Cum să activați modul „Nu deranjați” pe dispozitivele Samsung

378
Cum sa activati modul Nu deranjati pe dispozitivele Samsung
Sursa Foto: slashgear.com

Smartphone-urile și tabletele sunt o modalitate incredibilă de a rămâne în contact cu ceilalți și de a accesa cunoștințele lumii. De asemenea, uneori sunt o distragere enervantă care îți poate rupe concentrarea în cel mai rău moment posibil sau te poate trezi în miezul nopții cu o notificare despre timp. Din fericire, există o funcție pe dispozitivele Samsung Galaxy care rezolvă aceste probleme: Nu deranjați – Do no disturb.

Dispozitivele mobile Samsung Galaxy, inclusiv smartphone-ul pe care îl aveți acum în buzunar, au o funcție numită Nu deranjați. Când este activată, această funcție dezactivează, în esență, telefonul. Sunt incluse aici orice alertă pe care o puteți primi legată de apeluri, mesaje și aplicații.

Activarea modului Nu deranjați pe telefoanele Samsung

Activarea acestei funcții pe smartphone-ul sau tableta Samsung Galaxy este incredibil de ușoară:

1): Glisați în jos din partea de sus a ecranului pentru a deschide panoul de notificări

2): Glisați din nou în jos pentru a dezvălui lista completă de comenzi rapide și acțiuni rapide

3): Căutați acțiunea rapidă numită „Nu deranjați – Do no disturb”. Poate fi necesar să glisați spre stânga prin meniuri pentru a găsi setarea.

4): Atingeți „Nu deranjați”, astfel încât să devină albastru

Culoarea exactă a butonului Nu deranjați poate varia în funcție de dispozitivul pe care îl aveți. De exemplu dacă utilizați o temă și dacă utilizați modul deschis sau întunecat. Rețineți că acest proces presupune că utilizați One UI de la Samsung, nu un lansator Android terță parte.

Odată activat, Nu deranjați va rămâne așa până când îl dezactivați din nou. Cu toate acestea, Samsung face posibilă și personalizarea funcției, astfel încât să funcționeze automat așa cum aveți nevoie.

Pentru a personaliza funcția, apăsați și mențineți apăsat butonul Nu deranjați în loc să îl atingeți. După o secundă sau două, dispozitivul va vibra și se va deschide meniul complet Nu deranja. În acest meniu de setări, veți vedea mai multe opțiuni, inclusiv posibilitatea de a adăuga programe și excepții.

Personalizările modului „Do No Disturb”

Programele sunt exact așa cum sună: perioade de timp când Nu deranjați va fi activat și dezactivat automat. Această caracteristică este deosebit de utilă pentru a vă asigura că dispozitivul este dezactivat în timpul orelor de somn. În caz contrar, este posibil să fiți trezit de un apel sau de un mesaj surpriză.

Excepțiile, între timp, vă permit să alegeți ce notificări sunt permise chiar și atunci când Nu deranjați este activat. Poate activați funcția în timp ce lucrați, dar doriți să vă asigurați că nu pierdeți niciun apel de la partenerul sau copilul dvs. În acest caz, puteți adăuga numerele lor de telefon la lista de excepții pentru apeluri.

Conform SlashGear, Există anumite excepții pe care veți dori să luați în considerare activarea. De exemplu, Samsung are o excepție de „apelanți care repetă – repeat callers” care, atunci când este activată, permite un apel chiar dacă Do no disturb este activat, presupunând că același număr vă sună de mai multe ori într-o perioadă de 15 minute. Ideea este că, dacă cineva are probleme și are nevoie urgent să te contacteze, funcția „apelanți care repetă” îi va lăsa apelul să treacă, dar toate celelalte apeluri vor fi în continuare dezactivate automat.

De asemenea, veți dori să activați „Alarme” din lista de excepții dacă utilizați în mod regulat dispozitivul Samsung ca ceas cu alarmă. Dacă această excepție nu este activată, toate alarmele pe care le-ați setat vor fi dezactivate, ceea ce vă poate face să întârziați la serviciu sau la școală.