Cum să economisiți durata de viață a bateriei pe telefoanele Galaxy

107
Cum sa economisiti durata de viata a bateriei pe telefoanele Samsung Galaxy
Sursa foto: via theverge.com

Pe vremuri multe telefoane aveau baterii interschimbabile. Puteți să păstrați o baterie încărcată suplimentar la îndemână și să o schimbați pe cea descărcată atunci când era necesar. A fost mult mai convenabil și mai ușor să aveți la îndemână în caz de nevoie un acumulator de rezervă pentru situații extreme. Dar, pe măsură ce designul telefoanelor s-a schimbat bateriile interschimbabile au fost abandonate de producătorii de telefoane, inclusiv pe telefoane Samsung Galaxy. Dar și acum durata de viață a bateriei este importantă și ne preocupă permanent.

Tehnologia îmbunătățită a bateriei înseamnă că majoritatea telefoanelor vă vor ajuta să le utilizați cel puțin o zi întreagă. Sigur pot fi și excepții, dacă urmăriți multe videoclipuri sau dispozitivul dvs. Samsung Galaxy are mai mult de doi ani vechime. Dacă telefonul tău nu duce nici măcar o zi cu bateria complet încărcată ai câteva opțiuni. Puteți cumpăra un telefon nou sau puteți să înlocuiți bateria, în funcție de telefonul pe care îl aveți.

Sau puteți urma aceste sfaturi, via TheVerge, pentru a vă ajuta să monitorizați și să extindeți utilizarea bateriei. Pentru acest tutorial a fost folosit un Samsung Galaxy S23 rulând Android 13. Experiența dvs. poate diferi în funcție de telefon și de versiunea de Android pe care o aveți.

Optimizați durata de viață a bateriei pe telefoanele Samsung

Dispozitivele Samsung Galaxy vin cu un instrument la îndemână care optimizează automat utilizarea bateriei. Închide orice aplicație care rulează în fundal și verifică dacă rulezi aplicații care consumă prea multă din energia bateriei.

În timp ce Samsung ar trebui să vă optimizeze automat bateria o dată pe zi în mod implicit, puteți verifica pentru a vă asigura că această funcție este activată.

 • Deschideți aplicația Setări.
 • Alegeți Îngrijirea bateriei și a dispozitivului.

Veți putea vedea starea curentă a bateriei, a spațiului de stocare și a memoriei. În timp ce optimizarea automată este activată automat, puteți decide dacă telefonul dvs. va reporni singur atunci când este necesar sau dacă va aștepta să îl reporniți manual. Pentru aceasta, derulați în jos, selectați Optimizare automată și apoi comutați la pornire sau dezactivare Repornire când este necesar.

Dacă telefonul dvs. a fost folosit o perioadă, îl veți putea optimiza manual apăsând butonul Optimizați acum care va apărea în fila Îngrijirea bateriei și a dispozitivului.

Punerea aplicațiilor în „adormire” pentru o mai mare durată de viață a bateriei

Pe un dispozitiv Samsung Galaxy, puteți pune aplicațiile în „adormire”. Acest lucru vă asigură că nu rulează în fundal atunci când nu le utilizați. Aceasta înseamnă că nu vor primi notificări sau actualizări, ajutând preventiv ca aceste funcții să epuizeze bateria telefonului. Există totuși un avertisment pe care Samsung îl menționează pe site-ul său, și anume că aplicațiile în adormire „pot rula în fundal dacă începi să le folosești din nou”.

Dacă nu doriți ca aplicațiile în adormire să funcționeze deloc în fundal, le puteți pune într-un „somn profund”. Această opțiune permite aplicațiilor să funcționeze în fundal numai atunci când le aveți deschise și le împiedică să reia activitatea în fundal chiar dacă începeți să utilizați din nou aplicația.

În timp ce dispozitivele Samsung vin cu o setare care pune automat aplicațiile în stare de repaus atunci când nu le-ați folosit de ceva timp, puteți alege și să le puneți manual în repaus. Doar asigurați-vă că nu puneți în somn aplicațiile esențiale, cum ar fi cele pe care le utilizați pentru comunicarea zilnică sau în scopuri legate de muncă, deoarece nu veți primi notificări de la acestea.

Setați aplicațiile sleeping și deep-sleeping

Iată cum să gestionați aplicațiile de somn – slepping și de somn profund – deep-sleeping:

 • Deschideți aplicația Setări de pe dispozitiv și navigați la Îngrijirea bateriei și a dispozitivului.
 • Selectați Baterie -> Limite de utilizare în fundal.
 • Dacă nu ați făcut-o deja, activați Puneți în repaus aplicațiile neutilizate, astfel încât telefonul să poată pune automat în repaus aplicațiile utilizate mai rar.
 • Alegeți Aplicații Sleeping pentru a activa manual aplicațiile atunci când nu sunt utilizate frecvent. Pentru a adăuga o aplicație, atingeți pictograma Plus din colțul din dreapta sus al ecranului. Selectați aplicațiile dorite și apăsați Adăugați.
 • Puteți elimina aplicații din listă selectând pictograma cu trei puncte din colțul din dreapta sus al ecranului și alegând Eliminați. După ce ați terminat de selectat aplicațiile, alegeți din nou Eliminați.
 • Urmați aceiași pași de mai sus pentru a adăuga sau a elimina aplicații Deep sleeping (Somn adânc), precum și pentru a adăuga sau elimina aplicații din lista de aplicații Never sleeping.

Activați Adaptive Battery și Adaptive Brightness

Adaptive Battery și Adaptive Brightness sunt două funcții de economisire a bateriei și mai jos aflați cum vă folosiți aplicațiile și ecranul și ajustați-le pentru a se potrivi cu obiceiurile dvs. Ideea este că aplicațiile și afișajul dvs. vor extrage energie din baterie doar atunci când au nevoie. Ar fi trebuit să fie activate ambele în mod implicit, dar nu strica niciodată să verificați și să vă asigurați.

Pentru a activa Bateria Adaptivă – Adaptive Battery pe telefoanele Samsung Galaxy iată ce să faci:

 • Deschide aplicația Setări și selectează Îngrijirea bateriei și a dispozitivului -> Baterie.
 • Selectează Mai multe setări pentru baterie și asigură-te că Bateria adaptivă este activată.

Pentru a activa Luminozitatea adaptivăAdaptive Brightness (acest lucru ar trebui să funcționeze pentru toate telefoanele Android):

 • Accesați setările telefonului și selectați Afișare.
 • Găsiți și atingeți Luminozitatea adaptivă și activați-o dacă nu este deja activată.

Scapă de aplicațiile inutile pe telefoane Galaxy și găsiți aplicații care consumă energie

Nu strică niciodată să faci o verificare periodică a tuturor aplicațiilor pe care le ai și să scapi sau să restricționezi pe cele care folosesc inutil energia bateriei. Primul pas este cel mai simplu: treceți prin sertarul de aplicații și vedeți dacă există aplicații pe care nu le-ați folosit de ceva timp. De ce să-i lași să folosească resurse? Dezinstalează-le! Iată cum:

 • Pe un telefon Samsung Galaxy, trebuie doar să reveniți la limitele de utilizare în fundal menționate mai sus și să apăsați pe Aplicații Sleep. Veți avea o listă de aplicații pe care nu le-ați folosit recent.

Găsiți aplicații care consumă energie. De asemenea, este o idee bună să aflați ce aplicații consumă energia bateriei.

 • Pe telefoanele Samsung, accesați Setări -> Îngrijirea bateriei și a dispozitivului -> Baterie -> Utilizare de la ultima încărcare completă.

Reglați consumul de energie al bateriei

Telefoanele Samsung Galaxy au moduri de economisire a bateriei care pot regla modul în care aplicațiile folosesc energia. Dacă descoperiți că o aplicație folosește multă putere, o găsiți în Setări -> Aplicații și selectați aplicația, apoi selectați Baterie.

Oricum, acum veți putea decide cum folosește aplicația energia bateriei, mai ales când funcționează în fundal. Puteți alege dintre:

 • Nerestricționat, care nu restricționează utilizarea în fundal
 • Optimizat, opțiunea standard
 • Restricţionat, care restricționează utilizarea bateriei atunci când aplicația rulează în fundal

Rămâneți fără baterie? Telefoanele Samsung Galaxy au moduri diferite în care puteți face ca telefonul să minimizeze utilizarea bateriei dacă începeți să rămâneți fără energie. Iată ce trebuie să faci:

 • Accesați Setări, apoi alegeți Îngrijirea bateriei și a dispozitivului -> Baterie.
 • Activați Economisirea energiei. Potrivit Samsung, acest lucru va „limita anumite lucruri pe dispozitiv, cum ar fi utilizarea și sincronizarea în fundal a rețelei”.
 • De asemenea, puteți accesa Economisirea energiei din meniul Setări rapide. Dacă nu îl vedeți acolo, glisați spre stânga până când vedeți ultima pictogramă din meniu, după care va apărea un buton Plus. Atingeți butonul și un meniu derulant vă va afișa toate butoanele disponibile pe care le puteți adăuga, inclusiv Economisire energie.

Când lucrurile devin disperate în durata de viață a bateriei…

Uneori, în ciuda tuturor măsurilor de precauție și chiar și cu un mod de economisire a bateriei activat, vă puteți trezi cu o baterie aproape epuizată și fără acces imediat la o sursă de alimentare. În acest caz, veți dori să vă mențineți dispozitivul alimentat cât mai mult posibil, astfel încât să puteți efectua sau primi apeluri telefonice sau mesaje text. Există o serie de pași care pot ajuta, deși unii pot interfera cu utilizarea normală.

 • Asigurați-vă că toate aplicațiile dvs. sunt închise.
 • Activați modul Nu deranja pentru a opri notificările.
 • Setați timpul de expirare a ecranului la 10 de secunde, astfel încât ecranul să nu rămână aprins dacă nu îl utilizați în mod activ.
 • Reduceți luminozitatea ecranului cât de mult puteți.
 • Dezactivați Bluetooth, urmărirea locației și Wi-Fi (cu excepția cazului în care îl utilizați activ). De asemenea, puteți utiliza modul avion, cu excepția cazului în care vă așteptați la un apel telefonic sau un mesaj.
 • Opriți lumina de notificare dacă telefonul dvs. are una.
 • Opriți toate sunetele și vibrațiile aplicațiilor.
 • Dacă telefonul dvs. are un ecran OLED, utilizarea modului întunecat vă poate ajuta să economisiți energie.