Cum să dezactivați optimizarea bateriei pe telefonul Samsung Galaxy

202
optimizarea bateriei pe telefonul Galaxy
Sursa foto: via androidcentral.com

Bateriile telefoanelor noastre nu țin niciodată atât cât am dori, oricât ar fi de mari. De multe ori intrăm în panică atunci când încărcarea bateriei se apropie de „0” și nu suntem în apropierea unei prize. Dar, fiecare telefon un mod optimizarea bateriei încorporat, fie că este vorba doar de limitarea numărului de aplicații de fundal sau de modificarea unor setări pentru a limita consumul de energie. Samsung face ambele lucruri cu software-ul său, care limitează automat activitatea aplicațiilor de fundal și aplicațiile de repaus pe care nu le-ați folosit de ceva timp pe telefoanelor Samsung Galaxy.

Cu toate acestea, unii oameni vor găsi acest comportament enervant și ar prefera să dețină controlul direct asupra modului în care telefonul lor se comportă în fundal. Din fericire, Samsung le permite utilizatorilor să aleagă exact ce aplicații să continue să ruleze și pe care să le pună în somn, potrivit AndroidCentral. Nu uitați că optimizarea bateriei poate să vă salveze în situații când sunteți departe de o sursă de alimentare.

Dacă telefonul dvs. Samsung nu funcționează așa cum vă așteptați, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să verificați actualizările telefonului și actualizările aplicațiilor. Samsung lansează frecvent actualizări cu remedieri de erori, iar dacă o aplicație nu funcționează corect, poate fi o soluție bună.

Dacă tot doriți să dezactivați optimizarea bateriei iată ce trebie să faci:

  • Atingeți pictograma Setări pentru a deschide meniul principal de setări.
  • Derulați în jos și atingeți Îngrijirea bateriei și a dispozitivului.
  • Atingeți Baterie.

Aici veți vedea opțiunile de economisire a bateriei, precum și utilizarea bateriei. Economisirea energiei poate fi activată/dezactivată și este concepută să ajute telefonul să reziste cât mai mult cu o baterie descărcată. De asemenea, puteți comuta economisirea energiei și din setările rapide. Aceasta nu este neapărat o optimizare a bateriei, ci un pas bun dacă doriți mai mult control asupra consumului de energie al telefonului dvs.

De exemplu, dacă ați uitat să încărcați bateria înainte de a merge la serviciu, această setare vă poate ajuta să vă mențineți telefonul în funcțiune până când ajungeți la un încărcător. Atingând această setare, puteți alege câteva opțiuni pentru a activa sau dezactiva atunci când economisirea energiei este activată.

Chiar sub aceasta, „limitele de utilizare în fundal” controlează modul în care telefonul tratează aplicațiile și serviciile din fundal.

  • Atingeți Limite de utilizare în fundal.
  • Dezactivați setarea Puneți aplicațiile neutilizate în repaus pentru a dezactiva complet inactivitatea aplicației
  • Dacă doriți să identificați aplicațiile pe care să le țineți treaz, apăsați Aplicații care nu dorm niciodată.
  • Atingeți semnul „plus” din partea dreaptă sus a ecranului pentru a adăuga aplicații.

Aplicațiile pe care le adăugați în această listă nu vor fi puse în stare de repaus de către software-ul sistemului, chiar dacă nu le utilizați des. Aceasta poate fi o alegere bună pentru aplicațiile importante, cum ar fi aplicațiile pentru sisteme de securitate, pe care le doriți întotdeauna să fie disponibile indiferent de situație. Dacă acesta este telefonul dvs. principal și vă deschideți cele mai importante aplicații în mod frecvent, nu ar trebui să vă faceți griji pentru acest lucru, dar dacă ați constatat că unele dintre aplicațiile dvs. nu funcționează în fundal așa cum doriți, este bine că Samsung vă permite să dezactivați funcția.

Puteți selecta câte aplicații doriți. Unele sugestii includ playere de muzică, playere de podcast, e-mail și alte aplicații vizitate frecvent. Indiferent de aplicațiile pe care le selectați, nu se va închide în fundal. Asta se numește liniște sufletească. Vedeți pe I❤️Samsung cum să economisiți durata de viață a bateriei pe telefoanele Galaxy!

Vă recomandăm să utilizați acest lucru cu moderație, iar majoritatea aplicațiilor nu trebuie neapărat să ruleze în fundal. În timp, utilizarea suplimentară și ciclurile suplimentare de încărcare a bateriei care rezultă vor cauza uzura bateriei dumneavoastră. Acest lucru duce în final la reducerea capacității bateriei. Dar este telefonul tău și ele sunt aplicațiile tale, așa că acum poți să le controlezi cum vrei!