Seria Samsung Galaxy Tab S7 – Preț, Păreri și Specificații

2026
Seria Samsung Galaxy Tab S7 – Pret Pareri si Specificatii

Samsung a lansat în 2020 două tablete emblematice de excepție: Samsung Galaxy Tab S7 și Samsung Galaxy Tab S7+. Încă de la lansare am scris că acestea sunt tot ce are mai bun Android pe piață în materie de tablete. Mai mult, seria Samsung Galaxy Tab S7 este un concurent extrem de redutabil pentru Apple iPad Pro. Ca de obicei abordăm acest review vorbind despre o singură tabletă și punctând diferențele dintre cele două. De altfel doar la dimensiuni, diagonala ecranului, greutate și baterie sunt deosebiri între cele două.

De la bun început trebuie să punem punctul pe „i” și să spunem că Samsung s-a întrecut pe sine în materie de tablete. Design de excepție, subțiri și ușoare, ecrane incredibile de 120Hz, durată de viață excelentă, S Pen inclus în cutie, difuzoare AKG cu sunet Dolby Atmos, ambele modele au tot ce își poate dori un utilizator de tabletă. Sunt și uluitor de rapide și de versatile. Avem de comentat doar la rezoluția mai mică a camerei spate și la prețul relativ mare pus de Samsung. Dar, ce este bun și de calitate costă! Seria Galaxy Tab S7 reprezintă o îmbunătățire semnificativă față de Samsung Galaxy Tab S6, inclusiv în hardware și software.

Pentru această recenzie am folosit o tabletă Samsung Galaxy Tab S7+ furnizată de MSL The Practice România. Mulțumim!


Caracteristici cheie:

 • Trei opțiuni de RAM și stocare: 6 / 8GB RAM + 128 / 256GB stocare │8GB RAM + 512GB stocare, toate extensibile până la 1TB prin Micro-SD
 • Camere duale pe spate (13MP și 5MP) + cameră frontală de 8MP
 • Scaner de amprentă pe lateral (Tab S7) │ Pe ecran (Tab S7+)
 • Patru difuzoare AKG
 • Înregistrare video 4K
 • Tehnologie de încărcare rapidă și o durată de viață a bateriei de 15 ore

Design și ecran pe seria Samsung Galaxy Tab S7

Samsung Galaxy Tab S7 se remarcă din mai multe motive și în primul rând prin design. Este uimitoare și ai un sentiment de bucurie când privești și pui mâna pe o astfel de tabletă. Simți că ai în mână un dispozitiv solid care emană performanță. Galaxy Tab S7 este o tabletă solidă de metal și sticlă, are colțurile ușor rotunjite și este confortabilă de ținut în mână și utilizat.

Este o tabletă elegantă, înaltă și subțire. Pe partea de jos tableta are un port USB tip C și două grile pentru difuzoare. Tot două difuzoare are și în partea de sus, când este ținută în poziția portret. Pe partea dreaptă la mijloc are un microfon, slotul pentru card SIM este în partea de jos, iar sus sunt butoanele pentru pornire și volum. La Samsung Galaxy Tab S7 în butonul de volum este și senzorul de amprentă. Este un buton îngust oval care funcționează rapid și precis pentru a debloca tableta. Tot pe partea stângă simetric față de mijloc sunt trei pini și în lateralul lor două mici locașuri pentru fixarea coperții tastaturii.

Modelul mai mic este mai subțire și mai ușor decât varianta Galaxy Tab S7+, unul dintre lucrurile unde diferă cele două modele. Toate celelalte butoane sunt identice pe cele două modele.

Ecranul este diferit pe tabletele Galaxy Tab S7. Modelul mai mic are diagonala de 11 inch (27,94 centimetri), modelul mai mare de 12,4 inch (31,50 cm). Tab S7 are un ecran LCD în timp ce Tab S7+ unul Super AMOLED. Ambele ecrane sunt incredibile și tot ce afișează, de la fotografii la videoclipuri este extraordinar. Ecranul este luminos, culorile și contrastul excelente, nu uitați de rata de reîmprospătare de 120Hz, astfel tot ce apare pe ecran arată fantastic. Nimic de criticat aici.


Software-ul și hardware-ul la seria Tab S7

Pe partea de software ambele tablete au fost lansate cu Android 10 și Samsung One UI 2.5, dar au fost actualizate la Android 11 cu Samsung One UI 3.1. Experiența software este una mixtă, de la foarte bună la una mai puțin bună. Tabletele Android oferă adesea o experiență dureroasă, dar Samsung a rezolvat unele dintre punctele mai puțin bune. Nu toate aplicațiile sunt foarte bine optimizate pentru tabletele Android. Samsung și-a optimizat propriile aplicații pentru tabletă, sigur, dar majoritatea aplicațiilor Android pur și simplu nu se adaptează bine la orientarea peisaj.

Vestea bună aici este că este ușor să comutați între experiența normală Android și DeX. Acest lucru aproape îți dă impresia că ai două tablete, ceea ce face mai ușoară separarea muncii de jocuri. DeX este mediul desktop de tip Samsung pentru Windows, favorabil productivității. Caracteristica principală a Samsung DeX este că puteți rula mai multe aplicații simultan în ferestre separate. Cu toate acestea, ferestrele nu sunt cele mai ușor de gestionat.

Hardware-ul arată și se simte grozav, este un upgrade clar la Galaxy Tab S6. Ambele tablete au un procesor Qualcomm Snapdragon 865+ însoțit de un GPU Adreno 650. Ambele tablete vin cu 6 sau 8GB de memorie RAM. Galaxy Tab S7 și Tab S7+ sunt disponibile în opțiuni de stocare de 128, 256 și 512GB. Stocarea poate fi extinsă până la 1TB folosind un card Micro-SD.

Cele două tablete diferă ca dimensiuni. Samsung Galaxy Tab S7 are dimensiunile de 253,8 x 165,4 x 6,34 mm și o greutate de 495 grame. Modelul Plus este mai mare și mai greu. Are gabaritul 285 x 185 x 5,7 mm și cântărește 590 grame. Cele două tablete sunt construite din metal (aluminiu) și sticlă, un domeniu în care Samsung excelează.


S Pen-ul pe cele două tablete Samsung

Abordăm aici și stiloul Samsung S Pen. Este excelent! Stylusul vine în cutie fără costuri suplimentare. S Pen-ul se încarcă atașându-se magnetic pe spatele tabletei. Poziția pentru încărcare este sub camerele foto, cu vârful spre camere.

Dacă nu se pune în poziția corectă, cu latura plată pe tabletă pentru încărcare, stiloul protestează. Se mișcă stânga – dreapta, doar când este pus în poziția corectă stă fix și se încarcă. În timpul încărcării, pe ecran în partea dreaptă apare o schiță a stiloului și procentul cât este încărcat. În momentul în care S Pen-ul se detașează de pe spate, ecranul tabletei pornește automat și este gata de lucru.

S Pen-ul aflat pe cele două tablete are Bluetooth, accelerometru și giroscop. Datorită latenței mai mici de 9 ms și fluidității ecranului de 120Hz, se simte impresionant receptiv și neted. Stiloul în sine este mai mare decât omologul care vine pe seria Galaxy Note 20.

S-Pen-ul-pe-Galaxy-Tab-S7

S Pen are acces la întreaga suită de software care se găsește pe smartphone-ul Note 20 Ultra. Asta înseamnă aplicația nouă și avansată Notes, precum și scrierea pe ecran, mesaje live, Doodle AR și traducere. Toate acestea sunt accesate printr-un meniu al barei laterale care plutește de-a lungul marginii din dreapta a ecranului. S Pen acceptă, de asemenea, Air Actions, care vă permit să reveniți la un ecran sau să faceți o captură de ecran, mișcând stiloul prin aer în timp ce țineți apăsat butonul. Este totuși nevoie de practică pentru a le face corecte. Dar, insistați!


Camerele foto pe seria Samsung Galaxy Tab S7

Samsung pare că copiat și lipit aplicația camerelor de pe smartphone-urile sale în seria Galaxy Tab S7. Este o aplicație robustă care include, de fapt, o mulțime de moduri de fotografiere, incluzând focalizare live, panoramă, hiperlaps și așa mai departe.

Tableta are o cameră frontală de 8MP în partea de sus a ecranului atunci când este în modul peisaj. Este un lucru mai potrivit pentru efectuarea de apeluri video, deoarece linia ochilor dvs. este mai potrivită pentru locul în care stă camera, mai degrabă decât în lateral, cum au alte tablete.

În spate, ambele tablete au o configurație dual-camera, cu o cameră principală de 13MP alături de o cameră ultra-largă de 5MP. Am fi dorit camere cu rezoluții mai mari pe ambele tablete, având în vedere că sunt modele emblematice. Chiar și așa, toate camerele își fac bine treaba, rezultând fotografii mai mult decât decente.

Veți obține tot felul de moduri de cameră, cum ar fi Live Focus (pentru portrete), Pro Video, Night și Single Take lansate de Samsung cu seria Galaxy S20. Acest ultim mod înregistrează un scurt videoclip și apoi creează mai multe clipuri și imagini din acesta cu diferite raporturi de aspect potrivite pentru rețelele sociale.


Baterii pe Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+

Samsung Galaxy Tab S7 și Galaxy S7+ ating 15 și respective 14 ore, ca durată de viață a bateriei. Durata de viață a baterie este mai mare la modelul Galaxy Tab S7, din cauza ecranului LCD. Bateriile de 8.000 mAh (Tab S7) și 10.090 mAh (Tab S7+) necesită ceva timp pentru a se încărca.

Tabletele acceptă încărcarea până la 45W, dar se livrează cu un încărcător de 18W în cutie. Asta este destul de greu de digerat. Astfel Samsung Tab S7 are nevoie de peste trei ore pentru a se încărca complet de la zero, în timp ce Galaxy Tab S7+ ajunge la aproape patru ore. Samsung ar fi putut include cel puțin un încărcător de 25W în cutie. Cel mai bine este să lăsați tabletele să se încarce peste noapte.

Tabletele nu oferă alte caracteristici cum ar fi Wireless Power Share pentru accesorii. Nu există nicio evaluare IP aici, ceea ce este valabil pentru majoritatea tabletelor care nu sunt din categoria de dispozitive robuste.


Conectivitate, culori și SAR pe seria Tab S7

Seria Samsung Galaxy Tab vine cu suport pentru Wi-Fi 6, deci dacă aveți un router capabil, atunci veți observa un logo în bara de stare. Acceptă standardele Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac / 6. Samsung Galaxy Tab S7 are USB tip C și Samsung DeX, ambele modele acceptă și 5G. Iar ca determinare a locației se bazează pe GPS, GLONASS, BeiDou și Galileo. Are și foarte mulți senzori, amintim printre alții accelerometru, senzor de proximitate, giroscop, busolă și senzor de lumină ambientală.

Îm materie de vopseli, tabletele sunt disponibile în culori mistice, Mystic Silver, Mystic Bronze, Mystic Black și Mystic Navy adică argintiu, culoarea bronzului, negru și bleumarin.

Ca de obicei scriem și despre SAR – Specific absorption rate sau rata specifică de absorție. Ambele modele, în spiritul tradiției Samsung din domeniu, se încadrează în normele europene. În Uniunea Europeană cantitatea maximă de radiații emise, permisă de legislație, este de 2 W/kg.

Samsung a introdus patru difuzoare în ambele modele Tab S7, difuzoare AKG cu Dolby Atmos. Rezultatul este o experiență puternică, completă, care sună excelent, indiferent dacă priviți un videoclip, ascultați muzică sau sunteți într-un apel. Samsung nu include o mufă pentru căști pe niciuna din cele două tablete.


Pro și contra tabletele emblematice Samsung

Pro:

 • Design premium
 • Ecran superb
 • Calitate excelentă de construcție
 • Vin cu stylusul S Pen în cutie
 • Boxe excelente

Contra:

 • Scaner de amprente doar în lateral pentru modelul Tab S7
 • Așteptam mai mult de la camere
 • Scumpe

Specificații Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+

 Samsung Galaxy Tab S7Samsung Galaxy Tab S7+
Afișaj11 inch LCD TFT│ WQXGA │ 2560×1600 pixeli │ 120Hz12,4 inch Super AMOLED │WQXGA+ │2800×1752 pixeli │120Hz
ProcesorSnapdragon 865+Snapdragon 865+
OSAndroid 10 │ One UI 2.5Android 10 │ One UI 2.5
Memorie6GB RAM│128GB stocare6 / 8GB RAM│128 / 256GB stocare
CamereSpate:
Principală: 13MP f/2.0
Unghi larg: 5MP f/2.0
Față:
8MP f/2.0
Spate:
Principală: 13MP f/2.0
Unghi larg: 5MP f/2.0
Față:
8MP f/2.0
ConexiuniWi-Fi Direct │ Bluetooth │ GPS │ GLONASS │ Beidou │ Galileo │ (opțional 5G) │ USB Type-C 3.2 │Conector magneticWi-Fi Direct │ Bluetooth │ GPS │ GLONASS │ Beidou │ Galileo │ (opțional 5G) │ USB Type-C 3.2 │Conector magnetic
SenzoriAccelerometru │ Busolă │ Giroscop │ Senzor lumina ambientală │ Senzor de amprentă (pe lateral │ Recunoașterea fețeiAccelerometru │ Busolă │ Giroscop │ Senzor lumina ambientală │ Senzor de amprentă (pe ecran) │ Recunoașterea feței
CaracteristiciS Pen – latență de 9 ms │ Recunoașterea scrisului de mână și gesturilor prin aer │ Kids Mode │ DeX Wireless │Samsung KnoxS Pen – latență de 9 ms │ Recunoașterea scrisului de mână și gesturilor prin aer │ Kids Mode │ DeX Wireless │Samsung Knox
Dimensiuni253,8 x 165,4 x 6,34 mm285 x 185 x 5,7 mm
Greutate495 grame590 grame
Baterie8.000 mAh │ Încărcare rapidă 45W10.090 mAh │ Încărcare rapidă 45W
AudioPatru difuzoare (stereo) reglate de AKG │ Dolby Atmos │ Microfon integrat          Patru difuzoare (stereo) reglate de AKG │ Dolby Atmos │ Microfon integrat
CuloriMystic Black │ Mystic Bronze │ Mystic Silver  │ Mystic Navy Mystic Black │ Mystic Bronze │ Mystic Silver  │ Mystic Navy
SAR1,26 W/kg (corp)1,06 W/kg (corp)

REVEDEȚI PREZENTAREA
Seria Galaxy Tab S7
samsung-galaxy-tab-s7Samsung Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+ sunt două dintre tabletele Android de cea mai bună calitate de pe piață. Ambele tablete Tab S7 sunt foarte rapide în timpul utilizării obișnuite. Navigarea pe web, YouTube și sarcinile generale de productivitate sunt la nivelul unui laptop standard. Dacă vreți serios să cumpărați o tabletă Android excelentă alegeți una din cele două modele din seria Samsung Galaxy Tab S7.