară și dispozitiv.

Samsung Health funcționează cu un număr foarte mare de smartphones Samsung printre care amintim: Galaxy S9/S9+, Samsung Galaxy S8/S8+, Galaxy Note 8 și Galaxy Note 9. Anumite caracteristici Samsung Health pot fi utilizate cu Galaxy Watch, Gear Fit2 Pro și Gear Sport. Samsung Health funcționează fără probleme cu un mare număr de aplicații de la terțe părți.