Cum să aflați numărul de model al unui telefon Samsung Galaxy?

348
Cum sa aflati numarul de model al unui telefon Samsung
Sursa Foto: SamMobile.com

Poate că nu ați acordat niciodată prea multă atenție în a afla numărul de model al telefonului propriu Samsung. Dar acest lucru nu strică și poate fi extrem de util atunci când aveți nevoie de asistență pentru telefon. De asemenea, este util pentru a urmări actualizările de firmware care sunt trimise pentru telefonul dvs.

Acest lucru este util mai ales pentru cei care sunt noi utilizatori de un smartphone Samsung. Cu siguranță ar trebui să învețe ce telefon Samsung Galaxy au, când au nevoie de accesorii sau asistență din partea serviciilor autorizate. Există mai multe modalități de a face acest lucru, conform SamMobile. Din fericire, procedura este destul de simplă.

Cum aflu numărul de model al telefonului meu Samsung?

Puteți afla ce număr de model are un telefon Samsung doar prin răsucirea acestuia. Samsung îl menționează chiar în partea de jos a spatelui. Este poziționat dedesubt unde scrie „Designed & Engineered by Samsung”. La unele modele este specificat tot pe spate pe un autocolant la mijloc. În cazul în care nu știți cum să îl identificați, numărul modelului va începe întotdeauna cu „SM“. De exemplu la Samsung Galaxy A52 5G numărul de model este SM-A526B/DS și este specificat pe un autocolant la mijlocul capacului spate. În cutia telefonului și în manualul de utilizare găsiți, de asemenea, numărul de model.

Ce se întâmplă dacă numărul modelului din spate nu este lizibil? Poate s-a șters sau s-a dezlipit. În acest caz, accesați aplicația Setări și apoi Despre telefon. Veți găsi în mod clar numărul modelului menționat acolo, dar și numele dispozitivului.

Samsung nu mai produce smartphone-uri cu baterii detașabile. Dacă trebuie să aflați numărul modelului unuia dintre dispozitivele sale mai vechi, pur și simplu scoateți bateria și veți vedea un autocolant care menționează numărul modelului.

De ce este utilă să știți numărul de model?

Numărul modelului unui telefon Samsung este practic ca o cheie principală care deblochează tot ce trebuie să știți despre dispozitiv. Imaginați-vă că dați peste un telefon Samsung pe care nu l-ați mai văzut niciodată. Nici nu știi cum se numește. Tot ce aveți nevoie este numărul modelului și după ce urmați pașii de mai sus, puteți obține toate informațiile despre dispozitiv.